Imię: Mam na imię Filip. Dokładny nick w grze: Mój nick to Alban_Guy. Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: Na serwerze jestem od około 2 do 4 godzin, najchętniej na Survival'u. Data urodzenia: Było to pięknego dnia w Grudniu 1998 roku. Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: W "Minecraft" gram od roku 2008, ja zaczynałem grę od wersji 1.7.3 beta. Po zapoznaniu się z grą aktualizowałem ją do wersji 1.4.7. Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: Na CraftApple, zaczyna się właśnie drugi tydzień mojej przygody z wami. (Wiem nie jest to długi staż, jednak wpasowałem się w klimat serwera.) Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na serwerze gry lub forum: Tak, niestety otrzymałem /mute. Jednak po tej godzinie zrozumiałem swój błąd i przeprosiłem. Czy pełniłeś/aś podobną funkcje poza Craftapple, na serwerach o ruchu min. 30 graczy online w szczycie: Tak, miałem okazję pełnić funkcję Moderatora na jednym z serwerów wersji 1.5.2. Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple: Hmm.. Powiem szczerze, pytanie daje do myślenia. Najchętniej wprowadziłbym WorldEdit (dla każdego) w trybie Creative. Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik: Uprawnienia pomocnika (komendy): -Komenda /kick wyrzucająca gracza z gry za przewinienia typu: spam, obrażanie innych graczy. -Komenda /mute pozwalająca wyciszyć gracza, który po kilku ostrzeżeniach i po użyciu komendy /kick dalej zachowuje się w sposób co najmniej nieodpowiedni. Obowiązki pomocnika: -Informowanie Administracji o problemach (bugach) na serwerze. -Bycie lojalnym w stosunku do Administracji jak i innych graczy, oraz reszty Ekipy. -Pilnowanie porządku na czacie globalnym. -Pomoc graczom w zrozumieniu działania komend. -Łagodzenie konfliktów zaistniałych pomiędzy graczami. Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać pomocnikiem: Napisanie odpowiedzi w stylu "Bo lubię pomagać" byłoby banalne, ale cóż jakże prawdziwe. Lubię pomagać osobom bezinteresownie, od 5 lat jestem Wolontariuszem WOŚP. Nie zależy mi na korzyściach płynących z posiadania rangi, nie jestem materialistą. Chętnie dzielę się tym co zdobędę z osobami trzecimi. W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: To zależy od podłoża konfliktu i od tego jak będzie się on toczył. Jeśli gracze po mej uwadze zareagują spokojnie, pomogę im dojść do sedna i wyjaśnić sprawę. Jeśli zaś zaczną próbować do kłótni wciągnąć również mnie, to skorzystam z mych przywilejów. Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Owszem, któż z nas nie posiada? Przecież codziennie się z kimś komunikujemy . Opisz swoją osobę: Zacznijmy od tego, że jestem jak już pisałem osobą z wielkim dystansem do samego siebie. Nie lubię, wręcz nie toleruje kłamstwa, oszustwa. Powiem szczerze każdy ma wady i zalety, pozwolę sobie wypisać po dwa przykłady: Wady: -Lenistwo, jednak staram się z tym walczyć. -Uwielbienie do sarkazmu, czasem może jestem za bardzo sarkastyczny, są wypadki kiedy to denerwuje nawet mnie. Zalety: -Asertywność, nie dam się namówić na głupoty. Oczywiście powygłupiać się można, ale są granice. -Determinacja, zawsze dążę do celu, nie poddaje się szybko. Określ swoją dyspozycyjność: Zawsze chętny do pomocy. Skontaktować można się ze mną przez Skype'a. Umotywowanie podania: Chciałbym zasilić szeregi Ekipy CraftAplle, pomóc, może wnieść coś nowego?
Zacznę w ten sposób: Najwyraźniej się pomyliłeś. Nie czepiam się ;p Troszkę moim zdaniem za krótko. Miło z Twojej strony, że zrozumiałeś swój błąd oraz, że postanowiłeś nie ukrywać tego. Każdy popełnia błędy Pomysł ten jest w trakcie tworzenia, możesz obserwować postępy -> Tutaj Więc tak, Podanie nawet czytelne, spójne; tworzy jedną całość, w odróżnieniu do innych podań złożonych w ostatnim czasie. Mogłeś chociaż pogrubić pytania by czytało się lepiej ale to nie jest wymagane. Jestem neutralnie nastawiony do Twojego Podania. Tak czy siak, powodzenia. Pozdrawiam Serdecznie, Lucklucky10
Podanie ładne, biorąc jednak pod uwagę jak się zdenerwowałeś gdy ci zasypałem działke kurczakami, i związku z tym wszystkie wymordowałeś jestem zmuszony być na nie, nie dla morderców !
Sznowny kolego mój Rotmiszczu kurczaki nadal znajdują się na dzialce . Zabity został jeden w celu spożycia.
No to nieźle... Podoba mi się treść podania, ale sam wygląd można trochę dopracować- pogrubić jakieś elementy itd. Wracając do treści, miło się to czyta i według mnie wszystko jest OK. Posiadasz spore doświadczenie z MC, ale masz mały staż na serwerze. Doskonale wiem, że przez dwa tygodnie można się już wiele nauczyć i zdobyć kontakt z graczami. Tobie poszło to baardzo szybko Aczkolwiek nie jestem pewna czy jednak nie jest to za krótko, aby podjąć się tak ważnej funkcji. Następną ważną rzeczą jest zachowanie. Z tego co zaobserwowałam to masz dobry kontakt z graczami i wszyscy już Cię "zauważyli". Czy pomagasz? Oto jest pytanie... Nie wiem. Nie widziałam żebyś jakoś dużo pomagał, może raz, może dwa. Przyczyną tego jest najprawdopodobniej to, że gdy zanim napiszesz odpowiedź na zadane pytanie danego gracza to ktoś inny już mu pomoże. Tak, czy tak, wierzę, że masz dobre chęci Podsumowując nie mogę dać Ci TAK, gdyż myślę, że jesteś z nami za krótko i nie mogę dać Ci NIE bo przeszkodą jest tylko ten staż. Zostało mi tylko jedno- neutral. Według mnie, pograj trochę i w niedalekiej przyszłości spróbuj ponownie
Jestem na NIE - mało co wchodzisz na serwer, - nie udzielasz się na forum, - byłeś karany, - spamisz czasami, - piszesz przekleństwa z „*" - wyzywasz innych graczy. JESTEM NA WIELKIE NIE
- Wchodzi często, robi zwykle nocki - udziela się na forum, choć rzadko - Był, ale to nie ma znaczenia - Spami ? - Pisze, ale tylko w nocy jak wszyscy grzecznia spią - To prawda, ale zwykle jak cos przegina
Proszę pani Chandell2003 się odezwała Nie widziałem żeby spamił czy przeklinał. Wręcz przeciwnie fajny jest dostałem od niego lapis i gratisy 8 diax . Jest miły. Może jesteś zła bo ty nie zostaniesz pomocnikiem?Nie wiem ,ale fakt był karany i zrozumiał swój błąd. Ok to twoja opinia. mr.nitronixx^^
NIE Wydaje mi się ze grasz na tym serwie tylko zęby mieć range typu pomocnika bo 2 tygodnie to strasznie krutko [hr] EDIT: Chandell2003 zgadzam sie z tym: ale z twoim komentarzem Rotmiszcz nie zgadzam się bo napisałeś że to nie wazne ze byl karany chociaż NIE można być karanym zęby dostać pomocnika Wiec kolejne NIE odemnie
Oglądając filmy pt. Gdzieś to już słyszałem które udostępnia Radio RMF, nasunął mi się pomysł, by zrobić coś takiego na forum, np. Gdzieś to już czytałem. Jak to powiedział prowadzący tych filmów "Kopiuj, wklej i interes się kręci", to samo pragnę napisać tu. Kopiuj - wklej i interes się kręci, bo każdy jest na tak. Fragment po fragmencie skopiowany z kilku podań. A może wezmę garstkę podania tego, a może tego i może jeszcze tego. Może i jestem bezczelny i arogancki, lecz mam swój honor i umiem czytać i rozpoznam ludzi. Jak zapewne wiemy, gracze się tobą zauroczyli, bo jesteś miły, uczynny no po prostu idealny. Lecz zastanówmy się nad jednym. Gracz który gra 2 tygodnie, od razu składa podanie i od pierwszego dnia pomaga graczom i wszystko wie. Czy to was nie zastanawia? Osobiście uważam, że jesteś tylko jakimś nieprzyzwoitym człowiekiem, który miał tu wiele mutlikont na którym nie osiągnął tego czego teraz pragnie. Chcesz dowodów? Nie mam. Dlaczego? Hmm, może dlatego, że masz zmienne IP? Może dlatego, że nikt nie podejrzewa kim jesteś? Nie wiem.
Alban_GuY szkoda że wyrwałeś się z tym podaniem teraz,wchodzisz często na serwer o 5-tej czy 6-tej rano więc zdążyłem Cię już jako tako poznać ,widać że jesteś komunikatywny ,opanowany i już teraz mogę twierdzić że będą z Ciebie ,,ludzie,, jednak ,musisz sobie zdawać sprawę że tu jest wszystko obliczone na lata ,nie tygodnie, mógłbym napisać ,,napisz jeszcze raz za miesiąc ,, ale to będzie bzdura , w/g mnie minimum 3 miesiące wspólnej gry i wtedy będą jakieś szanse ,o ile w tym czasie czegoś nie odpalisz oczywiście
Ten komentarz nie będzie nabijaniem postów. A więc od czego by zacząć. ThunderBuddys rozumiem iż swym komentarzem jakoby oskarżasz mnie o plagiat i nie zgodzę się z Tobą. Czy według Ciebie pisanie podania zgodnie z prawdą jest oszustwem? Według mnie nie , zdaję sobie sprawę z konsekwencji, dlatego też staram się nic nie kopiować. Przykro mi iż uważasz mnie za kłamcę, nie będę już pisał jaki jesteś miły na Survival'u bo nie o to chodzi; Nie jestem "idealny" jak to nazwałeś nikt z nas nie jest i nigdy nie będzie. Zmiennego IP nie posiadam, a moje jedyne multikonto to "xXMixer__" o czym wie na przykład CharmingFlame. Co do komentarza kolejnego: mariom222 wiem, że 2 tygodnie to za krótko i większość z was myśli "O zobacz ty stary, gościu wbija na serwa i już na pomocnika pa leszcza jaki typ ty myśli, że dostanie. Wiadomo, że dla rangi". Okej rozumiem jednak co daje ranga? Nic, ranga Pomocnik daje graczowi co? Hmm. Prefix, dwie komendy, i tyle obowiązków, że mało który z nas dałby radę, wielokrotnie zaobserwowałem iż po otrzymaniu ostrzeżenia załapania się na /kick gracze dalej się kłócą i każdy jeden który chce ich uspokoić lub prosi ich aby przenieśli spór na /msg sami zostają zwyzywani Bogu ducha winni. Dobrze teraz nie o tym, mianowicie wiem iż jest to krótko, ale na prawdę tak się nie wczułem w jeszcze żaden serwer tutaj na CraftApple jest atmosfera, jak no można rzec ogromnej rodzinie, są spory, są kłótnie, pojawiają się wyzwiska po czym następuje zgoda, a w niektórych wypadkach są zawierane nawet sojusze, jeden drugiemu dokucza coś przeszkodzi, ludzie to jest po prostu wspaniałe to jaki gracze potrafią zrobić klimat, jak angażują się w serwer, to w jaki sposób odnoszą się do siebie, wiadomo zawsze jest ktoś komu to nie pasuje i szuka tej zaczepki, ale nie każdy się daje w to wciągnąć. Właśnie to skłoniło mnie do złożenia podania. Jeszcze co do komentarza lucklucky'ego10: Wiem luck, że pierwsza wersja pojawiła się w 2009 roku jest to jak najbardziej mój błąd, źle obliczyłem swój wiek co do rozpoczęcia gry i skoryguje to tutaj. Gram od roku 2010 dla jasności, gdyż miałem wtedy lat 12 co prostym rachunkiem daje nam od roku 2010-wiek 12 lat do roku teraźniejszego 2016- wiek 17 lat pamiętając, że jestem z Grudnia daje nam za niedługo 6 lat gry w "klocki", a to dlatego że grę zacząłem w miesiącach wakacyjnych. Jak najmocniej przepraszam za wprowadzenie zamętu. Myślę iż rozwiałem wszelkie wątpliwości. Pozdrawiam.
Nie lubię wypowiadać się w podaniach bo zawsze można napytać tym sobie biedy... Ja to bym na twoim miejscu jednak jeszcze trochę poczekał... 2 tygodnie to na prawdę za mało. Musisz poznać ludzi, a tego naprawdę nie da się zrobić w tak krótkim czasie... Wybacz Alban, mimo iż jesteś bardzo sympatycznym człowiekiem to powiedzmy sobie szczerze, wgl cie nie znamy. Popieram mariom222.
Więc czas na mnie ... Cytat: Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: Na CraftApple, zaczyna się właśnie drugi tydzień mojej przygody z wami. (Wiem nie jest to długi staż, jednak wpasowałem się w klimat serwera.) Tam mogłeś napisać np. czwarty Marca tego roku Napisane było "data" Po za tym podanie ładne czytelne... [align=center]Ok przejdźmy do rzeczy Plusy + -Podanie czytelne -Opanowujesz komendy -Jesteś prawdomówny -Długo grasz w minecraft Minusy - -Krótko grasz w Minecraft na serwerze CraftApple -Byłeś karany -Rzadko widzę Cię na serwerze -Nie pomagasz -Przeklinałeś do mnie nie raz Chodź jesteś bardzo miłą osobą muszę stwierdzić iż jestem na / Nie
Urzekła mnie dziś Twoja porada dla Gracza, który narzekał na czacie na lagi. Jeśli na tym ma polegać Twoja pomoc innym Graczom to raczej nie ma dla Ciebie miejsca w Ekipie. Jestem na NIE.