MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Propozycja] głowy Survival/SeaBlock

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika X_Mastergamer_X, 25 Lipiec 2015.

?

Czy kiedyś chciałeś/aś mieć jakąś głowe ze zmianą skina?

1. Tak. i to bardzo :D

1 głos(ów)
    20,0%
  2. Nie.

4 głos(ów)
    80,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. X_Mastergamer_X

X_Mastergamer_X Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam wszystkich ziomków! B)

W tym wątku chce złożyć propozycje na temat głów na Survivalu i SeaBlock.
    Jeśli ktoś ze zmianą skina zginie dostaje tą głowę ze zmianą skina.
    bo np. inni gracze chcą mieć jakieś głowy więc po prostu mogą się zabić lub kogoś albo jak uważają i dostaną głowę ze zmianą skina ja bym też chciał mieć jakąś głowę np. przyjaciół ale nie mają skina tylko zmianę {Bez Urazy}
    więc lepiej to zrobić będzie fajnie :)
    ale to od was zależy. :):):)

Reklama
  2. xXSoniaXx

xXSoniaXx Użytkownik

Docenione treści:
    8
    Moim zdaniem bez sensu, nawet nie wiem czy byłoby wykonalne. Po to kupuje się premke by mieć swojego skina. Np mojej głowy nie ma na serwerze jest chyba tylko jedna i nie chciałabym żeby cały serwer ja miał bo sobie można wyrobić ze zmienionego skina

3. LikeThatBoss

LikeThatBoss Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Popieram xXSoniaXx

4. Nazilord24

Nazilord24 Użytkownik

Docenione treści:
    18
    LikeThatBoss twoje głowy moge sprzedawać hurtowo. :D

5. X_Mastergamer_X

X_Mastergamer_X Użytkownik

Docenione treści:
    0
    To może zróbcie tu Poradnik jak zmienić skina -_-

6. Ogarnięty

Ogarnięty Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Od czego jest Google Mastergamer?

7. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    "Twoja propozycja jest nie możliwa do zrealizowania!" :)
    Niestety plugin wypadających głów i plugin ze zmianą skina to dwa różne pluginy... Nie ma możliwości ich połączenia. Otóż już tłumaczę:
    1. Plugin Heads (głowy)
    Polega na tym, że jeśli masz gracza o nicku premium i go zabijesz, to wypada głowa tego gracza, ale nick zawarty w niej jest szukany w bazie danych Mojangu (firmy Minecrafta) i jeśli jest to nick tam zapisany (premium) to wtedy wypada głowa tego gracza, który ma wykupiony u nich nick, u piratów, którzy mają minecraft non-premium jest to nie wykonalne, gdyż ich nick nie jest zapisany w bazie danych Mojangu...
    2. Plugin SkinsChanger dla Spigota (tylko dla tego silnika, bukkit z nim nie wyrabia testowałem)
    Plugin ten polega podobnie na tym co plugin Heads, tylko, że jeśli wpisujesz /skin change <nick_premki> pobiera skiny graczy premium, którzy takie nicki mają zapisane w bazie Mojangu i nakłada ten skin na Ciebie, ale to nie zmienia tego, że nadal jesteś graczem non-premium. Cały czas, gdy nosisz nawet skina gracza Premium jesteś graczem Non-Premium i dlatego, gdy ktoś Cię zabije wypada z Ciebie głowa Steva lub Alexa (nowej bohaterki Minecrafta z wersji 1.8).
    Wniosek:
    Także widzisz, są to dwa różne pluginy i nie działają złączne, więc to jest nie wykonalne.
    Racja:
    Do tej pory jeszcze nikt nie wynalazł pluginu, który po nałożeniu na siebie skina premki, po zabiciu otrzyma swoją głowę, taką jakiego nosi skina.
    Racja prawna:
    Mojang nigdy w życiu nie zezwoliłby na taki plugin, gdyż gracze by przestali wykupywać premki, "bo po co? Skoro mam skina od pluginu i po zabiciu mnie wypada ze mnie jego głowa"
    Marzenie:
    "Może kiedyś się to uda :( " <- Niestety nie, bo twórca pluginu Heads jest z Kanady, a twórca pluginu SkinsChanger z USA. :D
    Wniosek całkowity:
    Twoja propozycja jest nie wykonalna i doprowadziła by do bankructwa Mojangu, który nie wyprodukował by już żadnej wersji nowego Minecrafta!

"Mam nadzieję, że jasno wytłumaczyłem sprawę" ;)

Reklama
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę