Imię: Na imię mi Mateusz Dokładny nick w grze: Abyssuss Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: Jedyny świat serwera, na którym najwięcej siedzę jest survival, tam spędzam powyżej 3 godzin dziennie. Data urodzenia: Urodzony 11 stycznia 1995 roku, czyli obecnie mam 20 lat. Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: Nie pamiętam dokładnego dnia, lecz był to przełom miesięcy czerwiec/lipiec 2010, a więc w fazie alpha. Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: Tak mówiąc szczerze gram od 2 dni, czyli moją karierę tutaj rozpocząłem 14 listopada 2015. Czy kiedykolwiek byłeś karany na serwerze gry lub forum: Nie byłem i mam nadzieję, iż nie będę. Czy pełniłeś podobną funkcje poza Craftapple, na serwerach o ruchu min. 30 graczy online w szczycie: Wielokrotnie byłem Administratorem, Moderatorem, Młodszy Moderatorem (KidMod), zaś gracze nie narzekali na moją pracę. Co chciałbyś zmienić na Craftapple: 1) Analiza bugów/lagów gdy graczy na serwerze jest w okolicy 200 lub ponad tą liczbę i naprawa ich; 2) Zmiana koloru napisu Pomocnik z Błękitnego na np. Fioletowy; (gdyż VIP ma ten sam kolor, co Pomocnik) 3) Dodanie paru skryptów. Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik: Według przeczytanych informacji i obowiązków (link bezpośredni) wyczytałem, iż pomocnik powinien pomagać moderatorom w ogarnianiu chatu, zgłaszać usterki/bugi ViceAdminowi lub Adminowi, pomagać graczom w ich problemach, uczestniczyć w życiu serwera oraz być dyspozycyjnym - a więc teraz postaram się to złączyć w jedną całość i objaśnić w moim zrozumieniu: Pomocnik jest osobą, która przedstawia swoim zachowaniem samego siebie, powinien być nad wyraz uczciwy, jest to też ranga, który pierwszy lepszy nie da rady "skminić". Reasumując, na tejże funkcji powinna być osoba, która jest godna temu przywilejowi. Dlaczego chciałbyś zostać pomocnikiem: A więc podstawą do tego "chcenia", jest mała zauważalność pomocników na serverze survival w godzinach porannych, aż do prawie wieczorowych, ja póki co jestem bezrobotny (chyba, że jakieś krótkie roboty dorywcze), toteż na serwerze jestem po parę godzin, wielokrotnie zauważam osoby, która potrzebuje pomocy owej rangi, lecz nikogo z przedstawiciela "Pomocników" nie ma online, a ja wtedy się staram podać owemu graczowi pomocną dłoń. Poza tym obecnym pomocnikom, jak i moderatorom i wyżej postawionym administratorom przyda się dodatkowa pomoc. W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Początkowo będę dociekać, kto owy konflikt wzburzył i na jakiej podstawie, kto był ofiarą tego konfliktu, następnie próbuję się prywatnie dogadać z dwoma osobami w celu jakiejkolwiek ugody. Jeżeli osoba, która wzburzyła konflikt złamała regulamin, a ofiara została bezpodstawnie oskarżona to owa osoba zostanie wyrzucona z serwera, jeśli osoba będzie nadal łamać regulamin będę go dociekliwie wyrzucał z serwera, aż zrozumieje lub po prostu zapisze jego nick i zgłosze do osób, którzy mają prawo bana. Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Oczywiście, komunikatywność jest moją pozytywną cechą. Opisz swoją osobę: (Tutaj min. 5 rozbudowanych zdań.) Witajcie! Pozwolę, że się przedstawię: Na imię mi Mateusz, mam 20 lat i jestem absolwentem technikum o profilu mechatronika. Zamieszkuję województwo lubuskie, a dokładniej miasto Gorzów Wielkopolski, gdzie się urodziłem. Jestem osobą, którą cechuje bycie miłym, sympatycznym, wyrozumiałym, dobrze słuchającym, pomagającym, lecz jeśli ktoś usilnie próbuje mi "wejść za skórę" to ja dla owej osoby mogę być bardzo nieprzyjemny (ale to się bardzo rzadko zgadza). Moją pasją jest muzyka, chciałem kiedyś tworzyć własną , lecz z powodu braku czasu i zniechęcenia rzuciłem to w kąt, więc odnalazłem swą drugą pasję tj. sporty wielorakowego rodzaju: piłka nożna, siatkówka, koszykówka, piłka ręczna etc. Swoją karierę w wirtualnym świecie zacząłem w wieku 10 lat, grałem w przeróżne gry, pięc lat później (w 2010 roku) napotykając grę Minecraft u kolegi spojrzałem na nią i ją skrytykowałem stwierdzając, że gra jest po prostu do kitu, lecz postanowiłem ją zainstalować u siebie i tak rozpocząłem granie (z paroma przerwami, niektóre to mniej niż pół roku, niektóre powyżej roku). Mam nadzieję, że zachęciłem Was moją osobą, w celu jakichkolwiek pytań proszę śmiało pytać mnie w grze lub po prostu tutaj na forum w PW. Określ swoją dyspozycyjność: Postaram się moją dyspozycyjność przelać na ten serwer, będę starał się o wysoką aktywność. Umotywowanie podania: A więc wiele osób może stwierdzać, że taka osoba jak ja jest niegodna tej rangi z powodu krótkiego czasu rozgrywki na serwerze - ale ja uważam inaczej! Z dnia na dzień poznaję ten serwer, dyskutuję z graczami, śmieję się z tego, jak ktoś się denerwuje, jak i też staram się pomóc w miarę możliwości. Może gram 2 dni, ale w ciągu tych 48h serwer przypadł mi do gustu, a gracze są kwintesencją tego serwera.
Hymm Może pierw wymienię Minusy. -Krótki staż na serwerze. -Nie wymieniłeś komendy pomocnika /kick [nick] [powód]. To chyba tyle może coś przeoczyłem. Plusy. +Dobry wiek. +Podanie Bardzo ładnie rozpisane. +Wydajesz się sympatyczną osobą. +Widziałem cię jak pomagasz graczom. +Byłeś już pomocnikiem Moderatorem Va itd wiec masz już doświadczenie w te klocki i wiesz że to nie jest takie łatwe To tyle nie co miałem do powiedzenia czytałem dokładnie więc może coś przeoczyłem. Jestem na TAK. Powodzenia.
No więc tak. Podanie ładnie rozpisane, chwali się duże doświadczenie. Minusem może być małe doświadczenie na tym konkretnym serwerze. Moje zdanie raczej mało się przy decyzji ostatecznej liczy, ale jestem na tak ;]
Moim zdaniem nie ma mowy abyś został Pomocnikiem w tej chwili. Wybacz, ale takie podanie jest w stanie napisać co drugi losowy CJ z Internetu. Wystarczy, że da mu się odpowiednio dużo czasu. A Ty go mogłeś mieć nieskończoność. Nawiasem mówiąc wyczuwam w tym podaniu pewną dozę masturbacji intelektualnej. Momentami zdaje się być przegłaskane na siłę. Napisz podanie za miesiąc. A przez ten miesiąc daj się poznać Graczom. Poudzialaj się na forum. Stań się częścią Społeczności CraftApple. Niech ludzie zobaczą kim jesteś. Tyle ode mnie. Dozoba na serwerze. PS Mógłbym być czepialski i napisać, iż podanie nie jest zgodne ze wzorem.