MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Historia waszego nicku

Dyskusja w 'Hydepark' rozpoczęta przez użytkownika indianajones1899, 6 Styczeń 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. indianajones1899

indianajones1899 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Wiedziałem, że Mnie nie zawiedziesz ;)

Reklama
  2. _DarkGirl_

_DarkGirl_ Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Kiedy w 2014 roku kupiłam minecraft premium miałam fazę na ciemne rzeczy xD

3. indianajones1899

Docenione treści:
    0
    Czyżby Emo? A może ciemna strona mocy?

4. mati1x1

mati1x1 Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Witam. Przedstawiam wam moją historię mojego nicku:

Jakieś 5-6 Lat temu było bardzo modne strona Jeszcze dawne Nasza Klasa (NK) I poprosiłem mego tatę żeby mi założył Naszą Klasę nie mieliśmy żądnego pomysłu na nicku i przyszedł w ten sposób nick mati1x1 :) Teraz nie mam czasu żeby tam wchodzić na NK ponieważ tam nikt nie Wchodzi... W sumie to ja grałem w Grand Theft Auto San Andreas w tych 9-10 Lat na singlu :). Pozdrawiam Jeśli komuś się podobała moja historia zostaw dla mnie Reputkę :3

5. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Kruku haha! Usiądźcie wygodnie bo szykuje się ciekawa historyjka.

Dawno dawno temu...
    Zacząłem grać w Minecraft. Pierwszą moją grą było non-premium na luncherze zyczu. Wtedy jeszcze grałem na nicku "Ja", "Mchał" lob po prostu jebudu ręką w klawiature aby można było odpalić gre.
    Pierwszy raz zagrałem na Creative. Nota bene zbudowałem podwodny dom i byłem taaaki dumny xD

Trochę wcześniej pojawił się w moim życiu Gothic. Był moją pierwszą, rzekłbym pełnometrażową grą. Do dziś jestem jej fanem.

Pierwsza moja gra na multiplayer odbyła się na nicku Bezimienny. Potem wszedł Xardas (wszystko oczywiście na non-premium).

Potem zacząłem się bawić nickami:
    Ferixx
    Dragon96
    Eragon itp.

Interesowałem się wtedy fantasy. Bardzo, do tego stopnia, że napisałem opowiadanie w tej tematyce ale gdzieś zaginęło. I mimo, że teraz mam fioła na punkcie practwa to nadal gdzieś w tyle głowy mam te wszystkie smoki orki i inne.

W końcu przyszedł czas na kupno premki i wybór stałego nicku. Tydzień myślałem co wpisać. Xardas za proste, Bezimienny nie określało mnie w żaden sposób.

Postawiłem na moją wyobraźnię. Przepuściłem przez głowę cały alfabet układając litery tak by fonetycznie brzmiały jak najlepiej, a przy okazji dawało pewnej tajemniczości.
    Efektem tego był Gorax.

Cieszyłem się jak dziedzko siedząc w klasie i mając gotowy nick. W domu jednak czekała na mnie nie miła niespodzianka. Nick zajęty.

Jak już wspominałem zainteresowałem się yt. Było to również nagrywanie. Gorax to był dobry nick, ale słaby do przywitań. A do tego był już zajęty.

Dodatkowy człon powstał w ten sam sposób co główny. Losowanie pod kontem fonetycznym.
    Powstał GoraxMax i był ze mną przez lata.

Do momentu, gdy trafiłem na ten serwer. Znudziło mi się odpisywabie każdemu, że nie mam na imie Maks tylko Michał i wyjaśnianie czemu Max mam w nicku.

Mimecraft dodał już przez ten czas możliwość zmiany nicków. I co? Chciałem zmienić.

Ponieważ w wielu środowiskach, farumowych serwerowych i w życiu dorobiłem się prostej ksywki bezpośrenio związanej ze mną mój wybór był bardzo prosty.

Kruku. Pochodzi od tego jak na mnie wołają, od mojego nazwiska oraz tego jakie mam zainteresowania. Poza tym tak nazywa się mój kanał na yt (prawie).

Mam nadzieję, że jeszcze nikt nie zasnął. :D

6. indianajones1899

Docenione treści:
    0
    Dostałbyś plusa, ale wolę The Elder Scrolls ;)

7. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Gothic jest równie świetny co TES, a uwielbiam obie te serie :) plusik leci :D

Reklama
  8. indianajones1899

Docenione treści:
    0
    Chyba, że tak

9. Othello

Othello Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Moj nick ma zrodla w grze Unreal Tournament i jest troche powiazane z innym graczem craftapple JJkob ktorego mozecie kojarzyc z vanilla.

