Witam ! Pewnie myślicie Ogonki ? jak to ogonki ? co to jest ? albo po prostu spytacie wujka google CO TO JEST ? O tuż tłumaczę : Ogonki - Czyli szczurki domowe ! Tak tak szczury czyli coś co dla obywateli naszego kochanego ale zacofanego kraju jest przekleństwem bo myślą że szczury domowe to szczury z kanału ;/.Jak powiedziałem rodzinie że chcę otóż takiego osobnika mieć to oczywiście było : "NIE!!! TO OHYDNE JEST BLEEEE !! TEN OGON FUJJJ!!" a mój dziadek który walczył z epidemią szczurów w naszym domu (bo mieszkam z dziadkami) jest najbardziej przeciwny temu i jeszcze nasz kochany sąsiad który mówi same złe rzeczy na temat szczurów że na jesień przyjdą samce i nas zjedzo i takie lalalalala sralalala dupa -_- No ale koniec końców mam szczurka Anie którą jak to piszę mam 4 dni ;D I niedługo dokupuję kolejną szczurzycę bo szczurki to zwierzęta stadne I szczurzycę dlatego bo wiadomo każde spotkanie samca i samcy (U szczurów xD) kończy się ciążą. w sumie tyle polecam poczytać o tych Kochaniutkich stworzonkach na forum o szczurach http://szczury.org/index.php Danke für das Lesen Cześć ! ps. pisząc to Ania siedziała mi na głowie
Wyobraź sobie, ze dużo ludzi hoduje szczurki. Raczej wiadomo, że jak mówisz, że zacząłeś zajmować się szczurami to jest mowa o tych hodowlanych. A jak wpisałam w google ,,ogonki" to wyskoczyła mi tylko jakaś miejscowość na mazurach -_-. Wniosek - słowo wymyślone. No ale nie czepiam się. Ja za to mam 3 myszki hodowlane. Mam tylko nadzieję, że szczurka kupiłeś w dobrej hodowli, bo te w sklepach są rozmnażane... eheem... ,,międzyrodzinnie" i jest większe prawdopodobieństwo że zachorują na raka. Moje poprzednie myszki tak pozdychały. No nic. Życzę udanej opieki nad nowymi pociechami
Mam hodowle szczurów... mianowicie 3 szczurzyce... mają jakże piękne i pasujące im imiona Kolejno wg wieku - Sepsa - najbardziej żywa ze wszystkich... wszędzie jej pełno - Dżuma - powolna i znudzona ale gdy się je woła to jest pierwsza do jedzenia :-D - malaria (Malwina jak to mówi moja dziewczyna) - biała, wredna i gryząca jędza, którą i tak kocham <3 Szczury są baaardzo inteligentne nawet bardziej niż pies czy kot... Pozdrawiam wszystkich, którzy mają Szczury i tych, którzy hodują inne zwierzęta Kewin "shoga"
Szczurów nie posiadam to też strony nie czytam. Moje myszątka, chociaż są nieco bardziej strachliwymi zwierzątkami, z zupełnością mi wystarczą. Wszystkie zwierzęta to dobrzy przyjaciele. Więc nie ma poco się kłócić. O hodowli ostrzegałam tylko i powinieneś to docenić, gdyż dużo ludzi z powodu taniej ceny i mniejszego kłopotu kupują zwierzęta w kakadu. Pozdrów ode mnie swoją Anię i inne szczurki. Nelcia, Bianka i Sobótka także pozdrawiają.
Nowy szczurek będzie dziś a Anie znów mam na ramieniu więc Pozdrawiam Anię. Chyba ciebie też pozdrawia bo pokiwała główką xd