Witam! Co jakiś czas spotykam się z pytaniami na czacie o to czy ktoś potrafi ładnie budować. I stąd moja propozycja, ranga Budowniczy, która zostałaby nadana osobie uznanej przez co najmniej 3 pomocników, lub adminowi. By dostać tę rangę trzeba wykazać że potrafi się budować różne typy budowli. Z góry dziękuję za rozpatrzenie propozycji. ~CSaar
Sam pomysł jak najbardziej może być, ale... Ranga Budowniczy kojarzyłaby się z pewnym wkładem w budowle na serwerze typu spawn, warpy itd. i często pojawiałyby się pytania czy Budowniczy ma gamemode itd. Ja jestem za tym żeby jedynym źródłem otrzymania tej rangi było wygranie jej w jakimś event`cie o budowaniu, bo z tego co się orientuję to mają takie być.
Nie podoba mnie się pomysł. Do czegoś takiego nie potrzeba rangi. Wystarczy ładnie budować i tym wyrobić sobie renome / reputacje u graczy. Tak jak wiemy, że na Survival ekspertem od latajacych platform jest Nazil, fabryki najsprawniej buduje Phantom, a wznoszeniem miast para się Julek. Wszyscy o tym wiemy bez dodatkowy rang. Po prostu koledzy wykazali się w tym co umieją robić. Co nastepne ranga MistrzPvP? Szafiarka dla osoby, która wybiera ladne skiny?
Pomysł dobry, ale kilka wad się pojawia: -prawdopodobnie będzie faworyzacja -co z projektami, które zostały ukradzione z internetu? Jak już taka ranga ma się pojawić, to niech Właściciel ocenia budowle, ponieważ on jest obiektywny.