Hejka ludzie! Dawno nie było mnie na forum, może ktoś mnie zna z serwera. Mam nadzieję, że piszę w odpowiednim dziale. Acha, no i szukałam takiego posta, ale nic nie znalazłam na ten temat... Chodzi mi o nową wersję Minecrafta, 1. 9, która miała być w listopadzie... Co o niej sądzicie (w sensie o Snapshotach, (nie wiem jak to się pisze) n.p. na YouTube)? Pozdrowionka!!!
Nowy end, dwie łapki, tarcze, dziwne strzały, inny ekwipunek, nowe stworki. Trochę tego dużo i na pewno nie będzie to już stary, dobry MC. Zmieni się sposób walki; będzie trzeba się przyzwyczaić. Moim zdaniem zmiany są dobre, ale nie wiem czy to nie jest lekka przesada Bardzo zaciekawił mnie też pomysł z dróżkami oraz głową smoka. Poczekamy, zobaczymy
Gabi48, masz rację. Trochę tego za dużo, trochę zmienia to całą postać rzeczy - wprawdzie fajne są ciekawe, nowe zmiany zawarte w nowej wersji, ale jednak psuje to całkiem aktualną rozgrywkę Minecrafta... Moje zdanie takie jest, każdy może mieć trochę inne. Może nie gram od dawna, bo zaczęłam na wersji 1.8., może nie znam tego "prawdziwego" Minecrafta, o którym wspominają wszyscy, ale te zmiany... już lekka przesada, przynajmniej dla mnie. Są jednak dwie rzeczy, które serio mi się podobają, mianowicie skrzydła (jestem fanką aniołków) oraz lodowe buty (Mam tę mooc! Mam tęęęę mooooc!!!) I to tyle w temacie. A, tak a propo's, czy wiecie, kiedy wreszcie wyjdzie oficjalne 1. 9.? Bo miało być w listopadzie, lecz ni było i nadal nima, a jakoś nigdzie nie pisze kiedy wreszcie będzie.
Nie wiem, dla mnie żałosne jest to, że ludzie tworzący modyfikacje zrobili niektóre rzeczy lepiej od Mojangu: Oburęczność (nie znam nazwy moda ), Smart Moving, Thirsty Mod... Ale skrzydła są super :]
Ja patrzę na 1.9 z nadzieją. Będą spore zmiany. Ale może właśnie w tę stronę zmierza Minecraft. Nie oszukujmy się, od dawna nie jest już "Tą śmieszną grą, w której musisz walić z piąchy w drzewo aby zdobyć drewno". Wraz z rosnącą popularnością zwiększa się grupa fanów (nienawidzę tego słowa, ale entuzjaści mnie jakoś nie przekonuje ). Wraz z rosnącą grupą fanów rośnie zapotrzebowanie na nowe rzeczy. A zatem Mojang nie ma wyjścia musi rozwijać grę. Co do daty wydania to z oficjalnych informacji wynika, iż nie ma jeszcze ustalonej konkretnej daty wydania. Ale jest powiedziane, że nie będzie jej w 2015 roku. Co czyni rok 2015 jedynym rokiem bez większej aktualizacji MC. Oczywiście rozmawiając o 1.9 musimy być tego świadomi, iż pomiędzy premierą 1.9 a wprowadzeniem jej na prywatne serwry MC minie spoooro czasu.
Moznaby wprowadzic skrzydla na zamknietym terenie (np oflagowanym) tak zeby ludzie nie siorbali nowych chunkow tylko latali sobie w tym co juz maja wczytane. Z pewnoscia z czasem wyjda jakies pluginy ktore ureguluja dzialanie skrzydel. Co do 1.9 to pogralem troche i teraz ciezko wrocic mi do starego systemu walki ktory stal sie strasznie bez polotu. Jak dla mnie zmiany sa super.
Moze beda nowi Villagersi? Albo moze dywany beda latac? Wyobrazcie sobie, ze kupiliscie od jakiegos goscia latajacy dywan i latacie nad jakims sojuszem strzelajac do nich z luku full enchant... MEGA!