Witam Na wstępie chciałbym zauważyć, iż CraftApple rozwija się dość szybko i stał się całkiem dużą siecią serwerów. Jednak pragnę zauważyć, że na waszych serwerach robi się trochę - nudno... Chciałbym zaproponować administracji aby dodać serwer np.: - Hide&Seek - Chowany 1.Bardzo przyjemna mini gierka. 2.Chodzi w niej min. o to, aby Szukający znalazł wszystkich innych graczy, którzy pozamieniani w bloki, kryją się na specjalnie zbudowanej mapie z dziurami (dal kamuflażu Chowających). 3.Gdy osoba, która się chowa zginie, staje się Szukającym. Szukający też może zginąć, jeżeli zginie 3 razy - Chowający wygrywają. 4.Chowający mogą wysyłać sygnały werbalne i niewerbalne aby ułatwić szukającym poszukiwania, a w dodatku otrzymywane są za to dodatkowe punkty. Znalazłem też plugin na stronie Bukkit Plugins: Hiders Vs Seekers. Bardzo bym prosił o dodanie jakiejkolwiek mini gry, ponieważ: - CraftApple to wspaniałe serwery, dlatego zakupiłem SVIP'a ,lecz szczerze mówiąc, te serwery powoli zaczynają nudzić. - Minigra rozruszałaby trochę serwer, przyciągnełaby nowych graczy - Jeżeli CraftApple musiałby usunąć jakiś serwer (limit serwerów, nie wiem, nie znam się na tych sprawach), polecałbym SeaBlock, gdyż jest tam średnio 5 osób dziennie. W przypadku nie zgody, stworzyłem własną wersje tej minigry na serwerze Creative, jednak jest to trudna praca, gdyż: - Muszę wszystko pisać - czas, kto zginął itp. - Gracze kryją się na mapie, a gdy teleportuje Szukającego do jego lobby, inni mogą oszukiwać np.: poprzez branie pereł i złotych jabłek - Gracze często teleportują się poza mapę (co jest zabronione), przez co system pozostałych graczy na mapie jest jak syzyfowa praca. Wiadomość do graczy: Jeżeli grałeś na mojej mapie pod tytułem: Powstańcza Warszawa i podobało Ci się - proszę - podpisz się pod tym postem, że mnie popierasz. Proszę, zagłosuj też w ankiecie powyżej posta. Mam szczerą nadzieję, że administracja miała miłą lekturę (trochę się rozpisałem, fakt), i że zgodzi się na realizację tego projektu. Z wyrazami szacunku Masier_koniak
O ile dobrze pamiętam to te wszystkie minigame'y (w tym także hide and seek) są już w planach od dawna, lecz na chwile obecną nikt się za nie nie zabiera. Co do głosowania to jasne że tak! Wniosły by powiew świeżości serwerowi, który od pewnego czasu jest lekko nudnawy.