MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Podanie HeroikPL

Dyskusja w 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' rozpoczęta przez użytkownika HeroikPL, 12 Lipiec 2015.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. HeroikPL

HeroikPL Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Dokładny nick w grze: HeroikPL
    Ile czasu możesz poświęcić serwerowi: Czas, jaki będę mógł poświęcić serwerowi będzie zależał od ilości obowiązków i wolnego czasu. Zapewne będzie mieściło się to w granicy od 3 do 4h dziennie. Oczywiście godziny mogą się zmienić i z 4 mogą zrobić się 5-6. Jak wspominałem, to wszystko zależy od mojego wolnego czasu. W roku szkolnym na pewno będzie to nawet 1-2. Wszystko będzie zależało od nawału pracy jaki przyniesie mi kolejny rok szkolny.
    Ile masz lat: W tym roku ukończyłem 15 lat.
    Na jakim serwerze spędzasz najwięcej czasu: Najwięcej czasu spędzam na serwerze Survival.
    Jak długo grasz w Minecraft: W Minecraft'a gram obecnie 4 lata.
    Jak długo grasz na mc.craftapple.pl: Swoją grę na serwerze zapoczątkowałem +/- rok temu.
    Czy miałeś/aś kiedyś tu bana: Nie, nie miałem i chciałbym zostać w obecnej sytuacji.
    Czy pełniłeś/aś podobną funkcje na innym serwerze: Tak, jakiś czas temu na serwerze brata miałem zaszczyt być moderatorem i spisałem się bardzo dobrze w tej funkcji.
    Czy znasz komendy Pomocnika (wymień je): Pomocnik ma jedna komendę: ./kick (nick gracza) do wyrzucania gracza z serwera za nieodpowiednie zachowanie bądź wulgarny język, którym posługuje się na czacie.
    Dlaczego Ty: Powinienem zostać pomocnikiem ponieważ lubię pomagać innym, jestem życzliwy, jak też i kulturalny. Dobrze się zachowuje, nie przeklinam i jestem dojrzały, aby pełnić tak ważną funkcję jak Pomocnik na serwerze, co wiąże się również z cierpliwością, którą oczywiście posiadam, gdyż jest potrzebna do tłumaczenie innym graczom rzeczy.
    Opisz siebie w kilku długich zdaniach: Mam na imię Szymon, znajomi mówią na mnie Szymek. Interesuje się architekturą i sztuką, co wiąże się z tym, iż jestem kreatywny. Moją pasją jest projektowanie wnętrz, obiektów mieszkalnych, ale również przedmiotów codziennego użytku. Jeszcze jedną z moich pasji jest motoryzacja. Gdy nie gram w Minecrafta na serwerze Craftapple, najczęściej jeżdżę na longboardzie, rysuję lub spotykam się ze znajomymi. Jestem stanowczy, ale to nie jest przeszkodą, aby być również wyrozumiałym. Potrafię dogadać się z każdym. Lubię wiedzieć na czym stoję, dlatego szukam wytłumaczenia dla danych sytuacji bądź rzeczy.
    Czy znasz jakieś błędy/bugi na serwerze?: Nie, w ostatnim czasie nie zauważyłem większych błędów, które mogłyby utrudniać grę.
    Wymień kilku członków ekipy: ThreeEyedMaster, Marcinek7, stolenlegacy, Yumi, ProtectionZ, Puma_Poland
    Jakie obowiązki ma Pomocnik: Pomocnik ma za zadanie pomagać innym graczom w grze, co powoduje, iż gra się im przyjemniej i są otoczeni stałą opieką i pomocą Pomocników, jak też i Moderatorów.. Powinien też w miarę możliwości ogarniać czat, od zbędnego spamu i wulgaryzmów. Powiadamiać administrację o zaistniałych błędach na serwerze jak też uczestniczyć aktywnie w życiu forum również i czatu

Reklama
  2. stolenlegacy

stolenlegacy Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Faktycznie bardzo miła i pomocna osoba. Na czacie się mało udziela, ale to z racji tego, że w fizyczny sposób pomaga i to naprawdę ciężko. Wiele razy mogłam na niego liczyć!

TAK

3. Froggy

Froggy Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Ani na tak ani na nie.
    Jeśli chodzi o osobę nie mam większych zastrzeżeń, bo nie kojarzę żadnych nieprzyjemnych sytuacji z nią związanych.
    Natomiast w kwestii podania znalazłoby się kilka "ale"
    Na początek ubogi zasób słów (rzeczy, rzeczy, rzeczy - nie można by tego sprecyzować?), błędy interpunkcyjne, co więcej motanie się w zdaniach, przez co rozmywa się wątek merytoryczny (to wiąże się z tamtym, które to zależy od tamtego a jest spowodowane czymś innym etc. Wszystko się komplikuje.).
    Ponadto błędy ortograficzne
    (...) W przyszłości planuje --> On planuje (3 os. l. pojedynczej)
    (...) W przyszłości planuję --> Ja planuję (1 os. l. pojedynczej)
    Uważam że kandydat powinien się też trochę udzielać na forum.

