MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

SeaCity - czyli miasto na wodzie

Dyskusja w 'Ogłoszenia Graczy' rozpoczęta przez użytkownika Rectuz, 5 Sierpień 2015.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    [hr]
    Witajcie!
    Dziś chciałbym zaprezentować Wam moje miasto, które wydało już drugą jego edycję!
    Miasto SeaCity to miasto położone na wodzie, stworzone specjalnie dla osób, którzy lubią zawiązywać nowe znajomości i przyjaźnie oraz współpracować z innymi. Nazwa SeaCity wzięła się z języka angielskiego od wyrazów sea, czyli morze i city, czyli miasto. Nasze miasto ma wiele przywilejów i często będzie organizowało konkursy w Centrum Życia Miasta inaczej Rynku.
    Administrację rządową jak na razie sprawują dwie osoby, które przyczyniły się do powstania całego miasta, oraz dwie osoby honorowe, które zasłużyły sobie na funkcję administracji rządowej.
    [Burmistrz] Goldmythman
    [ViceBurmistrz] Domin24
    [ViceBurmistrz] Yumisiek
    [ViceBurmistrz] JakubCreeper
    Na wstępnie powiem od razu, że w mieście są cztery sposoby którymi można się wzbogacać: pierwszy sposób to handlowanie w Centrum Życia Miasta w wymieniarkach. Drugi z sposobów to Bank, w którym możecie oszczędzać sobie pieniądze, robić przelewy na inne konta, lub jeśli brak wam miejsca w skrzyniach możecie sobie w nim sobie przechowywać różne wam cenne rzeczy np.: diamenty, zbroje itp. Oczywiście wszystko to będzie zawsze wam dostępne i pilnie strzeżone w sejfie samego banku. Kolejny z sposobów to targi działkowe. Każdy mieszkaniec działek może na swojej działce wybudować mini targ w którym będzie sprzedawał rzeczy mu nie potrzebne lub będzie wykorzystywał swoje zdolności np.: alchemik może handlować miksturami. Ostatni z sposobów to zapłata magazynowa, jak wiemy wszystkie ekipy co tydzień dają do magazynu tygodniówkę na rzecz miasta, by mogły powstawać nowe budowle, za takie tygodniówki, gdy jest czegoś nadmiar każda ekipa może dostać wynagrodzenie w postaci jakiegoś innego pakietu np.: alchemicy otrzymają pakiet górników.
    Nadzorcy regionów:
    [Nadzorca regionu północnego] _Monday_
    [Nadzorca regionu południowego] JakubCreeper
    [Nadzorca regionu wschodniego]
    [Nadzorca regionu zachodniego] ThreeEyedMaster
    [Nadzorca regionu centralnego]
    Górnictwo:
    [Górnik] Staney500
    [Górnik] Nazilord24
    [Górnik] Minecraftiops
    Alchemia:
    [Alchemik] Syndykat
    [Alchemik] Amy69
    [Alchemik] Nuttella
    Redstone i mechanizmy:
    [Inżynier redstone] JakubCreeper
    Lotnictwo i dziedzina latania:
    [Pilot] LikeThatBoss
    [Pilot] Barszczanka
    Kuchnia:
    [Kucharz] FruciaxDD
    [Kucharz] GirlGamersPL
    Specjalizacja w drewnie:
    [Drwal] JakubCreeper
    [Drwal] ThreeDay
    [Drwal] xxx_LGTShit_xxx
    Farmerstwo:
    [Farmer] ThreeEyedMaster
    Specjalizacja w kowadłach i robieniu zbroi:
    [Kowal] MrMycha
    Specjalizacja w zaklinaniu:
    [Zaklinacz] IANMARTI
    Budownictwo:
    [Dostawca budowlany] bubu_pl
    Poczta:
    [Listonosz] Yumisiek
    Specjalizacja w magazynowaniu:
    [Magazynier] Goldmythman
    Bankierstwo:
    [Bankier] Domin24
    Komornictwo:
    [Komornik] lucklucky10
    Pilnowanie prawa i obrona miasta w razie ataku:
    [Policjant] _Monday_
    [Policjant] Ros
    [Policjant] sladek
    [Policjant] ksycho
    [Policjant] RaddiPL

W tej części wątku opisujemy, często zadawane pytania.
    P: Należę już do innego miasta, czy mogę wiec należeć też do SeaCity?
    O: Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, abyś należał/a do dwóch miast, czy nawet trzech miast.
    P: Jak dostać się do miasta i zostać jego mieszkańcem?
    O: Aby zostać mieszkańcem SeaCity trzeba zastać w grze kogoś z administracji rządowej i podać chęć uczestnictwa.
    P: Jeśli należę do miasta muszę mieć z jego wszystkimi sojusznikami sojusz?
    O: Nie jest to obowiązkowe, natomiast jest zabronione bić się w mieście z innymi mieszkańcami. Wyjątkami są turnieje PVP na arenie.
    P: Jestem ogarniętą osobą, umiem sobie poradzić w trudnych sytuacjach, czy mogę zostać Nadzorcą jakiegoś regionu?
    O: Niestety nie, aby zostać nadzorcą trzeba należeć do miasta, przynajmniej więcej niż jedną edycję...
    Nasze miasto nie należy do zawistnych i samolubnych miast, wręcz przeciwnie lubi zawiązywać nowe sojusze m. in.: handlowe itp. Miasta, które do tej pory zgodziły się mieć z nami sojusz to: Stolenowo, KrissLand
    https://i.imgur.com/4YRLtHK.png
    https://i.imgur.com/d3RDjbo.png
    Zapis pierwszy: Dnia 29 lipca 2015 roku gracze Domin24 i Goldmythman wpadli na pomysł założenia własnego miasta SeaCity. Głównym pomysłodawcą był Goldmythman, dlatego to on zajął miejsce burmistrza.
    Zapis drugi: Dnia 2015 roku 05 sierpnia uroczyście ogłoszono otwarcie pierwszej edycji miasta SeaCity. Pierwsza edycja po uzgodnieniu graczy została nazwana Revolutions.
    Zapis trzeci: Listonosz Yumisiek i przedstawiciel drwali JakubCreeper, awansowali na ViceBurmistrzów, dzięki swojej zasłudze i honorowym zachowaniu, oraz udowodnieniu, że można im zaufać.
    Zapis czwarty: Dnia 20 sierpnia 2015 roku została wydana nowa edycja miasta na wodzie.

To już wszystko!
    "Zachęcamy do dołączenia się do nas i naszego małego miasteczka. Pamiętajcie też, że tylko dobra zabawa i chęć współpracy się liczy!"
    Pozdrawiam!

Reklama
  2. MsKornel

MsKornel Gość

O Bosze ...

Kopiujecie od wszystkich najpierw MagmaCube czy jakoś tak potem stolenowo teraz to ...

Boże czy ty to widzisz !

3. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    MsKornel, człowieku nic Ci się nie podoba. Powiem jedno cały czas szukasz jakiejś zaczepki. W ogóle zmieniłem na temat Ciebie już całkowicie zdanie.
    Nikt tu nie z gapia i po pierwsze co w tym złego, że ja lub stolenlegacy też chcieliśmy założyć własne miasta?
    PS: A te twoje MineraCube od którego "niby" z gapiami" już dawno się rozpadło...
    Tyle w temacie. :)

[hr]
    A tu daję ScreenShot, jako dowód, że pisałeś to co pisałeś, bo znowu edytujesz i to ja wyjdę na złego:
    http://i.imgur.com/gBnGvqz.png

4. Phantom_Screw

Phantom_Screw Użytkownik

Docenione treści:
    3
    Haters gonna... 11 latek.

5. Stanley500 xD

Stanley500 xD Użytkownik

Docenione treści:
    0
    MsKornel przypomnij ile masz lat? No właśnie...
    Nie podskakuj starszym. Czemu ty wszystkich hejtujesz? Czujesz się swobodnie w internecie, ciekawe co byś powiedział gdybyś spotkał Goldmythmana i innych ludzi przez Ciebie hejtowanych w realu ;_;
    Bóg także widzi twoje beznadziejne zachowanie....

6. popek713

popek713 Użytkownik

Docenione treści:
    22
    Kornel http://www2.b3ta.com/mind-control/mindcontrolexperiment.swf Polecam

7. MefixGTR

MefixGTR Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Wypowiadam wam wojnę. :D
    Póki mnie nie wkurzycie nie będę was atakował jak stolenowo. :D

Reklama
  8. GirlGamersPL

GirlGamersPL Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Dajcie żyć :D
    To jest wolne forum i chyba można mówić co się chce ..

Równie dobrze moge powiedzieć

- "To miasto to jakieś gówno"
    lub
    - "To jest fajne"

A swoją wypowiedz zatrzymam dla siebie xd

9. Stanley500 xD

Stanley500 xD Użytkownik

Docenione treści:
    0
    GirlGamersPL ja chyba domyślam się o jaką wypowiedź ci chodzi ;)

10. Puma_Poland

Puma_Poland Użytkownik

Docenione treści:
    5
    Bardzo ładnie rozpisane :) ale robicie te miasta i to jest kopia :( wpadnijcie na własne pomysły!

11. stolenlegacy

stolenlegacy Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Miasto samo w sobie nie jest nowym pomysłem, ale każde jest oparte na innej koncepcji. Ja jestem bardzo ciekawa rozwiązań logistycznych z którymi ja się borykam. Każdy może się tutaj od siebie uczyć.

Powodzenia.

12. MsKornel

MsKornel Gość

Jestem na koloniach wiec nie odpisze ale jak wroce...

13. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Goldmythman: Rozumiem, że rola Farmera nie jest jeszcze osadzona ? Jeśli tak, to się na nią zgłaszam :shy:
    Masz na myśli Osiedle 10x10 Marcinek7 czy miasto Julek_Romulek z poprzedniej edycji ? :)

14. sladek

sladek Użytkownik

Docenione treści:
    0
    ja chcialbymzostac przewodniczący policja

15. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Panie sladku bardzo się cieszę, że chce pan zostać przedstawicielem policji, ale z policją nie będzie tak jak z innymi funkcjami, czyli kto pierwszy ten lepszy, wręcz przeciwnie z policją będzie całkiem inaczej. Przedstawicielem policji, zostanie ten kto zabije wszystkich swoich przeciwników na te stanowisko, na miniarenie PVP, chodzi mi o turniej, który niedługo będzie organizowany... Gracz, który go wygra zajmie funkcję przedstawiciela, chodzi o to, że najsilniejszy wygra, a obroną miasta i porządkiem w nim musi rządzić osoba, która jest praktycznie mistrzem PVP.
    Teraz wpisuję pana na listę policji i życzę powodzenia w turnieju PVP na przewodniczącego! :)

16. sladek

sladek Użytkownik

Docenione treści:
    0
    chwilowo bedzie problem z tym bo nie będzie mnie dobry miesiac.

ps jeśli zmienie nick i znowu zmienie na stary to bede mial stere ity na starym nicku czy wszystko od nowa

17. sladek

sladek Użytkownik

Docenione treści:
    0
    a walki na arenie i na sluzbie jest we własnym uzbrojeniu czy mistan z podatków.mi jest obojeetne tyle ze nie wiem na co przeznaczyć diaxy i ench

18. Gerol2003

Gerol2003 Użytkownik

Docenione treści:
    1
    No comment
    Jednym słowem jak tak dalej pójdzie to za rok/pół będzię cały server tym zasyfiony

19. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Panie sladku, sam musi pan sobie zrobić zbroję itp. Niestety górnicy dają tylko 16 diaxów co tydzień, więc na jeden set długo byśmy zbierali, co dopiero na cztery... :)

20. RaddiPL

RaddiPL Access Denied

Docenione treści:
    7
    Goldmythman, zgłaszam się do policji :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę