Witam, jako iż jestem nowym użytkownikiem zarówno forum jak i serwerów craftapple postanowiłem zaproponować zmiany (zarówno moje przemyślenia jak i doświadczenie z innych serwerów). No więc zaczynając po kolei: Pierwsza propozycja jest to wprowadzenie mapy eventowej na której oczywiście znajdowały by się areny eventowe, mam również propozycje co do eventów, lecz co do tego zapraszam do punktu drugiego. Eventy byłyby organizowane codziennie lub co kilka dni. Dostęp na mapę byłby dostępny tylko i wyłącznie dla administracji. Co do eventów na mapie eventowej mam kilka propozycji: 1. Fuks/Fart- event polega jak sama nazwa wskazuje na sprawdzeniu swojego farta. Bloki podłogi areny losowo zmieniają się na blok o id 0, czyli na powietrze. Gracze, którzy niestety wypadli z teleturnieju wpadaliby do wody. Robionoby to komendą: //set blok blok blok 0 przykład: //set 35:15,35,95:14,0. Co jakiś czas zwiększałoby się liczbę zer tym samym zwiększając poziom trudności eventu. 2. Pływak- jest to tor przeszkód w wodzie, różni się on od normalnego toru przeszkód tym, że na pływaku się pływa. Po drodze są oczywiście przeszkody typu: lawa, różne krótkie parkoury lub też lilie. 3. Skok- jest to event na którym liczy się umiejętność trafiania w dziurę (bez skojarzeń proszę). Areną byłby wysoki walec w podłodze areny byłyby dziury z wodą, na dole byłoby podium gdzie rozdaje się nagrody. Ja osobiście wyróżniam 2 typy areny: z przeszkodami i bez. 4. Hugo- arena jest to tak jak w przypadku skoku duży walec lub też prostopadłościan. Na ścianach areny byłyby liany lub drabinki. Natomiast sama arena zrobiona z liści i drewna. Event polega na jak najszybszym dojściu na górę areny po lianach lub drabinkach. Na obecną chwilę to tyle z propozycji eventów. Kolejną propozycją jest wprowadzenie rankingu graczy pod względem czasu spędzonego na serwerze. Umożliwi to plugin AutoRank. Dzięki temu pluginowi można również zrobić nową rangę typu gracz+ lub vip-. Miałaby ona nieznacznie wyższe permisje od normalnego gracza. Przyznawana byłaby po przegraniu na serwerze 30 godzin (lub więcej). Następny plugin jest typowo dla osób, które piszą na serwerze "Szukam dziewczyny, chentna pisze 12345". Plugin to Marriage Master. Daje on możliwość tworzenia małżeństw. Lecz, ten plugin ma również inne zastosowania. Małżonkowie mają wspólny ekwipunek, mogą się do siebie teleportować, tworzyć własne homy lub też pisać na swoim osobistym chacie. Na obecną chwilę jest tylko tyle propozycji, w przyszłości zapewne będzie ich więcej. Mam nadzieję, że pozytywnie rozpatrzycie moje propozycje. Pozdrawiam, Milzigz.
Powiem tak kolego, fajne pomysły i ogólnie właśnie brakuje tych eventów na serwerze. Eventy wprowadzają tę wolę walki między nami graczami wiem coś o tym heh. Wracając do tematu aktualnie tworzę gdzieś na jakimś typie gry na CraftApple "Event Box" który będzie zawierał na sam start 5 eventów to jak odbierzecie te eventy i czy będzie dość wysoka liczebność graczy może zaważyć na stworzeniu oficjalnej mapy eventowej. Pożyjemy zobaczymy. Wyczekuj informacji jutro (dzisiaj) o "Event Box". Pozdrawiam !