Od dłuższego czasu próbuję zainstalować sobie shadery razem z optifine, ale nie udaje mi się tego zrobić. Wyskakują jakieś crashe. Dodam, że potrzebuję to na wersję 1.8 lub 1.8.9. Mógłby ktoś spróbować to zainstalować lub ewentualnie podesłać mi version z %appdata%? Za wykonanie tego, płacę diaxami na serwerze. Z góry dziękuję
Pobierasz optifine stąd https://optifine.net/downloads ale wersję OptiFine 1.8.0 HD U D1 klikasz na nią i instalujesz. Stąd Shadery http://shadersmod.net/version-1-8/Na 1.8 oczywiście. Po pobraniu otwierasz Shadery i przy instalacji wybierasz w wersji żeby zainstalować na 1.8 OptifineHD U D1...(czy jakoś tak będzie) . Do folderu shaderspack wrzuć Shadery jakie chcesz i tyle. Jak coś nie będzie działać napisz na serwie albo tu
Jak mocne macie karty graficzne w komputerach, że wam shadery działają?? Ja mam Nvidia 9600GT 512 Mb. Mc wyciąga do 300fps na max a shadery light (dla kart zintegrowanych) 0-5 fps. Dedykuje 2 GB ramu dla minecraft a i tak nie daje rady. Co zrobić?, Pozostałe parametry: 4GB(4x1) ram ddr2, intel core 2 quad q6600 4x2,4Ghz, win 7 x64 sp1, dysk hdd sata2. Sorry za błędy jestem na tel...
Po prostu musisz użyć słabszych paczek shaderów po zainstalowaniu modu. Jeżeli pobierasz jakieś to pobierz lite albo Standard. myślę, że powinny pójść
Ale właśnie używam light. A właściwie to próbowałem... ja nie moge, skyrim, saints row3, portal 2 full detale cieniowanie itp. 40-60 fps minecraft najsłabsze shadery 0-5 fps. Niech mi koś to wytłu.aczy
To już chyba nie wiem o co chodzi może masz np złego optfine zainstalowanego bo nie każda wersja jest kompatybilna z shaderami
Kruku ja sam gram na shaderach od kilku miesięcy i tyle co o nich mogę powiedzieć to: -do instalacji nie jest potrzebne optifine, oczywiście można to razem połączyć ale w/g mnie raczej przeszkadza niż pomaga -core 2 quad to dość szybki cpu i raczej nie powinno tak zwalniać -jeśli już to mała ilość ram na grafice i te 4 gb dla systemu -na pocieszenie przy mojej konfiguracji i5 4670k 3.4ghz 16gb ram nvidia gtx 660ti 2gb i 4gb ram dedykowanych dla mc też potrafi czasem szarpać ,trochę pomogła zmiana shaderów z zeus10.1 motion blur na jakąś nowszą beta z tego samego zródła -zaproś kiedyś na swoje ts drzewo to można to dokładniej potestować i obgadać
Przerabiałem temat tak samo, i w koncu po kombinacjach się udało, żmudne tłumaczenie, dlatego spytam jeszcze potrzebujesz pomocy ? Jak tak to ci rano to opiszę