MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Ranettt

Dyskusja w 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' rozpoczęta przez użytkownika Ranettt, 22 Marzec 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ranettt

Ranettt Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Imię:Mam na imię Łukasz.
    Dokładny nick w grze:Ranettt
    Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej:przez dni robocze około 2 godzinek dziennie, w sobotę potrafię spędzić od 4 do 8 godzin, w niedziele jako wierzący spędzam mało czasu około godziny.
    Data urodzenia:Urodziłem się 7 Maja 2002 roku.
    Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja:Zacząłem swoją przygodę około 2008 na wersji 1.4.7 lub 1.4.8.
    Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftaplle:Około pół roku temu pierwszy raz zawitałem na ten serwer.
    Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na serwerze gry lub forum:Z tego co pamiętam to nigdy nie byłem ukarany na serwerze ani na forum w żaden sposób.
    Czy pełniłeś/aś podobną funkcje poza Craftapple, na serwerach o ruchu min. 30 graczy online w szczycie:Tak pełniłem około 2 lata temu była to funkcja moderatora.
    Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple:Chciałbym zmienić podejście ludzi do grania na takim fajnym serwerze.
    Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik:powiadomienie adminów o bugach na serwerze, wytłumaczyć lub powiedzieć gdy dla jakiegoś gracza komenda jest nie zrozumiała lub jej nie zna, rozwiązywanie konfliktów zaistniałych u graczy, pilnować sytuacji na czacie globalnym, dawać przykład graczom jak powinni się zachowywać (kultura, lojalność, język, pomoc), szanować administracje (ekipę)
    Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać pomocnikiem:Chciałbym nim zostać ponieważ chce pomagać graczom, rozwiązywać problemy, i pokazywać niektórym jak powinno się okazywać szacunek.
    W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty:Nie wiem czy da się je załagodzić bo rozważni i mądrzy gracze nie wplątują się w kłótnie, ale jeśli będzie trzeba to gracze powinni się przeprosić a jeśli tego nie zrobią to wytłumaczyli by mi w czym jest problem a ja spróbował bym go załagodzić.
    Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi:Oczywiście że mam, ale to zależy od ludzi, osoby które chcą współpracować zawsze dojdą ze mną do porozumienia.
    Opisz swoją osobę: Tutaj min. 5 rozbudowanych zdań.:Nazywam się Łukasz, mieszkam w Jeleniej Górze. Moją pasją jest granie w piłkę nożną i gry komputerowe jedną z nich jest Minecraft. Nie posiadam zwierząt mimo to uwielbiam je, w soboty jeżdżę do schroniska pomóc (nakarmienie, zabawa, posprzątanie). Lubie współpracować z ludźmi, a najbardziej lubię jak ktoś dzieli się swoją kreatywnością. Chodzę do 1 klasy gimnazjum, na półrocze uzyskałem średnią 4,57.
    Określ swoją dyspozycyjność:jestem do dyspozycji właściwie codziennie oprócz Niedziel.
    Umotywowanie podania:Chce bardzo pomóc zachować porządek i kulturę graczy, a gdy czasami patrze na czat to nogi się pode mną uginają

Reklama
  2. indianajones1899

indianajones1899 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    A pozwól, że zadam ci pytanie. Dlaczego przestałeś być moderatorem?
    @ThunderBuddys wybacz, ale jak masz na cv, że zostałeś wyrzucony z pracy, bo pobiłeś swojego szefa, to myślisz, że ktoś chciałby ciebie przyjąć? I ja pytam tutaj mniej więcej o to samo. Chciałbyś mieć w ekipie kogoś, kto np. chodzi na pvp, a potem kicka ciebie, jak go zabijesz?

3. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Zapomniałeś podać na jakich serwerach spędzasz najwięcej czasu Survival/Creative/SeeBlock/Vanilla. Bo szczerze mówiąc pierwszy raz widzę twój nick na oczy a na forum jeseś chyba po raz pierwszy.

4. adeluna7

adeluna7 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Dobre Strony:
    - długi czas grania (w sobotę)
    - długo znasz minecraft
    - nie byłeś karany

Złe strony:
    - podanie nieczytelne, oczy bolą

Jestem na TAK :)

5. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Kolejny niepotrzebny hejt ze strony mej:

"Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja:Zacząłem swoją przygodę około 2008 na wersji 1.4.7 lub 1.4.8." Minecraft 1.4.7 pojawił się w 2013 roku ;]

Twa interpunkcja mnie boli.

Mało czytelne je toto.

Kolejna osoba, która nie do końca rozumie koncepcję punktu "Opisz swoją osobę:". Kogo obchodzi, gdzie mieszkasz i do której klasy chodzisz? Liczą się twoje cechy charakteru, osobowości czy coś takiego. Coś, co się przyda w roli pomocnika.

"Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik: [...] szanować administracje (ekipę)" Tak sobie myślę, że przydałoby się przywrócić punkt, gdzie się wymieniało znanych kandydatowi członków ekipy. Zachowanie szacunku wobec Administracji i Ekipy raczej nie należy do niczyich obowiązków. Jest to zbliżone bardziej do trzymania się zasad dobrego wychowania.

Rozpisany hejt sprowadzam do klasycznej formułki: Jestem na nie.

6. Gabi48

Gabi48 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Wiesz jak trudno mi oceniać takie osoby :D Chyba wiesz dlaczego :) No cóż... Muszę być obiektywna :D
    Podanie mogłeś jeszcze dopracować- zlewa się, jest mało czytelne, a sama treść jest nawet dobra. Chociaż pewne punkty mnie nie przekonały.
    Na serwerze bywasz dosyć często, ale ostatnio chyba nie możemy się zgrać czasowo. Z pomocą to też nie wiem, gdyż rzadko się widzimy. Ale za to wiem, że jesteś sympatyczną, miłą i zwyczajnie ogarniętą osóbką.
    Tylko ta aktywność na forum... I tu zaczynają się schody... Jesteś tutaj dopiero od dzisiaj.
    Teraz kilka rad prosto od Gabi :D
    Przede wszystkim- daj się zauważyć, pomagaj i bądź aktywny na forum. Zawsze możesz pytać bo masz wsparcie :)

Ja doskonale wiem kim jesteś, ale niektórzy muszę się przekonać, że jesteś osobą godną tej rangi. Daj się poznać ;)
    Ja dzisiaj jestem neutralna, ale w przyszłości...

PS: O reszcie pogadamy na /msg :D

7. Abyssuss

Abyssuss Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Ludzie, kiedy wy się w końcu nauczycie korzystać z BBCODE?

Tekst się zlewa, mój głos na Ciebie jest NEUTRALNY

Reklama
  8. ||ThunderBuddys||

||ThunderBuddys|| Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Podanie:
    No cóż, oceniając podania które dotychczas były pisane przez graczy można powiedzieć, że połowa z nich nie dostała się do ekipy z racji tego, iż nie znają podstaw gramatyki i ortografii.
    Pisząc jakiekolwiek wypracowanie, opowiadanie czy dialog zawsze trzeba zastanawiać się nad treścią, zobaczyć czy nie ma błędów. W tym przypadku nie było czegoś takiego.
    Napisałeś podanie nawet nie zwracając uwagi na jego błędy, a także stylistykę która odpycha czytelnika, a także osoba czytająca uświadamia sobie, że nie nadajesz się na to stanowisko.
    Niektóre zdania w podaniu w ogóle się "kupy" nie trzymają.
    Treść podania jest dość uboga, słowa które zastosowałeś w nim są tak proste, że uczeń szkoły podstawowej napisałby to lepiej niż ty.

Zachowanie:

Pomoc to cecha która charakteryzuje pomocnika. Ty tej cechy nie posiadasz, ponieważ nigdy nie widzę abyś:

-> pomagał,
    -> zwracał uwagę na zachowanie innych graczy,
    -> upominał graczy jeżeli naginają regulamin,
    itd.

Masz dopiero 14 lat i uczysz się jeszcze. Popełniasz błędy, lecz później starasz się je naprawić.
    Pomagaj i staraj się być w "centrum uwagi", żeby każdy cię rozpoznał, wiedział, że ty to ktoś kto pomaga, jest uczynny itp.

Aktywność:

Jeszcze gdy grałem w MC nie widziałem Cię na serwerze zbyt często.
    Czasami pod komendą /who wyskakiwał ten nick, lecz zbytnio cię zauważyć nie można było.

Podsumowanie opinii:

A więc, za miesiąc napisz podanie jeszcze raz, lecz bardziej się do niego przyłóż.
    W grze staraj się pomagać, być grzecznym wobec graczy i ludzi z administracji/ekipy, a wyjdzie ci to na dobre.

Powodzenia.

PS: indianajones1899 jeżeli piszesz komentarz to uzasadnij wypowiedź, ok?
    Bo z tego co widzę to ty od jakiegoś czasu coś odpierdzielasz, nie wiadomo co.
    Ogarnij się chłopie, bo jeżeli tak dalej pójdzie to wykopią cię z ekipy.

9. Rotmiszcz

Rotmiszcz Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Myślę, że nie musi sie starać być grzecznym, z tego co widziałem nikomu nie szkodził, dziwnie brzmią słowa porady z ust złodziejaszka

Osobiścię jestem na Tak, lecz szczerze niezbyt bardzo się przyłożyłeś z podaniem

10. Alban_Jr

Alban_Jr Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Też postanowiłem udzielić się w kwestii twego podania.

Podanie nie powiem razi w oczy, ale moje również to robiło więc nie mam problemu :D

Plusy:
    -Długo grasz w Minecraft, ale ja na 1.4.8 przechodziłem pod koniec chyba 2013(jeśli dobrze pamiętam)
    -Na serwerze też grasz dość długo.
    -Pomagasz, jesteś miły.
    -Wiek odpowiedni.
    Minusy:
    -Na forum jesteś troszkę krótko. Nie szkodzi ja też.
    -Ortografia-nie ma co się rozpisywać(słabo)

Ja jestem na
    TAK,bo czemu by nie zawsze ktoś nowy w ekipie to fajna rzecz, a ty nie jesteś taki zły :).

ThunderBuddys:
    Może co do Ciebie nie będę się wypowiadał, nie chcę rozpoczynać kolejnej kłótni, sam dobrze wiesz co masz na sumieniu ;)

11. _Witek_

_Witek_ Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Więc czas na mnie...
    Plusy+
    - długo grasz w mc
    - nie byłeś karany
    - długo grasz w w soboty
    - pełniłeś podobną funkcję

Minusy-
    - podanie nieczytelne
    - z tego co mówił indianajones1899 dawałeś kick jak Cię ktoś zabił
    -kiepska interpunkcja
    -nie zrozumiałeś co chodzi w opisaniu twej osoby ponieważ tam się pisze gdzie mieszkasz ile masz lat, do której klasy chodzisz
    -nie widzę abyś pomagał jak w ogóle jesteś na serwerze

- w nazwie posta napisałeś sam nik a trzeba tam było napisać Podanie Rannet
    a ty napisałeś:

Dodałbym jeszcze, że popełniłeś błąd w punkcie nr 3
    W twoim podaniu jest :
    A powinno być :
    Szczerze jestem na:
    Nie

12. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    @_Witek_:

Nie zauważyłeś, że czas rozpoczęcia gry w meinkampf jest przekłamany?
    "- w nazwie posta napisałeś sam nik a trzeba tam było napisać Podanie Rannet a ty napisałeś: Rannet" Dobrze napisał, powinieneś uważniej wzór przestudiować.
    "-nie zrozumiałeś co chodzi w opisaniu twej osoby ponieważ tam się pisze gdzie mieszkasz ile masz lat, do której klasy chodzisz" To właśnie napisał, i to było źle (przynajmniej według mnie).

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę