Witam Was Mieszkańcy Survivalu. Nowa edycja survivalu już rozkręciła się na całego, wielu graczy ma już swój upragniony domek. Powstały już miasteczka i osady w których spore grupki graczy wiodą spokojne życie. Wszyscy zapomnieli jednak że grają na survivalu i uśpili swoją czujność. Zło jednak nie śpi lato dobiegnie do końca i nadejdzie zima nastaną srogie i surowe czasy, wielu ludzi zginie lub przejdzie na ciemną stronę mocy . Już zaobserwować możemy pierwsze oznaki nadchodzącego zła. Na survivalu powstała budowla kryje ona w sobie tajemną magiczną moc a w jej centrum czuć czające się zło. Śmiałkowie mogą odszukać tą budowlę i sprawdzić swoją odwagę. Farciarze w tej budowli niekiedy znajdą skrzynki ze skarbami jakie gromadzą siły ciemności. Wiele tajemnych skrytek i zakamarków jest na terenie tej budowli warto pomyszkować. Ale uwaga Pechowcy znajdą tam swoje koszmary i śmierć. Parę dni temu zbierając w lesie grzybki halucynki spotkałem zaprzyjaźnioną czarownicę która zdradziła mi w sekrecie że takie posępne budowle powstaną w kilku miejscach na mapie survivalowej, więc bądźcie czujni. Natężenie złych mocy spowoduje że wszyscy będziemy zagrożeni dni będą coraz krótsze a noce ciemne i długie zaczną ginąc ludzie a potwory zasypią mroczne zakątki. Ale to nie koniec złych wiadomości drodzy gracze . Wracając z Bravos na statku piratów dowiedziałem się że na terenie survivala powstała Gildia Assassinów. W szeregach swoich będzie skupiała najgorszych skrytobójców i czarnoksiężników którzy będą wspierali siły ciemności. Niebawem ponownie popłynę do Bravos wtedy postaram się wypytać jak można do nich dołączyć, jak tylko będę coś wiedział zaraz Wam to opiszę. Jest jednak i dobra informacja gracz Nikosis podczas ostatniej krucjaty na monopolowy w Delirium dowiedział się że na terenie survivalu będą pojawiać się w losowych miejscach rozrzucone skrzynki w których będą kartki z współrzędnymi miejsca w którym może zdarzyć się coś niesamowitego. Dlatego biegając po mapce rozglądajcie się za dziwnymi wolno stojącymi skrzynkami naprawdę będzie warto. Jak Nikosis dojdzie do siebie po krucjacie to zamieści w tym temacie screena jak wygląda taka skrzyneczka. Do usłyszenia i uważajcie na siebie ludziska
Witajcie moi drodzy, jak Julek napisał na mapie Survival dzieją się dziwne rzeczy. Podczas mojej krucjaty z jednej strony mapy na drugą stronę spotkałem wiele dziwnie wyglądających budynków, powiedzmy że to ruiny z tajemniczymi skrzyniami w środku. Ruiny wyglądają różnie ale są to małe konstrukty... W środku? Sam nie wiem... Kartka papieru z dziwnymi współrzędnymi miejsca, co się tam znajduje? Nie mam zielonego pojęcia. Postarajcie się zrobić to za mnie! W was siła, może doprowadzi to was o krok bliżej zła lub polegniecie jak ja o mały włos... Powodzenia. -------------------------------------------------------- Tak wyglądają te ruiny i dziwne skrzynie.