Witam. Chciałbym pokazać jedną propozycję na serwerach. Jest bardzo dużo graczy którzy reklamują inne serwery minecraft, nie tak ? Jestem za tym żeby każdy gracz wykopał dużo ilości cobla, a potem odblokuje się mu czat po jakieś ilości cobla, zauważyłem to na kilku serwerach i jestem za tym żeby tutaj też to pojawiło. Gracze co reklamują serwery po grałby sobie na serwerze, ale i tak będzie musiał wykopać jakąś daną ikość cobla. Zaznaczam że udostępnić /msg Myślę że się wam spodoba i weźmie Administracja to pod uwagę. Pozdrawiam Dodałem o /msg
Brzmi interesująco. Ma swoje plusu, ma też minusy. Warto się zastanowić, ale to już w nowej serwerowni.
Według mnie to jest bardzo dobry pomysł Tacy gracze będą musieli odpokutować swoje winy za przewinienie
Jedyną rzeczą jaką bym zmienił jest zwiększenie czasu odbywania kary w postaci tymczasowego bana za przewinienie. Wprowadzenie kary typu "nawalanie kilofem w kamień, a odblokuję ci czat" jest bezsensu. Po co wprowadzać i odgapiać od innych serwerów rzeczy, skoro można zmienić taryfikator kar i zwiększenie czasu odbywania kary o np. 20/30 dni. Myślę, że wtedy gracze by się bardziej nauczyli kultury niż nawalanie w kamień. Wystarczy sobie pobrać cheat który umożliwia szybsze kopanie, 5 minut i czat odblokowany i dalej można reklamować.
Widzę, że nie każdy zrozumiał, dlatego pozwolę sobie wytłumaczyć*. Nie chodzi o to, że zamiast bana będzie trzeba wykopać jakąś ilość cobbla. Chodzi o to, że jeśli wejdziecie pierwszy raz na server, to będziecie musieli wykopać ileś cobbla, aby móc napisać coś na czacie *przynajmniej ja to tak zrozumiałem
http://iv.pl/images/94923153115212700359.jpg czy tyle wystarczy ? Moim zdnaiem to jest bez sensu latarnia i masz cobla tyle co widźimy na ekranie
Też jestem na nie, lepiej dać pobyt na serwerze.. np. 5 minut jesteś online i odblokuje ci się czat. @Edit I wgl to można zrobić w skrypcie (serwer ma ten plugin, bo widziałem na cv)
Moim zdaniem to zły pomysł. Raz zdarzyło się, że chciało mi się szukać innego serwera. Jeden "dobry" się znalazł, ale okazało się, że nie można pisać przez 20 minut od rejestracji, więc nic nie dało się zrobić przez nieznajomość komend, panujących na serwerze praw. Coś takiego może tylko odrzucać od serwera nowych graczy.
Jestem na NIE! Grywam czasami na innych serwerach i jak czegoś nie kumam to sie pytam innych. A na tego typu serwerach spytać sie nie da. Np. Jest nowy gracz wbija na sv zarejestruje sie i..? I co dalej? Jak gdzie co jest? Musi wykopać dwa staki coobla. Tylko gdzie go wykopać Hmmm spytać sie nie można, nie zna podstawowych komend. Kopać nie wiadomo gdzie. Wiec opuszcza serwer i nie wraca. Ten pomysł był by dobry jakbyś można było pisać na, /msg. Mnie wiele osób się pyta jak zacząć i im odpowiadam. Jak mati byś dodał że można pisać na /msg to był bym jak najbardziej na tak.
CA ma dość dobrze rozwiniętą pomoc. A i tak 90% nowicjuszy w pierwszej chwili pyta o to, co jest w /pomoc. Blokada na pierwsze 10-15 minut czatu to świetna okazja, by się z tą pomocą zapoznać i jednocześnie uniknąć reklamodawców. Można nawet zupgrade'ować system /pomoc lub przywrócić/zmodyfikować ratusz z ogólnymi zasadami. Nowicjuszom czas zleci jak z bicza strzelił na ogarnięciu co i jak, a zatamuje tych, co jedynie chcą reklamować inne serwery.
dobry pomysl ale zmienil bym troche w tym np. zeby przez pierwsze 5/10 min pobytu na servie gracz jest widonczny na czacie tylko dla administracji
JA to widzę tak: Gracz który dopiero zarejestrował się na serwerze po wysłaniu czegokolwiek na globalnym chacie powinien otrzymać informacje typu: "Aby pisać na chat odczekaj x czasu (5-10-min). Masz możliwość używania komendy /msg <nick>." Wtedy w połączeniu z informacją, że "W razie pytań zgłoś się do członka Ekipy/Administracji" nie było by problemu z odnalezieniem się nowego gracza na serwerze. Poza tym, serwer jest przepełniony wręcz informacjami o tym co i jak się robi. Nic nie stoi na przeszkodzie by dać pare minut nowemu graczowi na ogarnięcie "tematu". Swoją drogą już sama blokada enderlock mogłaby "odstraszać" nowych graczy, a tego nie robi. Wnioskuję z tego, że 5-10 min mute też nie zdoła zniechęcić.