Czy jak napisałem podanie na pomocnika i ludzie piszą mi w komentarzach błędy to mogę edytować mój post i je poprawić? Czy jak ludzie mi pisza, że za mało napisałem o sobie to mogę to edytować i napisać o sobie więcej?
Wydaje mi się że nie powinno się edytować. Podanie powinno być napisane poprawnie, bezbłędnie, zgodnie ze wzorem. Kiedy zdecydujesz się założyć wątek z podaniem, musisz być absolutnie pewny, że niczego nie pominąłeś. Nie ma tego wiele, to nie jest trudne. Trzeba tylko w to włożyć nieco wysiłku, a nie byle jak, byle było. Można porównać to do wypracowania z języka polskiego. Kiedy oddasz pracę, to zostanie ona poddana ocenie. Nie będzie żadnego poprawiania na szybko nazajutrz, kiedy ogłoszą wyniki, bo jeśli byś to zrobił, można by to wziąć za oszustwo. Warto zauważyć, że w wielu przypadkach, gdzie podania są edytowane po negatywnych ocenach, osoby ubiegające się wpisują bzdury; dodają sobie nagle wiek, i twierdzą że mają doświadczenie, a przecież tak ważne jest, aby podanie było szczere i autentyczne. Tak więc moim zdaniem, edytowane podania tracą na wiarygodności. W podaniu postaraj się przedstawić siebie jako interesującą osobę, tak, aby czytelnik stwierdził: "fajny z Ciebie gość". Pamiętaj również, że jeśli starasz się coś osiągnąć na siłę, to może mieć to odwrotny skutek. Jeśli ktoś ci powiedział, że się nie udzielasz na forum, to nie znaczy, że trzeba nabić posty. Zawsze bardziej liczy się to co napiszesz i jak to napiszesz, a nie ile napiszesz. Pozostaje mi zatem życzyć Ci powodzenia następnym razem. Trzymam kciuki. ;]