Jako, iż od niedawna została wprowadzona nowa wersja na serwerze, pragnę w tym wątku napisać kilka „ciekawych” propozycji dotyczących serwerów, a także innych rzeczy związanych z działalnością Craftapple.pl. A więc, zacznijmy od tego, iż od pewnego czasu na serwerze są masakryczne lagi. Nie jest to spowodowane przesileniem graczy, ponieważ czasem wyrzuca graczy gdy jest ok. 70/80 osób, a nawet mniej. Dlatego te propozycje które teraz nadmienię dotyczą serwera Survival. ||TRYB SURVIVAL|| → Dodanie komendy czyszczącej chat, dzięki której Administracja jak i członkowie ekipy (chodzi mi tu o Moderatorów) mogliby wyczyścić całą konwersację chatową, wtedy gdy ktoś, np. reklamował serwer Wiem, jest już wątek w tej sprawie, lecz ja wszystkie potrzebne rzeczy związane z tym trybem złączyłem w całość. Jeżeli właściciela wątku wcześniejszego z tą propozycją uraziłem wstawiając jego pomysł do mojego, to go za to bardzo przepraszam. → Blokada owoców refrenu w całej okolicy /spawn (tam gdzie nie ma PvP), ponieważ gracze którzy urządzają „ustawki” pomiędzy sobą, biją się, a gdy już im wszystko pada tzn, zbroja już się wykończyła, jedzą owoc refrenu i w tym momencie teleportują się w miejsce obok areny, w miejsce gdzie nie ma PvP. Jest to bardzo fajna rzecz, lecz dla graczy jest to trochę niesprawiedliwe. Są 2 opcje. ->> Blokada owocu refrenu, ->> Zamurowanie wszystkich dziur obok areny (chodzi mi o miejsca pod, obok, za areną gdzie gracze się teleportują, Wczoraj zgłosiłem ten problem Marcinek7, on skrupulatnie wszystkie dziury "zalepił", lecz cóż z tego, skoro gracze nadal się teleportują w miejsca za areną, tu pragnę nadmienić "za areną". → Zrobienie przerwy technicznej minimum 2/3 dni, lub więcej w zależności od nadanych prac. W ciągu tej przerwy technicznej zostałyby w pełni naprawione wszystkie bugi/błędy, administracja uporałaby się z lagami, itp. Co za tym idzie? Po otwarciu gracze z miłą chęcią zaczerpnęliby świeżością i brakiem wszystkich nieprzyjemnych błędów, a przede wszystkim LAGÓW. → /kit svip W przeciągu kilku dni administracja usunęła darmowe złote jabłko tzw. kox. Jest to jak najbardziej słuszna decyzja, lecz czy to ma jakikolwiek sens? Według mnie zastąpienie „koxa” miksturami siły i regeneracji jest śmieszne. Dla graczy już nie opłaca się kupować SuperVip+, ponieważ nie ma już takiego bogatego zestawu. Zamiast mikstur można by było zastąpić to, np. ->> Dodanie sztabek złota (na złote jabłka) lub ->> Dodanie enchantu na kilofie diamentowym, np. Wydajność IV, a kilof nosiłby tytuł „Craftapple.pl” lub innymi fajnymi rzeczami, lecz nie miksturami, ponieważ każdy gracz umie zrobić taką miksturę i może ją zrobić. → Dodanie książki związanej z pomocą. Nowy gracz który przebył drogę serwera, po wejściu na niego powinien otrzymać książkę z najważniejszymi informacjami. Jak zacząć rozgrywkę na serwerze, co i jak zrobić. Na chacie pojawiłoby się mniej pytań związanymi z podstawowymi informacjami serwera, np. Jak zrobić działkę. Niektórzy gracze po wejściu na serwerze, nie widzą co zrobić, jak rozpocząć grę, dlatego znudzeni wpatrywaniem się w ekran wychodzą z serwera. ||TRYB CREATIVE|| → Zrobienie nowej edycji, na której graczom zostały by usunięte działki. /spawn itp., by zostało, lecz tylko działki wyczyszczone. → Włączenie mikstur, redstone, a także naprawienie bugów i błędów w ciągu przerwy technicznej. Stopniowo po każdym serwerze przechodziłyby prace, najpierw Survival, później Creative. → Blokada Mikstur, ale tylko na działkach na których nie jest się dodanym. Mniej nerwów, a więcej przyjemności. Gracze mogliby się w końcu spokojnie bawić, tym czym lubią najbardziej, czyli miksturami. To były propozycje dotyczące serwera. Większość propozycji była już rozpatrywana we wcześniejszych wątkach, lecz pragnę je przypomnieć. ||REGULAMIN|| Chodzi mi tu szczególnie o punkt „Taryfikator Kar” Co bym w nim zmienił? Przede wszystkim zwiększył kary za reklamy innego serwera. Gracz który reklamuje serwer otrzymałby bana na wieczność, ponieważ po części działa na szkodę serwera. To tyle z moich propozycji. Jeżeli dostrzegliście błąd, lub błędy napiszcie w komentarzu poniżej, a ja szybko go poprawię. Wiem, że propozycje są skopiowane, lecz potrzebne. Ułatwiłoby to pracę Administracji/Ekipie, a także urozmaiciło czas graczom którzy przebywają na serwerze. Pozdrawiam. ===================================== Jeżeli chodzi o przerwę techniczną, najpierw załatwiłbym sprawy dotyczące serwera Survival. Zamknąć tylko serwer Survival i naprawić wszystkie rzeczy. Później gdy już się skończą pracę z trybem SV, zacząć prace nad CV.
Jak dla mnie to te propozycje są dobre i złe. No to tak: - Ksiażka na start gry, właśnie tego tu brakuje. Jest komenda /pomoc ale czasami jest wielu graczy i każdy coś napisze to te informacje za szybko znikają. - Co do owoców nie jestem do końca pewien. - Komenda do czyszczenia chatu jak najbardziej - Czyszczenie działek na cr. Ma to swoje plusy i minusy. - Skoro potki zostały wyłączone to był jakiś powód. Reszte propozycji opisał już Thunder, więc nie muszę nic pisać #PisaneNaTelefonie