MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Historia waszego nicku

Dyskusja w 'Hydepark' rozpoczęta przez użytkownika indianajones1899, 6 Styczeń 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. indianajones1899

indianajones1899 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Ale ja lubię takie odkopy... Ostatnio cały czas znajduję ciekawe wątki nadające się do odświeżenia. A więc, tutaj przedstawiamy historie swoich nicków. Ja zacznę.

Początek, to kwestia tego, że jako dziecko lubiłem Indianę Jonesa, więc gdy przyszło pierwsze zakładanie konta w sieci, od razu to wpisałem. Jednak, gdy zauważyłem, że taki login już istnieje, zacząłem przeglądać internet. No i znalazłem stronę, na której było podane, że Jones urodził się w 1899 (sam Jones, nie Ford). Więc dodałem to do nicku, i wszystko grało. Jednak, gdy kupowałem minecraft, było tam pole, do wpisania nicku. Ja myślałem, że musi być tam email. No i wpisałem tylko jego początek. I właśnie dlatego dzisiaj widać mnie pod tym nickiem.

Reklama
  2. MsKornel

MsKornel Gość

Emm.. Jak miałem 9 lat to chciałem mieć konto premium, kupiłem no i.. wpisałem MsKornel bo Kornel moje imię i Ms to wgl nie wiedziałem co to znaczy po prostu mi się podobało i no jest ! a potem jak się dowiedziałem co to znaczy Ms too... xD ale się przyzwyczaiłem.

3. CSaar

CSaar Użytkownik

Docenione treści:
    0
    skoro odkopujesz to to czytałeś ale masz :p

Mój nick za to wziął się od mojego imienia i tego że kiedyś grałem w
    C-S'a
    Na imię mam Juliusz więc pierwsza osoba jaka przychodzi na myśl to Juliusz Cezar, a po angielsku pisze się to Caesar, ale w nicku chciałem zawrzeć cząstkę C-S, tak powstało C-Saar (dla tych co ang. nie ogarniają czyt. Si-Zaar), ale w wielu grach nie można używać znaków specjalnych, więc wyrzuciłem "-" i tak powstało CSaar

4. indianajones1899

Docenione treści:
    0
    Owszem CSaar, czytałem :]

5. Cookie

Cookie Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Hmm... Że tak powiem "Buszowałam" sobie po internecie, zauważyłam napis "Cookie", akurat bardzo lubię ciasteczka xD I tak jakoś znalazłam te forum, nie wiedziałam jak się nazwać, więc użyłam tego wyrazu, o to historia mojego nicku xD

6. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    Mój nick jak pewnie większość użytkowników zdążyła się domyśleć, pochodzi od sławnego Lucky Luke'a. Jak byłem mały uwielbiałem oglądać telewizję (czasy się trochę zmieniły - teraz to moim zdaniem kompletny "szajs") i pewnego dnia wpadłem na pomysł by założyć sobie e-maila (mojego pierwszego). Przez pomyłkę wpisałem lucklucky zamiast luckyluke (w tamtym okresie założyłem około ~100 kont na wirtualnejpolsce na tym samym nicku). Do dnia dzisiejszego pozostał mi jedynie nick, bo do m@ila nie mam już od dawna dostępu.

A co do słynnej dziesiątki, brakowało mi w moim nicku czegoś co pozwoliło by mi go łatwiej zapamiętać :)

Tak więc to taka skrócona historia mojego nicku :) Oczywiście posługuję się też innymi ale skoro tutaj używam jednego, niech tak już zostanie.

7. indianajones1899

Docenione treści:
    0
    Lucky, a skąd 10 przy nicku?
    Ąkej, już wiem

Reklama
  8. MrAstar

MrAstar Użytkownik

Docenione treści:
    18
    Kiedyś chodziłem do podstawówki i był tam taki Paweł, i kiedy jechałem na rowerze to go spotkałem i poszliśmy na lody do biedronki a potem po drodze poszliśmy do domu i wtedy właśnie wróciliśmy do domu.

