Witam, nie jestem pewien czy piszę w dobrym dziale, ale jest to również poniekąd problem, a mianowicie: Jak wiemy na ustawionych cuboidach nie ma możliwości interakcji nieuprawnionych graczy i mechanizmów typu przyciski, płytki naciskowe itd. Niestety nadal mogą oni przestawić opóźnienie przekaźnika co czasami niszczy cały wielki mechanizm. Stąd moje pytanie, czy byłaby możliwość zablokowania tej możliwości dla obcych? Po za tym szczegółem uważam, iż brak jakiejkolwiek ingerencji osób trzecich na działkę ma swoje wady. Prosty przykład: chcemy, aby niektóre osoby mogły korzystać z naszego cuboida po części, a nie w całości, np żeby miały dostęp do konkretnej części magazynu - czemu by nie odblokować użytkowania przez innych skrzynek z pułapką (jak sama nazwa wskazuje, jej otwarcie wiąże się z uruchomieniem pułapki, a ta z kolei jest adresowana do obcych więc moim skromnym zdaniem powinna być ona ogólnie dostępna). Odblokowanie skrzynki wiązałoby się również z dużym udogodnieniem dla prowadzących sklepy czy wymiany - mogli by wkładać tam towar nie martwiąc się że po rzuceniu na ziemię zniknie wraz z czyszczeniem serwera, a druga osoba mogłaby go swobodnie wyciągnąć. Oprócz tej skrzynki byłbym również za odblokowaniem drewnianych przycisków i płytek naciskowych, na które i tak można wpłynąć poprzez rzucenie przedmiotu czy strzelenie z łuku. Było by to pomocne chociażby w tworzeniu przejść na kod. Oczywiście nie chcemy, aby gracze byli całkowicie pozbawieni prywatności na swoich działkach dlatego uważam, że pozostawienie kamiennych przycisków i płytek oraz dźwigni i zwykłych skrzynek byłoby wystarczającym zabezpieczeniem . Pozdrawiam TheNemezis
Super pomysł szczególnie z tym dopuszczeniem używalności kilku rzeczy tj skrzynie pułapki, czy drewniane przyciski/płytki Powinno się dać to szybko ogarnąć dzięki fladze prevent-use