Cala historia zaczela sie 10lat temu od podszywania pod boty na serwerze w celu irytowania innych graczy ze sa zabijani przez srednio zdolne NPC a nie przez "zywe osoby". Boty maja rozne imiona Malcolm, Othello, Riker, Jakob, Azure, Aryss, Annaka, Tamika, Ryanna. Wybor padl na Jakob oraz Othello i przez dobra godzine udawalo sie trolowac graczy na tyle ze sciagnelismy atencje calego serwera. Po tym jak juz wszyscy sie zorientowali nicki zostaly ironicznie zmienione na Jakob_the_bot i Othello_the_bot na ktorych gramy po dzis dzien.
    Z biegiem czasu wyrobilismy sobie marke w swiecie unreala i zaczeto na nas mowic "bot brothers" a wielu graczy zaczelo wlasnymi nickami do nas nawiazywac i teraz mozna spotkac takie osoby jak np tamika_the_bot, bot_the_bot, catello_the_cat i pare innych osob.

Po powstaniu bety minecrafta dolaczylismy do swiata klockow w skroconej formie jako Othello i Jakob, z tym ze Jakob mial maly incydent z pluginami na ktoryms z serwerow i zostal zablokowany co skonczylo sie na modyfikacji do JJkob i tak juz zostalo.. Othello i JJkob ;)

10. indianajones1899

Docenione treści:
    0
    Unreal... Nie grałem, ale znam. I ciekqwa historia oczywiście.

11. indianajones1899

Docenione treści:
    0
    Hmm... Widzę, że sprawy nie idą po mojej myśli. Może napiszcie tutaj osobę, której historię chcielibyście usłyszeć. Będzie tak trochę łatwiej. No to zaryzykuję i powiem, żeby LukDub powiedział nam czemu nosi takie właśnie litery nad głową.

12. LukDub

LukDub Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Toż to ja jestem jak otwarta książka, wystarczy ją zacząć czytać... :D

13. indianajones1899

Docenione treści:
    0
    Hmm... Jesteś napisany innym językiem.

14. LukDub

LukDub Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Albo z tej książki wyleciało kilka stron mojej ciekawej historii ze starości.

Wujek Google zawsze podpowie. W 95% używam mojego stałego nicku. Najłatwiejsza ze mnie zdobycz dla łowcy danych osobowych. :p

Ps: Możecie próbować podzielić się swoimi efektami wykopalisk na mój temat. Prowadził was będzie: Indiana Jones. No ba, któż inny, jak nie archeolog?

PS2: Nie, nie jestem klerykiem. :p

15. indianajones1899

Docenione treści:
    0
    Zupełnie jak ja... No, ale jak już się wybrało jeden nick, to po co zmieniać? No dobra, a czyją historię ty byś chciał usłyszeć? Dowiedziałem się, że jesteś muzykiem :p

16. LukDub

LukDub Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Muzykiem... Hmm... 5% już mnie odkopałeś. Powiedzmy tylko rękę. A ja dalej pod ziemią. :)

Marcinek7?

17. indianajones1899

Docenione treści:
    0
    Będę kopał dalej, ale czekam na koparkę. Tymczasem czekamy na Marcinka, chociarz ja słyszałem już tą pasjonującą historię

18. adeluna7

adeluna7 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Hej, skąd się wziął nick adeluna7 ?

No więc tak
    : to były moje początki, kiedy jeszcze nie grałam w minecraft. Z zazdrością patrzyłam, jak moja kuzynka gra w ta wspaniałą grę. Ona, aby mnie pocieszyć stworzyła mi konto na grze EE. W związku z tym, że nazywam się adela, a w tamtych czasach uwielbiałam MyLittlePony, lubioną postacią byla luna, moja kuzynka wymyśliła nick "adeluna". Kiedy w końcu dostałam minecraft, od razu pomyślałam o nicku. Lecz kiedy napisałam go, okazało się że jest zajęty. Pomyślałam więc nad liczbą. Wtedy moją ulubioną była 7, więc tak już Zostało. adeluna7 :D

19. indianajones1899

Docenione treści:
    0
    Gdyby był tobą, to miałbym nick adeluna943...

20. adeluna7

adeluna7 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Hej, skąd się wziął nick adeluna7 ?

No więc tak
    : to były moje początki, kiedy jeszcze nie grałam w minecraft. Z zazdrością patrzyłam, jak moja kuzynka gra w ta wspaniałą grę. Ona, aby mnie pocieszyć stworzyła mi konto na grze EE. W związku z tym, że nazywam się adela, a w tamtych czasach uwielbiałam MyLittlePony, lubioną postacią byla luna, moja kuzynka wymyśliła nick "adeluna". Kiedy w końcu dostałam minecraft, od razu pomyślałam o nicku. Lecz kiedy napisałam go, okazało się że jest zajęty. Pomyślałam więc nad liczbą. Wtedy moją ulubioną była 7, więc tak już Zostało. adeluna7 :D

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę