|Witam| W przeciągu ostatniego miesiąca zauważyłem, iż na serwerze Seablock bardzo zmalała liczba graczy. Jest to spowodowane tym, iż graczom znudził się już ten tryb.Dlaczego? Dlatego na przykład, że już nie mają co robić, nie ma żadnych nowych atrakcji, urozmaiceń którymi można by było zachęcić graczy do grania na tym trybie. Moją pierwszą propozycją jest zrobienie nowej edycji. Zrobienie nowego spawnu z potrzebnymi informacjami dla danego gracza. Na serwer Seablock bardzo rzadko wchodzą Pomocnicy czy gracze rangi wyższej. Gracze jeżeli czegoś nie wiedzą wychodzą z serwera, bo nie rozumieją co trzeba robić. Drugą propozycją jest zrobienie książeczki z informacjami i wytłumaczonymi komendami. Ta książka byłaby dostępna zaraz po zalogowaniu się w tym trybie i byłaby w ekwipunku gracza. Gdy gracz zgubi książkę z informacjami dotyczącymi serwera może ją odnaleźć pod komendą /kit informacje (Nowa komenda którą posługiwaliby się gracze). Pomogłoby to w tym, że Ekipa i Administracja serwera nie otrzymywałaby pytań typu: Jak założyć wyspę? Wszystko byłoby wypisane w książce. Trzecią propozycją jest dodanie komendy /rozkladamUmożliwiłoby to graczowi zdobywanie więcej surowców dzięki czemu gra byłaby bardziej ciekawa. Czwartą propozycją jest dodanie rang. Jakich? Już tłumaczę. Na początku rozgrywki gracz miałby możliwość wybrania rangi jaką chce mieć np. 1. Górnik, 2. Drwal, 3. Wojownik, 4. Kucharz, Gdy już wybrał swoją rangę zbiera punkty, by awansować na rangę wyższą, np.Górnik, by zdobyć punkty musi kopać kamień i zdobywać różnorodne surowce.Drwal, by zdobyć punkty musi rąbać drewno i mieć w zapasie każdy rodzaj drewna.Wojownik, by zdobyć punkty musi zabijać moby takie jak: -> Zombie, -> Pająki, -> Szkielety, Kucharz, by zdobyć punkty musi zabijać zwierzątka i ma mieć zapasy różnych smakołyków. Później za te itemki które zdobyli wykupują następną rangę, czyli rangę wyższą od poprzedniej. Piątą propozycją jest dodanie komend, np /warp las, /warp kopalnia itp, dlatego, że tam gracze mogli by zdobyć potrzebne materiały do swojej rangi. To tyle z moich propozycji na serwer Seablock. Myślę, że będzie ten wątek rozpatrzony pozytywnie. Dziękuję za przeczytanie i Pozdrawiam. Myszuś <3
Pomysł dość innowacyjny i ciekawy. Na pewno trzeba by trochę zachęcić ludzi do spędzania czasu na Seablocku bo trochę pusto tam jest
Mycha, bardzo ciekawe są te Twoje propozycje. Szkoda, że mojego pomysłu. Na inwencję własną Cię nie stać?
Jak najbardziej się zgadzam z propozycją nowej edycji SeaBlock'u, i też chciałbym dodać coś od siebie. Czy tylko ja mam wrażenie, że gdy wchodzę na SeaBlock to jego spawn wygląda jak spawn SkyBlock'a? :] Moja propozycja to budowa nowego spawnu, który powinien być jakimś wielkim statkiem na wodzie, a nie latającą wyspą. <mam_pomysl>
Jakiekolwiek zmiany nie będą wprowadzane aktualnie na SeaBlocku. Seablock zostanie w najbliższym czasie zamknięty i zastąpiony skyblockiem, ze względu na małą rentowność.