9. indianajones1899

Docenione treści:
    0
  10. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Miałem 2 okresy znudzenia się Minecraftem. :D

Potem gdy minął pierwszy pomyślałem sobie a ch*j. Gram w MC.
    Zapomniałem mojego nicku starego to musiałem wymyślić nowy, myślałem, myślałem, nic sensownego wymyślić nie mogłem. :D

Nagle spojrzałem na złotą figurkę mitu o Heraklesie i tak mi się pierdy****o. A ch*j niech będzie Człowiek Złotych Mitów. Potem na angielski zmieniłem i git mogę GRAAAĆ! - Wydrążyłem cel, który najbardziej mi się liczył - nick. :D

Potem kupiłem Vipa (wtedy był jeszcze na stałe). I tak mi już zostało bo przenieś mi nie chcą na stary nick (Seventez), który dopiero po 2 miesiącach mi się przypomniał... :p

Osobiście za swoim nickiem nie przepadam, ale to nie nick, robi z gracza kogoś wielkiego, tylko jego zachowanie, postawa do innych i ogólne jego podejście. ;)

11. MsKornel

MsKornel Gość

h*j piszę się przez "ch" :D

12. indianajones1899

Docenione treści:
    0
    Lucky, na twoim miejscu nie liczyłbym na wypowiedź Three, on nie zmieni sobie wspaniałej liczby 777 postów
    Dobrq, pomyliłem się

13. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    MsKornel już poprawione, wiesz jak to jest, jak pisze się przekleństwo tylko 10 razy w życiu inaczej niż inne wyrazy... :p

14. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Historie moich dwóch widocznych tu nicków są dość banalne. Nick Tchesyo pojawił się po raz pierwszy jeszcze za czasów starego xLast (serwer prywatny Metin2). Oglądaliśmy kiedyś z bratem Włatców Móch, w odcinku 22, jeśli dobrze pamiętam, imię Czesio zostało zapisane właśnie Tchesyo. Mój dotychczasowy nick na serwerze był zajęty, więc przyszedł mi do głowy pomysł, żeby użyć Tchesyo. I już tak zostało. CharmingFlame wzięło się z zapomnienia hasła do nicku Tchesyo na tym właśnie serwerze. :D

15. smoollberry

smoollberry aka snows
    Członek Ekipy Moderator

Docenione treści:
    740
    Mój nick również jest dość banalny.
    Bardzo lubię śnieg- Snow
    Snow's - SnowS
    Jestem dziewczyną- SnowSGirl
    Jestem fajna (chyba ;-;)- SnowSGirlFun
    :D

16. NataliaPolskaxD

NataliaPolskaxD Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Mój nick wziął się od tego, że...

- Na drugie imię mam Natalia.
    - Jestem z Polski
    - a x-D to tak dla wyglądu ;d

17. indianajones1899

Docenione treści:
    0
    Cóż Gold, chyba nadszedł 3 okres ;). Bardzo ciekawe historie swoją drogą Snow i Natalia.
    P.S Lucky, chyba domyśliłem się Historii nicku Infinitera. Chciał stworzyć nieskończenie dobry serwer, i zaczął od nicku ;) No, ale nie powiem. Nawet mu si udało. No, ale w takim razie skąd nazwa Craftapple?

18. aniagwiazda

aniagwiazda Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Gdy byłam w Norwegii na wakacjach Błagałam ojca żeby...kupił mi minecraft'a.Chciałam jak najszybciej zagrać więc przy nicku wpisałam Ania (wolała bym Anna :p )i jakiś rzeczownik.

Przed zaczęciem gry oglądałam duużo poradników itp.Najpierw był tablet>xbox>laptop.

i to koniec mojej historii

19. indianajones1899

Docenione treści:
    0
  20. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    indianajones1899 prosił mnie, abym napisał coś w jego temacie. Niestety nie powiedział jakim, a zatem piszę tutaj ;)

Historię mojego nicku już kilkukrotnie opowiadałem na CraftApple, zarówno na czacie jak i TS. Ale z chęcią ją powtórzę.

Otóż swego czasu sporo przesiadywałem na pewnym trzyliterowym czacie/chatroomie. Miałem wtedy jakiś losowy nick, za chiny nie mogę sobie go przypomnieć. Ale miałem jako zdjęcie ustawioną trójoczną twarzyczkę. Coś w ten deseń - LINK
    Pewnego dnia ktoś miał jakiś kosmicznie poważny problem. Poprosił o pomoc. Jak to mam w zwyczaju pomogłem, rozwiązaliśmy problem. I wtedy padło podziękowanie:
    "I will build you a monument my ThreeEyedMaster".

Niedługo po tym zakładałem konto w MC i to było pierwsze co wpadło mi do głowy.

Mam nadzieję, że podobała się historia. Jeśli tak to nie zapomnicie kliknąć "Polub to" u dołu <mam_pomysl>

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=m2qEhGeLb6A[/video]
    Tak wyglądają imprezy u mnie w domu x)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę