Mam 2 pytania odnośnie nicków 1) Wszystko tracę :< Np. Kiedy zmienię nick, to wszystko tracę. A na innych serwerach nie. Np. Jakbym miała svipa, i zmieniła bym sobie nick, to bym wszystko straciła. Nie wiem, dlaczego tak jest... 2) Takie same nicki O.O Spotkałam się z różnymi podszywkami innych graczy. Na spawnie raz znalazłam xXSoniaXx bez vice. Albo podszywkę skkf'a , bremu i SMAV'a. MatiEMO mi też właśnie napisała, że ktoś gra pod jej nickiem, i dlatego go zmienia :/
Serwer jest serwerem offline - bez połączenia z MojAng (potocznie no-premium). Serwery offline mają sztucznie generowane UUID dla każdego gracza, po zmianie nicku na minecraft.net nie zmieni się ono na serwerze. Serwery premium działają na innej zasadzie - każdy gracz ma swoje własne unikalne UUID, które jest stałe niezależnie od nicku. To po UUID gracz zostaje zidentyfikowany na serwerze premium, wszystkie postępy w grze także są do niego przypisane więc zostają na nowym nicku. UUID - Unikalny identyfikator gracza premium, jest on przypisywany do konta i nigdy nie zmieni się mimo zmiany nicku. Przykładowo moje UUID: 4c741485-f8df-4e12-a28e-e6cfb04ac76c