MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Skąd wziął się twój nick?

Dyskusja w 'Hydepark' rozpoczęta przez użytkownika Ogarnięty, 29 Czerwiec 2015.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ogarnięty

Ogarnięty Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Wiadomo chyba na czym to polega... :)

Zaczne:

Mój nick który mam teraz na forum to błąd. Zamiast Enzo007 jako nick wpisałem jako tytuł użytkownika i odwrotnie. A Enzo007 wziął się z gry typu RPG, Gothica 3.
    pl.gothic.wikia.com/wiki/Enzo

Teraz wy. :)

Reklama
  2. shoga

shoga Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Shoga wzięło się od shogun ;)
    Dawno temu pierw mój wujek trenował akrobatykę później ja obaj mamy (wujek aktualnie miał) kity z włosów jak mieli shoguni (inaczej samuraj) w Japonii :)

Ja trenuje nadali nadal mnie tak wołają.
    Samo shoga wzięło się stąd że nikomu nie chciało się mówić całej ksywki ;)

Pozdrawiam
    Kewin "shoga"

P.S. zdjęcie jest sprzed tygodnia. Aktualnie mam wygolone boki i długi środek ;)

Załączone pliki:

3. MsKornel

MsKornel Gość

Emm... Zamiast Ms powinno być Mr. Ale konto robiłem jak miałem 8,9 lat + na szybko. + popełniłem literówkę. Ale obecnie nie wyobrażam sobie mojego nicku bez Ms.

4. X_Mastergamer_X

X_Mastergamer_X Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witajcie

mój nick wymyśliłem połączyłem Master/Mistrz z Gamer/Gier
    i jeszcze z MLG wybrałem X i powstało
    X_Mastergamer_X

Pozdrawiam Marcin_Gier :)

5. Yumi

Yumi Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Interesuję się Kulturą Azjatycką a moich znajomych w jakiś sposób to śmieszy... Często jakoś dziwnie odmieniali moje imię dodając jakieś litery i śmiejąc się "To twoje nowe imię Azjatko". Było Werjon , Weszon , Wejikun , Wejon , Jumon (które najbardziej zapadło wszystkim w pamięć) i wiele innych bzdur. Pewnego dnia , kiedy po raz pierwszy miałam zagrać w MC zastanawiałam się nad nickiem , mój kolega wpadł na pomysł żebym dała "Jumon" lecz nie bardzo spodobało mi się to więc pozmieniałam parę literek , poszperałam w internecie i wypadło na Yumi :) Zastanawiałam się również nad Yuriko , Yuko , Yoshiko czy Yayoi jednak zostałam przy Yumi i był to dobry wybór ^^

6. QJUT

QJUT Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Waliłem głową w klawiaturę i tak oto powstałem, w jakimkolwiek znaczeniu tego słowa

7. patryk12

patryk12 Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Zrobiłem se taki nick bo kupiłem se na niego svipa wtedy ta usługa była za sms ale bo ok. 5miesiącach jak weszłem pewnego popołudni i svipa nie miałem. I do dziś został mi ten nick

Reklama
  8. moartpl

moartpl Gość

Mój nick (moartpl) wziął się od pewnego strasznego stworzenia jakim był Moar Krabs http://youtubepoop.wikia.com/wiki/Moar_Krabs
    Moar Krabs to tak naprawdę Pan Krab z spongeboba.
    Został wzięty z pewnego ujęcia gdzie miał właśnie nietypową ową twarz i pozycje a w internetach został nazwany Moar'em Krabs'em.
    Jakimś cudem byłem tym czymś zaciekawiony i WSZĘDZIE nazywałem się moar, no prawie wszędzie ponieważ już w części stron,gier był taki nick więc postanowiłem stworzyć swój oryginalny nick i wyszło mi jakoś moart a że robię prawie wszędzie multikonta to do nicku w tych multikontach po dodawałem "pl" i z czasem nawet jak nie było więcej niż jednego konta i tak dodawałem te "pl" jak tu na tym forum.

9. mariom222

mariom222 Użytkownik

Docenione treści:
    3
    fajny temat Ogarnięty,kimkolwiek jesteś;)aż łezka poleciała, mój nick jest głupawy ale ciężko go zmienić bo historyczny,z czasów kiedy raczkował jeszcze internet i łączyło sie za pomocą modemów w sprzętach klasy 486,a wziął się (tu trzeba pominąć kilka rozdziałów o 386,286 ,amidze 500,600 1200,commodore c64,zx spectrum ,timexach,elwro i innych sprzętach z którymi zapamiętale walczyłem),nick wziął się z zabawy z najstarszym komputerem jaki pamiętam i pierwszym jakim miałem do czynienia nie w szkole czy instytucji ale moim własnym na biurku czyli commodore vc-20,próbowałem wtedy pisać jakieś tekstowe gry w basic (grafiki w tych czasach raczej nie było)i w tych grach trzeba było wpisać nazwę gracza,pierwsze było mariom ale coś pokiełbasiłem i gra nie chciała tej nazwy przyjąć,albo coś się wykrzaczało,potem mariom1,mariom2 itp itd,ostatecznie gra chodziła nie licząc kilku ścieżek prowadzących donikąd ,fajne czasy ,chociaż dziś żaden już ze mnie informatyk:rolleyes:

10. RaddiPL

RaddiPL Access Denied

Docenione treści:
    7
    Mój nick wziął się (jak nietrudno się domyślić) od... imienia!
    Wymysliłem go na poczekaniu kupując premkę do MC kilka lat temu,

11. CSaar

CSaar Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Mój nick za to wziął się od mojego imienia i tego że kiedyś grałem w
    C-S'a
    Na imię mam Juliusz więc pierwsza osoba jaka przychodzi na myśl to Juliusz Cezar, a po angielsku pisze się to Caesar, ale w nicku chciałem zawrzeć cząstkę C-S, tak powstało C-Saar (dla tych co ang. nie ogarniają czyt. Si-Zaar), ale w wielu grach nie można używać znaków specjalnych, więc wyrzuciłem "-" i tak powstało CSaar :p

12. popek713

popek713 Użytkownik

Docenione treści:
    22
    Była dziewczyna nadała mi przezwisko popuś :) Teraz używam innych nazw

13. ♥Lejdeczka♥

♥Lejdeczka♥ Użytkownik

Docenione treści:
    0
  14. Puma_Poland

Puma_Poland Użytkownik

Docenione treści:
    5
    Puma_Poland --- > Puma (moje przezwisko z czasów podstawówki i gimnazjum)

15. Barszczanka

Barszczanka Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Eeeee.... Lubię Barszcz? :D No i Barszcz to moje przezwisko a kiedyś każde nazwisko kończyło się na -anka lub -ówna więc korzystając z tego że mam na imię Anka zostałam Barszczanką.

16. Desperado

Desperado Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Po prostu nazwa z filmu, oraz napoju alkoholowego. :)

17. MrAstar

MrAstar Użytkownik

Docenione treści:
    18
    ;3 Długa historia :) 2010 Wigilia. Otrzymałem teleskop firmy Astar :3 Zacząłem grać w pewną gierkę i nie miałem pomysłu na nick więc wymyśliłem Astar xd

18. Creepez

Creepez Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Lubię creepery :D

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę