Witajcie gracze CraftApple Network. Mam dla was dwie propozycje: Pierwsza propozycja: Jak wiadomo, na obecnej edycji został usunięty drop ze kamienia. Proponuje, aby gracz z rangami vipowskimi+ mieli dostęp do komendy /drop. Moja propozycja to: 1. Z dropu graczy Vip+ usunąć możliwość "wydropienia" złotego jabłka tzw. koxa, natomiast u graczy SuperVip+ została ona normalnie =-=-=-=-Lub=-=-=-=- 2. Dla SuperVip+ dać większe szanse na "wydropienie" danego przedmiotu np.: Vip+: Złoto- 1,2% szansy SuperVip+ Złoto- 1,5% szansy Tak to +/- wygląda. =-=-=-=-=-=-=--==-=-=--=-==- Druga propozycja: Wzbogacenie zestawu /kit svip i /kit vip Obydwa zestawy pozostały niezmienne od dawna. Proponuje dodać do nich np. więcej diamentów, złota itp. Zachęcam do wypowiadani się na ten temat. Pozdrawiam pat277 PS. Oczywiście, wszystko w miarę możliwości. =-=-=-=-=-=- Przyszła mi na myśl 3 propozycja=-=-=-=-=-=-=-=-= Wybudowanie wymieniarek jak na poprzednich edycjach.
W tej Edycji Sv drop z kamienia nie wróci. To jest pewne na 100%. Co do zestawów to warto by się zastanowić, ale przydała by się jakaś sensowna propozycja. Może dodatkowy składnik zamiast zwiększania ilości tych już obecnych.
Ok, to pierwsza propozycja odpada. Co do drugiej propozycji, był to tylko przykład, proponuje dodanie tego, co Administrator uzna za odpowiednie.
Jak najbardziej na tak. Do kit vip i svip można by było dodać przedłużenie rangi o 30 dni czy coś . A tak na poważnie, to faktycznie, można by je wzbogacić, ale nie koniecznie w stronę pvp. Gracze kupują rangi nie tylko po proty czy koxy. Coś pomocnego w budowaniu na przykład (if you know what i mean). Albo o szmaragdy. Opcji jest kilka.
[align=center]Ja popieram obie propozycje, może jednak zostaną zaakceptowane. Ale w pewnym sensie popieram też ThreeEyedMastera - zamiast powiększać nam Vipom ilości zestawu Infi mógłby dodać nam coś nowego w końcu za coś się płaci i większość Vipów na serwerze nie jest już PERM tylko 80 dni, więc jeśli dostaną coś więcej przez 2 miesiące to raczej za dużo się nie wzbogacą. <mam_pomysl> Ja proponuję dla obu zestawów /kit vip i /kit svip dodać 5 szmaragdów. B) Z góry pozdrawiam! Gold[/align]
Jak najbardziej za. Szkoda, że drop odpada Ale polepszenie kitu by się przydało, jako taka rekompensata usunięcia dropu i utworzenia limitu działek. Moja propozycja: vip: 7-10 diax, 1 kox i/lub jakieś (np. żelazne) narzędzia. Co do kit svip, uważam, że powinno być 7 diamentów bądź mieczyk (diax ) Liczę, że ta propozycja zostanie zrealizowana
Dla przypomnienia. /kit svip: 5 złotych jabłek 1 złote jabłko enchantowane 5 diamentów 1 kilof diamentowy /kit vip: 5 diamentów 5 złotych jabłek /kit start: Żelazny miecz Żelazny kilof Kamienna siekiera Kamienna łopata 10 x Pieczony Schab Blok Dźwiękowy Gdy weźmiemy pod uwagę, iż SViP+ ma dostęp do /kit Svip, /kit vip i /kit start i analogicznie ViP z /kit vip i /kit start. Oraz fakt, iż przedmioty można rozkładać komendą /rozkladamall to wychodzi spora dzienna dawka itemów. Mam nadzieję, że bierzecie to pod uwagę zgłaszając swoje propozycje.
Z tego co ja wiem, SuperVipy nie mają dostępu do /kit Vip. A jeżeli mają to po dodaniu 5 szmaragdów do ich zestawu i zestawu Vipów można by zabrać dla SuperVipów zestaw Vipów, gdyż nie są oni Vipami, a SuperVipami. Kit Start jest jak sama nazwa mówi na Start, ja ustawiłbym go jednorazowo. Potem i tak już nikt z niego nie korzysta. Chyba każdy zna trick z /rozkladam, więc chyba każdy brał fakt ten pod uwagę, a zestawy Vipowskie mogły by się wreszcie zmienić, Infi mógłby wprowadzić coś nowego, bo ostatnio tylko jest nam zabierane...
Jak dla mnie obecne zestawy nie potrzebują zwiększenia ilości a można by dodać coś fajnego, np. 10 placków dyniowych czy jakąś potke siły 2 + leczenia. I weźmy pod uwagę, że rangi nie spadły z cen a dużo z nich zabrano w przeciągu ostatnich 2 lat. BTW Taka mała propozycja o dodanie supervipowi komendy /enchant (otwiera stół do enchantowania)
@reconnect w sumie masz rację komenda: /enchant jest typowo dla SVipów, ale Vip moim zdaniem też powinien mieć coś z tych komend np.: /enderchest. A co do propozycji zestawów to wpadłem na pomysł, że dla /kit Vip zamiast szmaragdów można by było dać perły kresu, gdyż trudno je zdobyć w kresie, który jest mały i ma mało endermanów. :/
Podoba mi się ten pomysł ze stołem do Enchantowania, jestem za. Również fajnym pomysłem byłoby dodanie komendy która otwiera "kowadło" ale nie sprawdziłaby się ona. Co do dropu ze stona, popieram przedmówcę jest zbędny.