4. Mychaty

Mychaty Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Tak, jak Forggy. Jestem, ani na Nie, ani na Tak, ponieważ:

-> Nigdy nie widziałem, abyś pomagał graczom,
    -> Nie udzielasz się na forum,

Podanie naprawdę ładne, lecz gdybyś bardziej pomagał i się udzielał był bym na Tak.

5. HeroikPL

HeroikPL Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Wybaczcie mi Froggy i Mychaty za mój ubogi zasób słownictwa. Z moich spostrzeżeń wyraz "rzeczy" pojawił się tylko 2 razy i zgodzę się z Tobą (Froggy), mogłem zastąpić to innym wyrazem bądź zdaniem. Nie chciałem rozciągać podania i dlatego skróciłem tak swą wypowiedź. A Wyrażenia; (...) W przyszłości planuje --> On planuje (3 os. l. pojedynczej)
    (...) W przyszłości planuję --> Ja planuję (1 os. l. pojedynczej)
    nie wystąpiły w moim podaniu :D Wybacz mi nie stawiania znaków znaków interpunkcyjnych (nie jest to moja najlepsza strona).
    A co do ą i ę itd. Czasami nie wcisnę dobrze klawisza Alt i znak nie postawi się.

P.S. Nie widzę sensu kiedy ktoś napisze komendę i mam ją ponownie pisać. Czasami piszę graczom na ./msg bądź oferuje im pomoc fizyczną lub materialną. Aha i zapewne moje godziny użytkowania komputera są zapewne inne niż wasze. To zapewne dlatego nie wiedzieliście jak pomagam.
    Dziękuję za komentarz postaram się to poprawić.
    Pozdrawiam HeroikPL :p

6. Werfen

Werfen Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Gracz pomocny, prawda, jestem tego żywym dowodem. Pomaga we wszystkim, składa propozycje jeszcze większej pomocy, nie mam zastrzeżeń. Do podania nie mam nic, jest świetne, a przypieprzanie się do poszczególnych rzeczy jak nie postawienie przecinka bądź ominięcie ę lub ą to już podchodzi pod perfekcjonizm, no halo, popełniamy błędy, nie można kogoś karać za jeden śmieszny błąd.
    Jestem zdecydowanie na T A K.
    Pozdrawiam, Monika.

7. Froggy

Froggy Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Werfen, czy ktoś kogoś karze?
    Zwróciłam uwagę na drobne błędy, wyjaśniłam jak powinno być poprawnie i ot cała historia.
    W żadnym wypadku perfekcjonizm to nie jest, po prostu pisząc podanie (jakiekolwiek, nawet na zwykłego Pomocnika na serwerze Minecraft!) trzeba zdawać sobie sprawę, że jest to dokument.
    Ominięcie ą lub ę to błąd ortograficzny.
    Wybacz Heroik, masz rację zasugerowałam się innym podaniem w którym był dokładnie taki błąd. Jednak nie zrobiłam tego bezpodstawnie, bo u Ciebie wkradł się błąd tej samej natury:
    "Dobrze się zachowuje (...)"
    Już wiesz na czym polega więc chyba poprawiać nie muszę ;)
    Pozdrawiam

Reklama
  8. Werfen

Werfen Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Droga Froggy.
    Nie miałam na myśli tego, że karzesz go cieleśnie, ale karzesz go za pośrednictwem twojej decyzji, jaka jest neutralna.
    Co do błędów:
    Na 423 słowa, słowo "rzeczy" wystąpiło tylko 2 razy, z czego w dwóch innych rubrykach, więc to chyba dobrze, że kolega nie stosuje powtórzeń w tej samej rubryce, prawda?
    Powtórzenie słowa "rzeczy" wystąpiło dopiero po 87 słowach, więc jest to duża różnica, nie zgodzisz się ze mną? Mogło to wystąpić po 50, 40, 23, ale wystąpiło po 87.
    Czy to, że kolega na 423 słowa użył 2 razy słowa "rzeczy", można uznać że ma ubogi zasób słownictwa?
    Moim zdaniem N IE
    Czy ty, gdy pisałaś wypracowania na język polski nie stosowałaś powtórzeń, bo nie przyszedł Ci do głowy żaden synonim czy byłaś geniuszem polonistycznym i wysławiałaś się jak absolwent humanistyki?
    Dodajmy, że w wieku 15 lat.
    Interpunkcja - nie zauważyłam AŻ TAK rażących błędów interpunkcyjnych, a nie zapominajmy, że w niektórych podaniach ortografia i interpunkcja błaga o pomstę do nieba, więc nie przesadzajmy.
    Ale nie bądźmy tutaj specami od języka polskiego bo to tylko podanie na POMOCNIKA do gry. Nie jest to dokument służbowy, który decyduje o twojej karierze zawodowej, przecież nie wpiszesz sobie do CV że byłeś/aś Pomocnikiem w grze Minecraft na serwerze craftapple.pl, czyż nie?
    Dokument dokumentem, ale chyba możemy sobie pozwolić TUTAJ na malusieńkie błędy, chociaż widać poniekąd że najwidoczniej nie.
    Ja skończyłam swój wywód, dziękuje.
    Pozdrawiam ponownie, Monika.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę