MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Propozycja] Serwer

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika ||ThunderBuddys||, 19 Kwiecień 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ||ThunderBuddys||

||ThunderBuddys|| Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Jako, iż od niedawna została wprowadzona nowa wersja na serwerze, pragnę w tym wątku napisać kilka „ciekawych” propozycji dotyczących serwerów, a także innych rzeczy związanych z działalnością Craftapple.pl.

A więc, zacznijmy od tego, iż od pewnego czasu na serwerze są masakryczne lagi. Nie jest to spowodowane przesileniem graczy, ponieważ czasem wyrzuca graczy gdy jest ok. 70/80 osób, a nawet mniej.
    Dlatego te propozycje które teraz nadmienię dotyczą serwera Survival.

||TRYB SURVIVAL||

Dodanie komendy czyszczącej chat, dzięki której Administracja jak i członkowie ekipy (chodzi mi tu o Moderatorów) mogliby wyczyścić całą konwersację chatową, wtedy gdy ktoś, np.
    reklamował serwer

Wiem, jest już wątek w tej sprawie, lecz ja wszystkie potrzebne rzeczy związane z tym trybem złączyłem w całość.
    Jeżeli właściciela wątku wcześniejszego z tą propozycją uraziłem wstawiając jego pomysł do mojego, to go za to bardzo przepraszam.

Blokada owoców refrenu w całej okolicy /spawn (tam gdzie nie ma PvP), ponieważ gracze którzy urządzają „ustawki” pomiędzy sobą, biją się, a gdy już im wszystko pada tzn, zbroja już się wykończyła, jedzą owoc refrenu i w tym momencie teleportują się w miejsce obok areny, w miejsce gdzie nie ma PvP. Jest to bardzo fajna rzecz, lecz dla graczy jest to trochę niesprawiedliwe.

Są 2 opcje.

->> Blokada owocu refrenu,
    ->> Zamurowanie wszystkich dziur obok areny (chodzi mi o miejsca pod, obok, za areną gdzie gracze się teleportują,

Wczoraj zgłosiłem ten problem Marcinek7, on skrupulatnie wszystkie dziury "zalepił", lecz cóż z tego, skoro gracze nadal się teleportują w miejsca za areną, tu pragnę nadmienić "za areną".

Zrobienie przerwy technicznej minimum 2/3 dni, lub więcej w zależności od nadanych prac.
    W ciągu tej przerwy technicznej zostałyby w pełni naprawione wszystkie bugi/błędy, administracja uporałaby się z lagami, itp.

Co za tym idzie?
    Po otwarciu gracze z miłą chęcią zaczerpnęliby świeżością i brakiem wszystkich nieprzyjemnych błędów, a przede wszystkim LAGÓW.

/kit svip
    W przeciągu kilku dni administracja usunęła darmowe złote jabłko tzw. kox.
    Jest to jak najbardziej słuszna decyzja, lecz czy to ma jakikolwiek sens?
    Według mnie zastąpienie „koxa” miksturami siły i regeneracji jest śmieszne.
    Dla graczy już nie opłaca się kupować SuperVip+, ponieważ nie ma już takiego bogatego zestawu.
    Zamiast mikstur można by było zastąpić to, np.

->> Dodanie sztabek złota (na złote jabłka)
    lub
    ->> Dodanie enchantu na kilofie diamentowym, np. Wydajność IV, a kilof nosiłby tytuł „Craftapple.pl”
    lub innymi fajnymi rzeczami, lecz nie miksturami, ponieważ każdy gracz umie zrobić taką miksturę i może ją zrobić.

Dodanie książki związanej z pomocą.
    Nowy gracz który przebył drogę serwera, po wejściu na niego powinien otrzymać książkę z najważniejszymi informacjami. Jak zacząć rozgrywkę na serwerze, co i jak zrobić.
    Na chacie pojawiłoby się mniej pytań związanymi z podstawowymi informacjami serwera, np. Jak zrobić działkę.
    Niektórzy gracze po wejściu na serwerze, nie widzą co zrobić, jak rozpocząć grę, dlatego znudzeni wpatrywaniem się w ekran wychodzą z serwera.

||TRYB CREATIVE||

Zrobienie nowej edycji, na której graczom zostały by usunięte działki.
    /spawn itp., by zostało, lecz tylko działki wyczyszczone.

Włączenie mikstur, redstone, a także naprawienie bugów i błędów w ciągu przerwy technicznej.
    Stopniowo po każdym serwerze przechodziłyby prace, najpierw Survival, później Creative.

Blokada Mikstur, ale tylko na działkach na których nie jest się dodanym.
    Mniej nerwów, a więcej przyjemności.
    Gracze mogliby się w końcu spokojnie bawić, tym czym lubią najbardziej, czyli miksturami.

To były propozycje dotyczące serwera. Większość propozycji była już rozpatrywana we wcześniejszych wątkach, lecz pragnę je przypomnieć.

||REGULAMIN||

Chodzi mi tu szczególnie o punkt „Taryfikator Kar”
    Co bym w nim zmienił?
    Przede wszystkim zwiększył kary za reklamy innego serwera.
    Gracz który reklamuje serwer otrzymałby bana na wieczność, ponieważ po części działa na szkodę serwera.

To tyle z moich propozycji. Jeżeli dostrzegliście błąd, lub błędy napiszcie w komentarzu poniżej, a ja szybko go poprawię.
    Wiem, że propozycje są skopiowane, lecz potrzebne.
    Ułatwiłoby to pracę Administracji/Ekipie, a także urozmaiciło czas graczom którzy przebywają na serwerze.

Pozdrawiam.

=====================================

Jeżeli chodzi o przerwę techniczną, najpierw załatwiłbym sprawy dotyczące serwera Survival. Zamknąć tylko serwer Survival i naprawić wszystkie rzeczy.
    Później gdy już się skończą pracę z trybem SV, zacząć prace nad CV.

Reklama
  2. lukiasfalt

lukiasfalt Były WiecznyMod

Docenione treści:
    133
    Jak dla mnie to te propozycje są dobre i złe.
    No to tak:
    - Ksiażka na start gry, właśnie tego tu brakuje. Jest komenda /pomoc ale czasami jest wielu graczy i każdy coś napisze to te informacje za szybko znikają.
    - Co do owoców nie jestem do końca pewien.
    - Komenda do czyszczenia chatu jak najbardziej
    - Czyszczenie działek na cr. Ma to swoje plusy i minusy.
    - Skoro potki zostały wyłączone to był jakiś powód.

Reszte propozycji opisał już Thunder, więc nie muszę nic pisać :)

#PisaneNaTelefonie

3. Arvinu

Arvinu Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Propozycje skopiowane z mojego serwa <ICE******> pozdrawiam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę