MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Budowle na serwerze

Dyskusja w 'Hydepark' rozpoczęta przez użytkownika Frarin, 31 Październik 2015.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Frarin

Frarin Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam, z tego miejsca ogłaszam, iż ten wątek powstał, aby gracze udostępniali oraz zdawali relację z budowy własnych budynków, ja sam aktualnie pracuję nad osadą średniowieczną budowaną na CV, aktualnie nic tam nie znajdziecie, ponieważ projekty powstają w mojej głowie, po czym przelewamy je na papier, tak jak są zbudowane plany domów, bądź innych budynków. Także, dzielcie się tym co robicie, bo może nie dajecie sobie sprawy, z tego, jakie cudeńka budujecie. Na CV sam widziałem kilka ładnych budynków, ja na razie tylko planuję, ponieważ moje projekty opierają się głównie o resourcepack Conquest, który bardzo potrzebuje WorldEdita. Niektóre rzeczy dla was mogą wyglądać dziwnie, a u mnie mogą to być ptaki, łańcuchy, itp. Z tego powodu również powstał ten post, dla możliwości zobaczenia, jak te projekty wyglądają, a także zobaczyć ich budowę od kuchni.
    PS. Gdy wrócę do domu, postaram się rozwinąć post, a także usprawnić graficznie, gdyż obecnie pisze ten post na telefonie

Reklama
  2. Frarin

Frarin Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Gdy wrócę do domu, i wejdę na laptopa, postaram się wrzucić zdjęcia moich projektów.

3. Frarin

Frarin Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Projekty koncepcyjne nie zostaną opublikowane w przypadku wieży, która jest na wykończeniu, pozostało dodać kilka drobiazgów, i zdjęcie gotowego budynku trafią na forum.

4. PiesLusia12

PiesLusia12 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Nie mogę się doczekać,kocham średniowiecze =3

5. Dakota

Dakota Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Uwielbiam wszelkie wszelkie budowle, które gracz z pasją buduje:)
    A każdemu zlośliwcowi, co czyjąś pracę niszczy, gardło bym podgryzła. Może cchętni wstawią tu jakieś ss :)

6. Frarin

Frarin Użytkownik

Docenione treści:
    0
    -- Projekt: WIEŻA -- - UKOŃCZONY
    Wieża ta została zbudowana wczoraj w około godzinę, lecz zamysły na nią miałem już wcześniej, niestety nie mam żadnych materiałów na pokazanie jej budowy od kuchni, lecz kolejne projekty posiadać je będą, wieża została wykonana z cobblestona i drewna dębowego, z dodatkami ciemnego dębu, na resourcepacku Conquest.

7. Frarin

Frarin Użytkownik

Docenione treści:
    0
    -- Projekt: Chata wieśniaka - UKOŃCZONY --
    Prace na drugiej działce ruszyły, tym razem wybrałem chatę mieszkańca, dosyć mała, bo wiadomo, że wieśniak najbogatszy nie jest, a najważniejsze jest miejsce pracy z którego zarabia pieniądze. Są to dopiero zalążki budynku, ale coś już widać. Zamierzam chatę wieśniaka zrobić ubogą, z lekko opadniętym już dachem, ponieważ każdy budynek który buduję, ma własną historię. Tu przykładowo, królestwo toczy multum wojen, więc armia zbroi się jak może powiększając dwukrotnie podatki, przez co mieszkaniec pracuje więcej przy polu na wieży (moja pierwsza działka), a pieniędzy ledwo starcza mu na wyżywienie rodziny, która jest dosyć liczna. Wieśniak ten, 20 lat temu prowadził spokojne życie, lecz podczas wojny, musi obawiać się nadejścia wroga. Przy domu pasie się osiołek, którym ów wieśniak dojeżdża do pracy. Na dworze, małym bo małym, widać liczne ślady użytkowania, a to ścięte drzewo, a to porozrzucane narzędzia, czy mocno wydeptana droga, którą wieśniak dojeżdża do pracy.
    Edit. Początkowo miała być to chata kowala, ale ze względu na to, że moje działki mają być spójne, postanowiłem, że będzie to chata pracownika przy wieży. Co następne? Może wy zdecydujecie?

Reklama
  8. Frarin

Frarin Użytkownik

Docenione treści:
    0
    -- GALERIA BUDYNKÓW I PROJEKTÓW --
    Tu zamieszczane będą wszystkie zdjęcia posegregowane kolejnością - od najstarszego do najnowszego - projektu.

-- WIEŻA STRAŻNICZA --

[attachment=677]
    [attachment=678]

-- CHATA WIEŚNIAKA --

[attachment=679]
    [attachment=680]
    [attachment=681]
    [hr]
    Projekty, mimo że ukończone nie posiadają wnętrz, ponieważ czekam na dodanie WorldEdita, gdyż posiada opcje, dzięki którym, na moim resourcepacku, upiększę teren, a także dodam ptaki/liny i łańcuchy/inne wyglądy bloków.

Załączone pliki:

9. Osishum

Osishum Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Projekt średniowiecznej wioski by Osi

1. Średniowieczna posiadłość z wieżą :)

2. Dom kowala

3. Domeq który nie wiem jak nazwać... hmm... po prostu szopa ^^

4.Wieża... po prostu wieża... nic wielkiego :p

5. Drzewko

6. Mała farma, i rzeczka

7. Lasek

Chcesz zobaczyć moją działke od środka? :)

Zapraszam na creative

Kilka zdjęć z działki! Piona!

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/702574db7a523905

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/2a49425ec3e37835

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/2b32e5a4f52b594f

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/1dc7c9afcfa34cdb

10. Frarin

Frarin Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Aktualnie pracuję nad wykończeniem wieży, oraz terenów pobliskich.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę