MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[PORADNIK] Zwolnił Ci komputer ??

Dyskusja w 'Hydepark' rozpoczęta przez użytkownika ThreeEyedMaster, 3 Listopad 2015.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    PORADNIK

Cześć dzisiaj chciałbym się podzielić z Wami znalezionymi w Internecie, których autorzy podpowiedzą Wam jak można przywrócić komputerowi jego dawną szybkość. A także, jak zapobiegać jego zamulaniu z czasem.

Poradnik #1
    "Jak poprawić wydajność komputera? Zadbać o porządek w obudowie!"

W skrócie jest to poradnik, który zwraca uwagę na to, iż zakurzony, zakłaczony, zastawiony komputer nie ma szans pracować optymalnie. Dlatego, że krążące w nim powietrze nie jest w stanie dotrzeć do wszystkich podzespołów by je odpowiednio schłodzić. Odpowiednia cyrkulacja powietrza jest bardzo ważna. Od siebie dodam, iż mój blaszak jest czyszczony trzy razy na rok. I nigdy nie mam z nim żadnych problemów wydajnościowych. Poza tym, zasugerowane przeze mnie wyczyszczenie komputera pomogło już co najmniej czterem graczom CraftApple. Zawarte w nim porady mają oczywiście także ogólne zastosowanie w przypadku komputerów typu laptopów.

Poradnik #2
    "Jak usunąć malware w kilku prostych krokach? Bardzo łatwo!"

Na wielu komputerach z czasem pojawia się szkodliwe oprogramowanie typu Malware. Niektóre są bardziej a niektóre mniej szkodliwe, ale każde z nich zużywają cenne zasoby komputerowe. Usunięcie ich pozwoli wykorzystać zwolnione zasoby do gry w Minecraft'a. Proste prawda ?! ;)

PS. Jeśli jesteście małoletni to wszelkie czynności opisane w tych poradnikach wykonajcie po uzgodnieniu tego z Waszymi Rodzicami. A jeśli Wasi rodzice są laikami w sprawach komputerowych to dajcie im do przeczytania te poradniki i jeśli stwierdzą, że nie dadzą rady to niech zawołają kogoś kto da. Powiedzcie, iż Starszy-Pan-Z-Internetu Wam tak poradził <mam_pomysl> to na pewno zwróci ich uwagę.

Reklama
  2. stolenlegacy

stolenlegacy Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Starczy? Uwiąd? Three, mówiłeś, że jesteś 18+ ale żeby aż tak + ?!

PS. Spoko poradnik! Rozkręcę laptop i odkurzę w środku. :D

3. SprytnyTroll

SprytnyTroll Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Ja z kolei polecam program CCleaner, usuwa niepotrzebne pliki systemowe, tylko trzeba zaznaczyć w okienkach fajeczki :p

4. Puma_Poland

Puma_Poland Użytkownik

Docenione treści:
    5
    Ja osobiście polecam, także SUPERAntiSpyware Professional :)

5. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Poprawiłem literówki.

Stollenlegacy, pamiętam jak pierwszy raz rozkładałem laptok Mojego-Małego-Brata. Heh to przerażenie o_O No ale klawiaturę trzeba było jakoś wymienić, to przy okazji odkurzyliśmy.

Na szczęście są poradniki na Youtube, mnóóóóóóóóóstwo poradników. Jak krok po kroku porozkręcać, porozłączać itp.

A zatem do dzieła :*

[video=youtube]https://youtu.be/jlO5crblG64[/video]

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę