MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Problem z shaderami

Dyskusja w 'Ogłoszenia Graczy' rozpoczęta przez użytkownika Marcinek7, 13 Luty 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Marcinek7

Marcinek7 Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    61
    Od dłuższego czasu próbuję zainstalować sobie shadery razem z optifine, ale nie udaje mi się tego zrobić. Wyskakują jakieś crashe. Dodam, że potrzebuję to na wersję 1.8 lub 1.8.9. Mógłby ktoś spróbować to zainstalować lub ewentualnie podesłać mi version z %appdata%?

Za wykonanie tego, płacę diaxami na serwerze. Z góry dziękuję ;)

Reklama
  2. HeroikPL

HeroikPL Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Pobierasz optifine stąd https://optifine.net/downloads ale wersję OptiFine 1.8.0 HD U D1 klikasz na nią i instalujesz. Stąd Shadery http://shadersmod.net/version-1-8/Na 1.8 oczywiście. Po pobraniu otwierasz Shadery i przy instalacji wybierasz w wersji żeby zainstalować na 1.8 OptifineHD U D1...(czy jakoś tak będzie) . Do folderu shaderspack wrzuć Shadery jakie chcesz i tyle. :D

Jak coś nie będzie działać napisz na serwie albo tu ;)

3. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Jak mocne macie karty graficzne w komputerach, że wam shadery działają??

Ja mam Nvidia 9600GT 512 Mb. Mc wyciąga do 300fps na max a shadery light (dla kart zintegrowanych) 0-5 fps. Dedykuje 2 GB ramu dla minecraft a i tak nie daje rady. Co zrobić?,

Pozostałe parametry: 4GB(4x1) ram ddr2, intel core 2 quad q6600 4x2,4Ghz, win 7 x64 sp1, dysk hdd sata2.

Sorry za błędy jestem na tel...

4. HeroikPL

HeroikPL Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Po prostu musisz użyć słabszych paczek shaderów po zainstalowaniu modu. Jeżeli pobierasz jakieś to pobierz lite albo Standard.
    ;) myślę, że powinny pójść

5. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Ale właśnie używam light. A właściwie to próbowałem... ja nie moge, skyrim, saints row3, portal 2 full detale cieniowanie itp. 40-60 fps minecraft najsłabsze shadery 0-5 fps. Niech mi koś to wytłu.aczy :D

6. HeroikPL

HeroikPL Użytkownik

Docenione treści:
    0
    To już chyba nie wiem o co chodzi może masz np złego optfine zainstalowanego bo nie każda wersja jest kompatybilna z shaderami

7. mariom222

mariom222 Użytkownik

Docenione treści:
    3
    Kruku ja sam gram na shaderach od kilku miesięcy i tyle co o nich mogę powiedzieć to:

-do instalacji nie jest potrzebne optifine, oczywiście można to razem połączyć ale w/g mnie raczej przeszkadza niż pomaga

-core 2 quad to dość szybki cpu i raczej nie powinno tak zwalniać

-jeśli już to mała ilość ram na grafice i te 4 gb dla systemu

-na pocieszenie przy mojej konfiguracji i5 4670k 3.4ghz 16gb ram
    nvidia gtx 660ti 2gb i 4gb ram dedykowanych dla mc też potrafi czasem szarpać ,trochę pomogła zmiana shaderów z zeus10.1 motion blur na jakąś nowszą beta z tego samego zródła

-zaproś kiedyś na swoje ts drzewo to można to dokładniej potestować i obgadać :)

Reklama
  8. Rotmiszcz

Rotmiszcz Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Przerabiałem temat tak samo, i w koncu po kombinacjach się udało, żmudne tłumaczenie, dlatego spytam

jeszcze potrzebujesz pomocy ? Jak tak to ci rano to opiszę

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę