Witam w tym poście chciałabym zaproponować, aby na serwery CA dodano takich pomocników, którzy nie mają perfixa. Kilka osób jest grzecznych kiedy widzą, że na serwerze jest pomocnik. Przydałoby się kilka takich "pomocników" na każdym serwerze Uważam, że jest to w miarę dobry pomysł, dzięki któremu można by było złapać i ukarać większą ilość "niegrzecznych graczy"
Powiem ci, że sam się swego czasu nad tym zastanawiałem. Ale to kiepski pomysł. Pomocnik może po prostu nic nie pisać. Niewielu ludzi spami /who. Poza tym, to chyba dobrze, że są grzeczni, nie? A nak ktoś ci szaleje, to zerknij np. z cv na sv czy tam nikogo nie ma. Sam tak robiłem
Kategorycznie na NIE! Jeśli znasz jakąś osobę, która jest "grzeczna" tylko wtedy kiedy jest pomocnik, to kiedy go nie ma, możesz zrobić ScreenShota zachowania tej osoby i dać go na forum w dziale "Bany oraz Skargi". A jeśli zachowanie tej osoby ci już tak przeszkadza to zawsze możesz użyć komendy: /ignore <nick>. Kolejne podsumowanie jest takie, że osoby, które nawet by nie miały takiego prefixa to i tak po pewnym czasie byłby rozpoznawane gdyż na forum zawsze jest lista osób, które są pomocnikami, moderatorami itp. lub gracze zobaczyli by prędzej czy później komunikat "Ten został wykopany przez Tego. Powód: Spam.".
Czy mam prefix, czy go nie mam, to i tak się mnie nie boją. Z resztą jak można się bać słodkiej, niebieskookiej, brązowowłosej dziewczyny w czerwonym sweterku... A teraz już całkiem na poważnie. Gold wymienił bardzo mocne argumenty. Teoretycznie jest to dobry pomysł, lecz praktycznie nie zadziała z wielu powodów. Ale spokojnie, ja lubię sobie milczeć i obserwować.