Skarga w 80% została napisana przez Kajan, zaś wrzucona przez Yumi, gdyż IP autorki skargi jest blokowane na forum, na serwerze MC i Ts3, ze względu na jej tymczasowe miejsce zamieszkania (Ukraina). Nick w grze: Kajan2985 Nick oskarżonego/oskarżonych: Pat277 Przybliżona data: Screen jest z dzisiaj (21.03.2016r), jednak z tego co mi wiadomo owe wykroczenie zaczęło się na przełomie Stycznia i Lutego. Dowody: http://i.imgur.com/oSWI6k5.jpg Wypowiedź Kajan: Nigdy nie używałam forum, tak samo jak serwera mc, jednak od dość długiego czasu używałam serwera ts w dość późnych godzinach, (3-5 nad ranem) rozmawiając przy tym z Yumi. W ostatnim czasie przestałam korzystać z tego serwera jak i całego ts'a, gdyż będąc u dziadków w Ukrainie moje IP (pochodzące właśnie z tego kraju) nie wiedzieć wszędzie jest blokowane, a do tego nie potrafię posługiwać się polskim językiem pod względem mowy. Mimo to, że nie używałam ts'a kontakt z Yumi nie urwał się. Pisałyśmy teoretycznie codziennie, a dziś Wera wysłała mi SS z informacją o tym, że jakże "wspaniały" pomocnik Pat277 używa mojego nicku Kajan2985 na swoim radiu. Z informacji od Werki wiem, że jest to zabronione wg regulaminu ("zakazuje się podszywania pod innych użytkowników"), a Pat dobrze o tym wie, gdyż dwóch członków ekipy już zostało za to upomnianych w miejscu dostępnym dla wszystkich. Pragnę też wspomnieć, iż Yumi wspominała Patowi o tym, że owy nick jest już używany. Gdybym mogła zdegradowałabym owego członka Ekipy, ale mój argument jest wiele za słaby, jednak wiem, że Yumi posiada mocniejsze argumenty, więc pozwólmy jej dodać swoją wypowiedź do tego posta. Wypowiedź Yumi: Dostałam pozwolenie więc je wykorzystam. Prócz tego, że Pat niedokładnie wykonuje swoje zadania (przykładowo - ostatnio kilka razy podał mi złe numery kanałów do usunięcia) większość czasu spędza na serwerze Ts3 kolegi, kopiując tam rangi z CA i po części cały serwer. Wypada jeszcze dodać, że od kilku dni na naszego ts'a wchodzą zupełnie nowe osoby (albo i nie nowe, a stare ze zmienioną identyfikacją), które piszą mi różne dziwne rzeczy, obrażają mnie tak, że bana dostać nie mogą, a na końcu podpisują się jako Pat277 (przykładowy SS - http://i.imgur.com/wUZkZR3.jpg ). Myślę, iż można też podkreślić to, że osoby obrażające mnie na forum (PanQu, Yumisiek) rozpowszechniały informacje, które znała nieliczna część osób (m.in Pat), a charakter pisania z wulgaryzmami tych osób jest prawie że identyczny do charakteru pisania z wulgaryzmami Pata i "zupełnie nowych osób" z Ts3. Argumentów do degradacji Pata jest jeszcze wiele, m.in bezczelność, egoistyczność, chamskość, zdradzieckość, łasość na pochwały, prowokacja innych itd...
Prawda to. Do tego dorzucił bym: 1. Wynoszenie i rozpowiadanie informacji prywatnych i ekipy. 1a. Chwalenie się pewnej pani o tym co robimy w ekipie. 1b. Przekazanie logów prywatnej rozmowy PW dla osób trzecich w tym mnie. [hr] 2. Posłuchiwanie użytkowników na kanałach publicznych wrzodząc na dany kanał pod nickiem podanym w skardze. Po tym jak podsłuchiwani użytkownicy dowiedzieli się o tym... no nie powiem by byli zadowoleni, a reputacja naszego serwera znacząco wg mnie ucierpiała.
Ja wolę tutaj nie pisać obszernej wypowiedzi, a preferuję wyjaśnić to sam z Administracja, jeśli jest to możliwe, i zostanę dopuszczony do głosu, dodam jeszcze, że Kajan to był randomowo wygenerowany nick nie miałem pojęcia o jego istnieniu, zawsze stosuje ten nick, tylko liczby na końcu są inne. Trochę podejrzane mi się to wydaje
Wpisałeś pierwszy lepszy nick - ok, nie ma sprawy, jednak o jego istnieniu wspominałam Ci dwa razy (raz pisemnie, raz głosowo), a to, że to zignorowałeś to już tylko i wyłącznie Twój problem Na ss załączonym w skradze - http://i.imgur.com/oSWI6k5.jpg - widać, iż Twoje radio ma nick Kajan2985, czyli dokładnie taki sam jak główna autorka tej skargi. Jedyną podejrzaną rzeczą tutaj jest to, iż osoby obrażające mnie na forum (PanQu, Yumisiek) oraz te na Ts3 podpisujące się Twoim nickiem mają prawie że taki sam styl pisania z wulgaryzmami jak Ty.
Można Sobie nawet sprawdzić powiązanie IP z moim kontem. Ja z tym kontami nic wspólnego nie mam. Po co miałbym to robić?
Zmienić IP, a nawet ID komputera to nie problem w XXI wieku A powodem owego czynu może być wszystko, w szczególności przy Twoim charakterze i wychowaniu.