Według mnie jabłko życia powinno zachowywać tylko lvl! Ludzie to jest survival jak giniesz tracisz itemy proste. A jeśli chodzi o to że craftapple mniej zarobi bo ludzie przestana kupować jabłka życia to myślę, że właśnie będzie odwrotnie, może nie będą kupować jabłek życia (po 2,5zł czy ile tam) tylko zbroje (po 9zł) gdyż nie będą mieli możliwości zachowania własnej zbroi i koxów po śmierci. Dlatego właśnie uważam że Jabłka Życia powinny ratować TYLKO lvl.
Bezsensu. Gra na CraftApple to ma być przyjemność a nie wydawanie kasy... -_- To nie oto chodzi Administracji "żeby zarobić" tylko żeby grało więcej graczy i przyjemniej.... PRZYJEMNOŚĆ NIE KASA! -_- Pozdrawiam.
Moim zdaniem Jabłka życia są spoko i tu nie chodzi o pieniądze. Nigdy takiego nie kupowałam i nie zamierzam, ale niektorzy walcza na arenie dla rankingu i zabawy, ale wiekszosc poprostu boi sie tam wchodzic bo nie chca stracic itow.
Jak ktoś chce walczyć dla rankingu i zabawy to idzie na serwer pvp a nie survival... @pat2772 A czy ja zarabianie kasy przez administrację podałem jako główny powód? Użyłem tego tylko jako dodatkowy kontrargument wyprzedzający osoby, które by napisały, że są bogaci to kupują. Jeśli są bogaci to niech kupują sobie zbroje i koxy w sklepie. P.S. Jeszcze jedno. Jaka jest zabawa gdy gracze, którzy nie mają konta svip/vip walczą z kimś zużywając własną zbroję i gdy go w końcu pokonają nie zdobywają jego itemów i zostają ze zużytą własną zbroją? Myślę że nie są zbytnio z tego zadowoleni i nie mają dobrej "zabawy" bo muszą za przeproszeniem znowu zapieprzać pod ziemię szukać diaxów na naprawę zbroi. To się wtedy staje bezsensowne i wiele osób rezygnuje z wchodzenia na arene.
Na NIE! Propozycja jest wysoko negatywna. Moim zdaniem administracja dobrze ustawiała w pluginie jabłko życia! Jabłko ma właściwe właściwości i nic nie powinno być zmieniane! To dobrze, że jabłko po zjedzeniu obdarza ochroną ekwipunku i lvl oraz innych rzeczy. Zmienienie idei tego pluginu będzie negatywne i nikt nie będzie chciał kupować jabłka za 2,5 zł bo taka cena jest już przegięciem... Nie zgadzam się z tą propozycją i jest dla mnie dziwna, Infi zrobił coś fajnego, co mało jaki serwer ma, a wy chcecie to zniszczyć! Przyznaj, że zabiłeś jakiegoś gracza, który miał diax set i zjadł jabłko i masz teraz żal, że nie mogłeś przejąć jego itemów. Ale kto broni Ci też je kupić? Moje zdanie: Jabłko powinno zostać takie jakie jest i cena 0.99 groszy jest bardzo tania i atrakcyjna. Nic nie powinno być zmieniane, powinno zostać takie jakie Infi je zaprojektował. Pozdrawiam!
Też uważam, że Jabłka Życia są spoko. Są wręcz idealnym rozwiązaniem dla takich ludzi jak Mój-Mały-Brat, który sobie spokojnie buduje jakieś fantastyczne budowle w niedostępnych rubieżach. W ten sposób nie musi się martwic, że wpadnie jakieś dziecko wojny i zdradzieckim atakiem w plecy pozbawi go jego cynkowskich narzędzi.
Goldmythman ma rację! Zabiłeś jakiegoś diaxa i teraz masz "ból dupy", że nie mogłeś przejąć jego itów. Jestem na nie.
LordLuxus nie wiem może nie umiesz czytać lub jesteś zbyt bezmyślny żeby to do ciebie dotarło ale w tym wątku poruszamy temat Jabłek Życia a nie tego kogo ja zabiłem i która część ciała mnie boli, więc jeśli nie masz nic do powiedzenia na temat przeze mnie wyznaczony to łaskawie się zamknij. Chyba nie do końca rozumiecie ideę survivalu. S U R V I V A L -> z angielskiego PRZETRWANIE, walka o życie i majątek. Po jakiego grzyba grać na serwerze na którym się powinno walczyć o przetrwanie skoro przetrwanie na nim nie jest żadnym problemem bo masz Cudowne Magiczne Jabłko Życia... I moim zdaniem jeśli kogoś zabijam powinienem dostać jego itemy ponieważ cała zabawa na tym polega. Po co chodzić na pvp skoro nie masz z tego ŻADNYCH korzyści tylko SAME straty w postaci zużytych zbroi. A W OSTATECZNOŚCI tylko na terenie areny Jabłka Życia mogłyby działać tak że po śmierci zachowuje się tylko lvl, bo nie sądze aby na arenę przychodziły osoby, które nie chcą walczyć tylko tam wpadają i przypadkowo giną tracąc wszystkie itemy...
Jak cie tak strasznie to boli i uwiera, że nie możesz przejąć itów niektórych graczy na tym serwie, to pójdź na inny serwer survival gdzie nie ma takich jabłek. Three ma rację że jest to super rozwiązanie dla kogoś kto chce po ludzku pobudować, lub pozwiedzać działki z zamiarami pokojowymi a tu takie (jak to fachowo nazwał) dziecko wojny i sruuuu... Po twoich itach. A ty tylko po ludzku spacerowałeś... No i jest to też jakieś rozwiązanie na ludzi ustawiających sobie home'y w twoim domku.