MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Survival] Propozycje..

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika MackoJestem, 15 Luty 2016.

1. MackoJestem

MackoJestem Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam! Przejdę od razu do sedna sprawy.. Proszę nie zwracać uwagi na błędy, oraz kolejność. :)

Proponuję:
    1. Ogarnąć lagi! Jeśli już się chwalicie na stronie głównej brakiem lagów (http://i.imgur.com/7KjhLWS.jpg), to może dotrzymajcie słowa? Lagi na serwerze są niemiłosiernie! Jeden sześcian rozwala się 10 razy, po czym i tak cofnie 5 kratek do tyłu..
    2. Ogarnąć czat (kolorki, prefixy)! Czat posiada za dużo kolorów, po 30 minutach grania jest po prostu tęcza, wręcz nawet rzygać się chce.. Ustalcie jeden rzucający się w oczy kolor na ogłoszenia, jeden na czat graczy. Po co te pogrubienia?. A co do prefixów są brzydkie, bardzo brzydkie np. ViceAdministrator, nie lepiej byłoby ViceAdmin? Błagam Was popracujcie nad czatem .
    3. Mało fps na Network i spawnie, pomyślcie nad słabszymi kompami.. Wszystko pięknie wygląda, ale jak wszedłem na laptopie to fps miałem max. 10, a w sklepie z 5. Wracając do Networka muzyka fajna, ale powinna być tylko dla chętnych. Mnie osobiście wkurza.
    4. Dźwięk zabicia smoka i napis BAN fajny pomysł, ale też powinno być dla chętnych, również trochę wkurza..
    5. Proponuję zrobić targ, chyba każdy wie, o co chodzi.

Zdrówka życzę,
    Maciej.

Reklama
  2. indianajones1899

indianajones1899 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    1. Infiniter z tego co pisał pracuje nad tym. Zajmie to około pół roku.
    2. Eee... To chyba tylko tobie przeszkadza. W opcjach możesz sobie wyłączyć czat.
    3. Tu się zgadzam. W tych miejscach jest pełno ograniczających fps przeszkadzaczy.
    4. Smok jest co 4h, a ban tylko jak Infi banuje. Nie wiem, co ci w tym przeszkadza.
    5. Moim zdaniem sklep i /warp wymiana wystarczy.

3. Marcinek7

Marcinek7 Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    61
    Według mnie czat jest ogarnięty, i wszystkie kolory pasują, ponieważ nic się nie zlewa. Potrzebne linki itp. są innym kolorem więc łatwo je zauważyć. Na spawnie i w sklepie jest wiele dodatkowych, podstawowych rzeczy, które są po prostu potrzebne i nie można ich skasować. Przecież i tak cała rozgrywka ma miejsce poza spawnem więc taki mały spadek fpsów da się przeżyć. Dźwięk zabicia smoka pojawia się co 4 godziny, i dobrze, bo łatwiej jest dostrzec na czacie kto zabił smoka. Napis BAN pojawia się tylko wtedy, kiedy banuje Infi i to nie zawsze. Nie jest to w żaden sposób automatyczne.
    Co do targu, to myślę, że jest to zbędny dodatek. Prawie wszystkie rzeczy idą na sprzedaż do sklepu, a na czacie tylko co jakiś czas pojawia się ogłoszenie, że ktoś kupi lub sprzeda miecze bądź proty.

4. MackoJestem

MackoJestem Użytkownik

Docenione treści:
    0
    indianajones1899, bardziej mnie ten dźwięk denerwuje. Jest głośny i irytujący.
    Marcinek7, nie jest. Nie znasz zasady co za dużo to nie zdrowo albo im mniej, tym lepiej. Co do fps dla Ciebie to mały spadek, a pomyślałeś o słabszych komputerach? Gdzie ten "mały spadek fps" jest do 5 lub 10? ;) Moim zdaniem targ się przyda nie wszystko znajduje się w sklepie, nie wszystko można sprzedać, kupić. :D

5. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Ja nie wiem. Proszę rozwiń.

6. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    1. Jak już indiana wspomniał, w ciągu pół roku powinno się w tej kwestii znacząco poprawić.
    2. Co do chat to fakt, jest lekki bałagan, ale tylko w momencie gdy jest wielu graczy a pomocników za mało by to ogarnąć.
    3. Spadki fps są indywidualną sprawą użytkownika. Serwer nie odpowiada za twój sprzęt i to jak on odbiera poszczególne lokacje na serwerze.
    4. Ban jest rzadko, a smok kresu przeszkadza tylko gdy rozmawia się na ts. Wtedy gdy ktoś zabije smoka dźwięk jest wyjątkowo irytujący.
    5. Targ (i tu do Three), sądzę, że mówiąc targ kolega miał na myśli dodanie sklepów, których właścicielami byliby gracze. Tak jak na wielu serwerach typu Sky-Block. Moim zdaniem targi Nie pasują za bardzo do już przyjętej formy serwera survival. Wprowadzenie ich mogłoby zakłócić istniejącą już ekonomię serwera, a to jak wiemy i tak nie jest już trudne po ostatnich wydarzeniach z wykorzystywaniem błędu plugin-u ekonomii.

7. Dakota

Dakota Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Hej, to ja mam dwie propozycje dla Ciebie MackoJestem:
    1. zmniejsz głośność w opcjach.
    2. zmniejsz wielkość czcionki pisanego czatu :)

Gram tutaj drugi rok i uwierz, że mozna się nawet do lagów przyzwyczaić. Każdy serwer sie z tym boryka.

Co do targu, jestem przeciwna, bo obecny sklep to i tak juz wielkie ulatwienie, zważywszy że to jest survival. Milego dnia:)

Reklama
  8. ||ThunderBuddys||

||ThunderBuddys|| Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Piszesz, że:

Później:

I tu dla Ciebie propozycja: Wyłącz niepotrzebne rzeczy z ustawień graficznych (chmury itp.) -> Mniej lagów gwarantowana.

Do tej pory nikt nie miał zastrzeżeń do kolorów na czacie. Jeżeli Ci coś nie odpowiada wyłącz ustawienia czatu. (możesz dać czat nie widoczny lub zmniejszyć jego widoczność)

Jak mam to rozumieć? Nie podoba się napis, że ktoś tam został zbanowany za o i za to i Ty piszesz: "Admin wyłącz mi możliwość widoku banów na czacie.., no proszę" -> Co to jest ***** jajko niespodzianka? Masz wszystko wyłożone, jeżeli się nie podoba twój problem.

Kilka było już takich propozycji i uwierz mi każda została odrzucona.

Targi były by dobre gdyby były rangi. Tutaj jest to zbędne i odrzuciło by realistyczny Survival Craftapple.pl

Poleć tę stronę