MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Problem] Automatyczne wywalanie z serwera

Dyskusja w 'Pytania i Problemy' rozpoczęta przez użytkownika ThreeEyedMaster, 11 Marzec 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Jak wiemy od dwóch tygodni mamy niesłychaną okazję "rozmawiać na naszym Teamspeaku w towarzystwie nowego bota!" o_O

Nie będę tutaj dyskutował o tym jak bardzo przypomina On wyskakujące okienka reklamowe z różnych dziwnych serwisów internetowych :\

Skupię się na innym problematycznym aspekcie tego wynalazku, a mianowicie wywalaniu z serwera TS po uprzednim przerzuceniu na kanał AFK.
    Jako ViceAdministrator CraftApple wykorzystuję TS jako kolejny sposób na dotarcie do Graczy potrzebujących pomocy. W chwili obecnej nie mogę siedzieć na TS i czekać na potencjalnych Graczy, którzy będą potrzebować pomocy. Ponieważ zostanę wywalony z serwera TS za nieaktywność.

Czy nie można by tak skonfigurować tego ustrojstwa aby nie wywalał kogoś z rangą "ViceAdministrator MC" ?

#TydzieńZTS

Reklama
  2. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50
    Nie raz składałem PROPOZYCJE, aby osoby, z rangami Administracyjnymi MC miały PEWNE permisje. CraftApple Network- TeamSpeak3, Minecraft.
    Według mnie, osoby z rangami Minecraft powinny mieć również uprawnienia.
    Oczywiście, że nie "/kick", lecz przywileje u bota, możliwość wstępu na każdy kanał <poza kanałami ekipy>, jak i Channel Commander{Pomarańczowa Kropka}, aby Ekipa/Administracja była widoczna w zbiorze wszystkich kanałów, przecież na pewnym kanale w "Centrum Pomocy" jest spisana CAŁA, bez wyjatków Ekipa i Administracja, co oznacza, że coś oznaczają na naszym TeamSpeak3

3. Marcinek7

Marcinek7 Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    61
    Ekipa MC zostanie dodana do wyjątków, tak jak ekipa TS. Opcja przenoszenia na kanał AFK po włączeniu statusu away zostanie wyłączona, pozostanie tylko przenoszenie po 10 minutach nieaktywności.

4. indianajones1899

indianajones1899 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Dzięki bogu

5. ThreeEyedMaster

Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Super ^^
    A czy znana jest chociaż orientacyjna data wprowadzenia tej zmiany ? Tydzień ? Miesiąc ? Kolejna Edycja TS ?

#TydzieńZTS

6. Marcinek7

Marcinek7 Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    61
    Ekipa MC zostanie dodana do wyjątków jeszcze dziś. Niestety, żeby zablokować opcję przenoszenia użytkowników po włączeniu statusu away, musimy poczekać na aktualizacją bota, która mam nadzieję nastąpi najszybciej jak to możliwe.

7. ThreeEyedMaster

Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Właśnie zostałem wykopany z TS za 30 minutową nieaktywność.
    Chyba coś jednak nie działa ;/

Reklama
  8. Marcinek7

Marcinek7 Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    61
    W takim razie opcja AFK zostanie całkowicie wyłączona. Przywrócimy ją, gdy autor wyda aktualizację bota.

9. ThreeEyedMaster

Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Uprzejmie zwracam uwagę, iż problem nadal nie jest rozwiązany.
    Fajnie byłoby zobaczyć, że ktoś się tym zajął.
    Kolejne (3?) "zostanie naprawione dzisiaj" już mnie nie uspokoi.

10. Marcinek7

Marcinek7 Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    61
    Problem nie został jeszcze rozwiązany z uwagi na to, iż czekamy na aktualizację bota. Na tę chwilę nie ma możliwości wyłączenia funkcji przenoszenia po ustawieniu statusu AWAY. Musielibyśmy usunąć całego bota, a tego nie chcemy. Autor obiecał, że postara się zrobić to do końca czerwca.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę