MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Propozycja survival

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika Anski, 25 Marzec 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Anski

Anski Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Cześć, tutaj Anski !

O co chodzi?
    Chciałbym wam tutaj zaprezentować moją propozycje ciekawego plugin'u do Minecraft'a. Będzie w miarę krótko, otóż istnieje plugin do którego link dam poniżej, który daje nam możliwość "zalockowania" skrzyni w grze na "private". Daje to możliwość otwarcia tej skrzyni tylko i wyłącznie osobie która nałożyła "Lockette".

[align=left]Sposób działania
    Jest banalny, wystarczy "przykleić" tablicznke(sign) do danej skrzyni i od tego momentu staje się dostępna tylko dla nas.

Zalety pluginu

Wiele osób na serwerze grywa wspólnie, nie tylko parami ale czasem nawet w 5-6 osób a także ludzie zakładają prowizoryczne gildie gdzie członków jest już naprawdę sporo. Więc uważam, że czy budując razem czy będąc razem w gildii wiele by to ułatwiło w kwestii wspólnej gry. Lecz to nie wszystko gracze, chociażby ja dodają osoby do działki jako "pracowników", którzy spędzają wiele czasu na mojej działce a dzięki temu pluginowi mogli by bez przeszkód i obaw zostawiać swoje rzeczy w skrzynce u mnie na działce. Kolejnym przykładem są hotele, które ludzie budują w grze i wynajmują pokoje. Jeszcze innym jest możliwość założenia "minimiasteczka" przez jednego gracza i sprowadzenia do niego większej ilości graczy którzy mogli by wspólnie się bawić i spędzać razem czas.

Jeżeli przeczytałeś to z uwagą zostaw komentarz pozytywny bądź negatywny a jeżeli nie przeczytałeś i masz po prostu "hejtować" to lepiej nic nie pisz.

Dzięki za uwagę.
    Pozdrawiam Anski, do zobaczenia w grze. :)

[/align]

Reklama
  2. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Wiem o co chodzi z tymi skrzynkami priv, ale wg mnie lepsza by była komenda /lock.

Plugin przydatny i jak jedna z niewielu propozycji, pomysł dodania czegos podobnego naprawde mi się podoba.

Mimo to wątpie by Infi wgrał go przed przejściem na wersje 1.9 i/lub na nową maszynę.

Moim zdaniem propozycja powinna trafić do kamieni milowych.

3. Anski

Anski Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Komenda czy tabliczka to już mniejsza, bo to kwestia innego plugin'u bądź skonfigurowania tego w inny sposób tylko sama idea jest dosyć ciekawa.

4. LukDub

LukDub Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Potwierdzam, opcja naprawdę ciekawa, Infi, przemyśl to.

5. Minionka

Minionka Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Super opcja, jestem jak najbardziej za! :D

6. Mamba

Mamba Użytkownik

Docenione treści:
    0
    super pomysł, jak ja ;v

7. _DarkGirl_

_DarkGirl_ Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Uważam, że pomysł ten byłby całkiem przydatny. Jeśli gracze dodają różne osoby, a te je chcą okraść, nie ukradną najważniejszych rzeczy ukrytych w skrzyniach. Ale należy jeszcze zrobić opcję, aby nie dało się niszczyć tych skrzynek (jeśli taka opcja jest możliwa). Jak najbardziej, chciałabym, aby ta opcja była wprowadzona.

Reklama
  8. __Panstachu321__

__Panstachu321__ Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Bardzo fajny pomysł jestem za:)

9. Anski

Anski Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Jeżeli się nie mylę to nie można jej zniszczyć, tylko właściciel.

10. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Pomijając kwestie kompatybilności z obecnymi pluginami.

Idea jako taka w pewien sposób mi się podoba. Lecz należy się zastanowić, czy nie zmieniłaby za bardzo ogólnego zamysłu na Survival. Aktualnie możliwość "utraty skarbów" jest w pewien sposób w niego wpisana.

Należy również pamiętać, iż nie istnieją plany wprowadzenia gildii na tryb Survival. Wszelkie rozwiązania okołogildyjne są przewidziane na tryb RealMC.

Jeśli miałby już być wprowadzany na Survival to widziałbym to raczej jako stawianie prywatnych skrzyń, które wykonywałoby się z czegoś drogiego np. bloków diamentów tudzież złota. Tak by jednak było to coś wyjątkowego, a nie powszechnego.

Rozwiązanie z pewnością nie zostanie wprowadzone podczas tej edycji Survival.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę