MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

3 Propozycje do survivala

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika SMAV, 2 Luty 2016.

1. SMAV

SMAV Użytkownik

Docenione treści:
    0
    1. Propozycja dotyczy sklepu. Możemy usunąć sklep i zastąpić villagerami. Trochę by mniej lagów byłoby w sklepie.

2. Propozycja dotyczy jak usuniecie sklep i zastąpicie villagerami. To w sklepie zrobić Vip room i Svip room i kopalnia dla Vipów i Svipów

3. Zrobić zniżki dla Vipów i Svipów np. Zwykły gracz ma tam 2222 za enderchest, a Vip 15% mniej płacić, a Svip 30% mniej.

Proszę o dobre rozpatrzenie z któryś tych propozycji

Reklama
  2. Marcinek7

Marcinek7 Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    61
    Z vilagerrami z tego co wiem, to mogą wystąpić pewne bugi i one mogą zniknąć a ponowne postawienie będzie bardzo czasochłonne. Tak samo ze sprzedażą. Czy ja wiem czy będą mniejsze lagi w sklepie... Kopalnia dla Vipów i Svipów myślę, że powinna zawierać jakieś bonusy lub więcej rud diamentów, a to będzie sporym ułatwieniem na survivalu. Co do trzeciego punktu, to fajny pomysł, ale może te zniżki powinny być mniejsze ze względu na to, że Vip i Svip i tak ma dużo fajnych bonusów. =)

3. SMAV

SMAV Użytkownik

Docenione treści:
    0
    W końcu ktoś na pisał xD

4. SMAV

SMAV Użytkownik

Docenione treści:
    0
    halo ktoś napisze :p

5. indianajones1899

indianajones1899 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    SMAV, jeżeli ludzie uznają, że jest sens się tutaj wypowiadać, to to zrobią. Co do sklepu, to raczej nie bardzo, nie po to zostało stworzone AC. Kopalnia dla Vip i SVip też raczej nie, bo to bardzo duże ułatwienie. Jak już, to ja bym dał dla nich specjalną expiarkę. A jeżeli chodzi o zniżki to jak najbardziej.

6. Weeby

Weeby Użytkownik

Docenione treści:
    1

Jestem przeciwny wprowadzeniu tej propozycji. Aktualny sklep mi się bardzo podoba. A kto wie, czy jak będą villagery, to lagi znikną? Do tego jak napisał Marcinek7, villagery mogą zniknąć.

Z tym też się nie zgodzę, można by było zrobić takie pokoje, ale po co? Żeby tam afczyć? Co by się tam robiło? Zapewne to co można po prostu robić na survivalu ;) Co do kopalni to, to by za bardzo ułatwiło grę, oczywiście to tylko moje zdanie.

Takie coś można by było zrobić, tylko nie aż takie duże te zniżki bo za bardzo ułatwi to rozgrywkę na serwerze.

Przypominam, że to wyłączenie moje zdanie na wymienione wyżej propozycje, pozdrawiam.

7. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    1. Tak drastyczna zmiana sklepu z pewnością nie będzie miała miejsca podczas tej Edycji. Najszybciej mogłaby wrócić w następnej. Co do Villagerów to ja rozumiem, że chodziło o NPC dodawane za pomocą odpowiedniego pluginu. A nie takie zwykłe Villagery co to można w wiosce znaleźć albo z zombie uzdrowić. Taki sklep faktycznie mógłby być fajny gdyby był odpowiednio skonfigurowany.

2. Żadnych odnawialnych kopalni na Survivalu, takie rzeczy mogą mieć miejsce na RealMC / Freebuild. Możliwe, że w drugiej części Edycji pojawi się mapa surowcowa.

3. Zniżki dla VIP / SViP to niestety kolejne pole do nadużyć ze strony Graczy :\

PS 2222 za Enderchest - prawda, że piękna cena ? :D

SMAV, to jest Kucyk Wybaczyk dzięki któremu zostaje Ci darowany ten dzisiejszy Spam. Pamiętaj, że istnieje możliwość edycji lub usuwania swoich postów. Aha najważniejsze Kucyk Wybaczyk odwiedza każdego tylko raz, kolejnym razem zostaniesz ukarany.

Reklama
  8. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Ja jestem przeciwny pierwszej i drugiej propozycji - Marcinek ma rację villagery z pluginów to g#wno, które buguje się za każdym razem kiedy tylko się da, a poza tym aktualne rozwiązanie jest bardzo ładne i estetyczne, budynek spawnu jest aktualnie zagospodarowany w małej ilości, a usunięcie sklepu też aktualnego byłoby totalnym dnem.

Kopalnie VIPów odpadają moim zdaniem w 100% dla bardziej zaawansowanych graczy, którzy grali na różnych serwerach jest wiadomo, że byłyby one kopią z innego serwera i są one bardzo lagujące oraz moim zdaniem właściciele, którzy robią takie kopalnie na swoich serwerach to goście dla których zależy tylko na tym aby jak najwięcej zarobić hajsu, jak najbardziej zmusić gracza do kupna rangi VIPowskiej.

Co do trzeciej "Pewexu VIPowskiego" już nie jestem przeciwny. Sam kiedyś żartowałem na czacie, jednocześnie proponując to dla Three. ;P
    Ale też bez przesady ludzie 15% zniżek to za dużo... Ja bym zrobił takie coś inaczej: 50AC taniej dla VIPów, 80AC dla SVIPów ;>

Myślę, iż trzeci punkt mógłby być jak najbardziej zrealizowany!

Poleć tę stronę