No witam To jest moje 3 (i ostatnie) podanie na pomocnika na serwerze mam nadzieję że mi się powiedzie, pozdrawiam ~adeluna7 Imię: Adela/Ada Dokładny nick w grze: adeluna7 Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: dziennie przebywam ok. 1-2 godziny, najchętniej na serwerze creative Data urodzenia: 03.04.2004 Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: 2 lata temu (od gwiazdki 2013), wersji nie znam, ale minecraftem interesuję się od początku jego istnienia Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: 1 rok temu? (rozumiem, że nie widzicie mnie często na serwerze, ale jest to spowodowane tym, że mam zajęcie na innym serwerze) Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na serwerze gry lub forum: Nie, nie zdarzyła mi się ani razu Czy pełniłeś/aś podobną funkcje poza Craftapple, na serwerach o ruchu min. 30 graczy online w szczycie: Nie, niestety Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple: Dodałabym na CV WorldEdit (wiem, była taka propozycja) Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik: Obowiązki: - Pomagać w pilnowaniu serwera - Pomagać graczom kiedy nie wiedzą co i jak - Zgłaszać bugi i błędy do osoby wyżej postawioną rangą od pomocnika - uczestniczyć w życiu serwera i forum - Być dyspozycyjnym Uprawnienia: - kick [nick] - wyrzuca gracza z serwera - mute [nick] - wycisza gracza Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać pomocnikiem: Lubię pomagać, często w realu pomagam ludziom (nie, nie mam dowodów), chciałabym być bardziej przydatna, aby gracz który nie wie co i jak pytał się mnie, a nie osoby która nawet nie będzie chciała mu odpowiedzieć W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Porozmawiam z dwiema stronami konfliktu, dowiem się, o co chodzi w sporze. Gracza który ponosi odpowiedzialność za powstanie konfliktu upomnę, a jeżeli nadal będzie prowokował graczy zostanie odpowiednio ukarany Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: ja uważam, że tak, ale niektórzy ludzie mogą nie zgodzić się na tą odpowiedź Opisz swoją osobę: Tutaj min. 5 rozbudowanych zdań. No więc tak. Nazywam się Adela, i chodzę do klasy 6 szkoły podstawowej. Nie mam przyjaciół, ale kilka kolegów i koleżanek się znajdzie. Ogólnie w realu jestem cichą i spokojną osobą, ale w grze to co innego. Jestem miła (przynajmniej dla większości) ale potrafię postawić na swoim. W mojej szkole prawie każdy mnie zna, i ludzie znają mnie z tego, że jestem miła i potrafię doradzić każdej osobie. Określ swoją dyspozycyjność: Można się ze mną skontaktować za pomocą Skype i maila. Ewentualnie mogę podać swój numer telefonu, ale wolałabym tego nie dopuścić :/ Umotywowanie podania: Sądzę, że pasuję na to stanowisko. Umiem, a przedewszystkim chcę doradzać i pomagać graczom PS nie ma BBCode, ponieważ kiedy pisałam to podanie, nie ma tam tego standardowego okna Postaram się to poprawić ~adeluna7
Hmm chcesz czymś takim wymusić range,jak by ci naprawdę zależało to byś walczyła do samego końca,a nie poddawała się przy trzecim razie jak nie za trzecim to za czwartym . Musisz zdecydować,jak teraz sobie nie radzisz to jak dostaniesz range pomocnika to ci dojdą jeszcze dodatkowe obowiązki to w tedy będziesz sobie dawać radę ? Przemyśl czy na pewno chcesz zostać pomocnikiem,niestety jestem chwilowo na NIE
1. Rangi nie chcę wymuszać. Może jednak masz rację, walczyć do samego końca. No ale z każdym następnym podaniem czuje się jakbym robiła to na siłę, byleby tylko mieć rangę 2. Tak, na pewno chcę być pomocnikiem. CA w porównaniu do serwera na którym gram jest trochę... Nudne. tak, na pewno dam sobie rade z dodatkowymi obowiązkami. Nawet jeżeli będzie ich za dużo, jakoś sobię dam radę #PisanieNaTelefonie
Hmm witaj adeluna. Oto moja wypowiedź. Tu trzeba było napisać również kiedy używać tych komend. No więc tak ja osobiście się zgadzam z tym, że masz taką umiejętność, jesteś otwarta na wszystko (brałaś udział w moim konkursie creative). Tylko jest coś takiego: To zdanie zaprzecza temu co pisałaś wcześniej, mogłaś się tym nie dzielić ale trudno. Jak już mówisz o realu to czemu jeszcze o jakiś dowodach mówisz? Ok ja na ten czas jestem na Neutral. A i jeszcze jedno sory ale twój wiek nie jest zbyt wysoki jak na kogoś kto chce być tu pomocnikiem (nie mowię, że jest za niski)
Podanie dosyć przyzwoite, widać, że nie było pisane "na szybko", co świadczy o Twoim podejściu. Ale przyznam, że treściowo mogło być lepsze. Jeżeli chodzi o pomoc i zachowanie na serwerze, to nie wypowiem się, bo zazwyczaj przebywam na innym trybie, ale zakładam, że się starasz. Plusikiem jest Twoja aktywność na forum. Napisałaś o zajęciu na innym serwerze. Radzę się dobrze zastanowić nad tym, czy dasz radę- pamiętaj, że początki "pomocnikowania" bywają trudne. Byłam pozytywnie nastawiona do podania, póki nie zobaczyłam Twojej odpowiedzi: To znaczy, że chcesz zostać pomocnikiem tylko dlatego, bo bez niego jest nudno? Jak nie ma się pomocnika, to nie ma sensu tu grać? Dobrze rozumiem? Powiem Ci, że jest to nienajlepsze podejście. Zostanę neutralna.
Witek, powiem ci tak: 1. kick - ostrzeżenie mute - odpowiednia kara po kilku kickach 2. no dziękuję ci xD 3. czemu zaprzecza? Nie mam przyjaciół, nie będę tego ukrywała. współpracuję z ludźmi których lubię. 4. Niektórzy chcieli by abym udowodniła to, że pomagam. od razu piszę żeby uniknąć takich pytań. No dzięki za opinię Witek pozdrawiam ~adeluna7
Gabi,.nie chodzi mi o to aby jakimś sposobem obrazić serwer. Miałam na myśli to, że serwer na którym gram jest lekko bardziej emocjonujący od CA. Nie chciałam CA urazić.
Radzę ci nie odpowiadać tak do każdej odpowiedzi, bo ktoś może pomyśleć, że nie zależy ci na grze tylko aby koniecznie mieć tą rangę i się nią chwalić. Bez obrazy. ______________________________________ Mam nadzieje, że nie hejtuje za bardzo. [hr] to podpowiedź
Jestem na Nie: -> Nigdy cię na serwerze creative nie widziałem. -> Nabijasz posty pod podaniem. -> "- kick [nick] - wyrzuca gracza z serwera - mute [nick] - wycisza gracza" Tam nie trzeba tylko wpisywać "nick", można jeszcze dodać argumenty "czas" "powód". -> Zmień przeglądarkę jak masz takie problemy z tą stroną. -> "Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple: Dodałabym na CV WorldEdit" jest już w kamieniach milowych. http://craftapple.pl/forum/thread-3050.html -> "często w realu pomagam ludziom", ale już Reala nie ma.. Albo ci chodzi o taki klub piłkarski.. Jak już to pisz "w rzeczywistości". -> "(rozumiem, że nie widzicie mnie często na serwerze, ale jest to spowodowane tym, że mam zajęcie na innym serwerze)" To po co startujesz na pomocnika?
Jestem na NIE! Skoro masz "zajęcie" już na innym serwerze to po co chcesz rangę tutaj? "Trochę honoru nie pochodzimy z boru!". ;PP Pozdrawiam, Gold.
Ekkhem, mam zajęcie, ale to nie znaczy, że nie dam rady. Np. Gabi też chyba pełni funkcję na innym serwie. Ale ja żadnej nie pełnię, mam zajęcie, tzn. Mam cel
@up Nie, nie pełnię już funkcji na innym serwerze. Poza tym możesz robić co chcesz na innych serwerach. Nas interesuje Twoje zachowanie tutaj. @Rectuz Tutaj się z Tobą nie zgodzę. O jakim Ty honorze mówisz? Jak jesteśmy graczami CA, to nie możemy pełnić innej funkcji gdzie indziej? Jak osoba składa podanie, to raczej ma ku temu powód, a Ty mogłeś uzasadnić swoje NIE. PS: Nie będę się sprzeczać, ale nie wierzę, że nie mogłeś znaleźć w tym podaniu jakiegoś małego plusika. Mówię Ci, jak to wygląda z mojej perspektywy. Absolutnie nie podważam Twego zdania, ja tylko mówię jakie jest moje.
Na Tak: Nie widzę żadnego powodu na Tak. Na Nie: Wiek Neuturalny, Słabo się udzielasz, Nie pomagasz graczom Podsumowanie: Jestem niestety na nie. Większość Spamowałaś za to dostawałaś kicki. Bez sensu. Ocena: Mówiłem poprzednio jestem na NIE
Każde zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery, a na końcu zdania stawiamy "kropkę". Gracz, graczowi zawsze pomocą. Można pomagać bez rangi "pomocnik". Pomocnik to formalność, lecz na taki przywilej trzeba sobie zasłużyć. Nie wiem dlaczego, ale to podanie nie podoba mi się. Może zważywszy na to, że osoba która je złożyła jest osobą która w pełni nie nadaje się na to stanowisko? Może i Cię zasmucę, ale taka jest prawda. Żeby wejść w kręgi ekipy, trzeba się znać na swojej pracy, zdobyć doświadczenie. Ty chcesz to doświadczenie zyskać na tym serwerze. Lecz co Ty sobą pokazujesz? Piszesz co chwile podania, ale nie pracujesz nad samą sobą. Co z tego, że podania napiszesz pięknie [o tym nie można tego powiedzieć]? Ważne jest to jaka ta osoba jest. Czy się nadaje, a także czy spełni kryteria, a przede wszystkim wypełnia obowiązki gracza, a także wychodzi po za "program". Rzetelna praca doprowadzi Cię do wskazanego celu. Jeżeli lubisz pomaganie, sprawia Ci to przyjemność to rób to dalej. Pisząc, że nie masz dowodów na to, że pomagasz osobą w życiu realnym wskazuje tylko na to, że nie umiesz rozróżnić życia wirtualnego, od życia realnego. Co nam z tego, że pomagasz tam komuś w szkole, czy na ulicy? To jest gra. Za komputerem ludzi się otwierają, a przede wszystkim udają kogoś kim nie są. Zastanów się tylko, czy to ma jakiś sens? Co Ci da ten pomocnik? Czy będziesz miała coś z tego, że gracze otrzymają od Ciebie /kick, czy tam /mute? Masz z tego jakiś zysk? Jeżeli pragniesz zostać w przyszłości kimś, osobą która nie będzie zależna od innych rzuć bycie pomocnikiem. Walcz o to co ci się należy, a nie kłócisz się na jakimś forum o rangę pomocnika. Czy gra jest ważniejsza od zdrowia? Więcej nerwów stracisz tu niż to wszystko warta. Nawet jeżeli moje słowa do Ciebie nie dotrą i dalej będziesz składała podania, to chociaż posłuchaj małej rady. Następnym razem gdy coś napiszesz, zastanów się dwa razy. Jeżeli coś piszesz, przeczytaj 2/3 razy i wzbogać treść tak, aby było jej dwa razy więcej. Pracuj nad gramatyką i ortografią, a swoją pisownią przyciągniesz ludzi do siebie. Pozdrawiam.
Wiele, oj wiele czepliwych uwag tu widzę w komentarzach. Nie chciałbym się jakoś szczególnie do nich odnosić, ale mam wrażenie, @ThunderBuddys, że nieco się zagalopowałeś w tym wieczornym natchnieniu, za dużo patosu. Sprawa nie jest chyba aż takiego kalibru jak to przedstawiłeś. Nie potrafię ocenić twojej aktywności na creative z prostego powodu - nie bywam tam. A przydałaby się czyjaś rzetelna opinia na ten temat. Jeśli miałbym zaś ocenić twoją obecność na forum, to dałbym Ci piątkę za chęci i upór. To zaleta, ale także i wada. Plus dla ciebie za aktywność, ale może aż za bardzo chcesz tej rangi? Może wysuwam błędne wnioski, ale wygląda to tak, jak byś nie mogła się wprost doczekać kiedy ją dostaniesz. Myślę, że za często piszesz podania. Jeśli drugie zostało odrzucone, to może daj sobie na wstrzymanie na jakiś czas. Kontynuuj swoje zaangażowanie na serwerze i forum. Społeczność, jak sądzę już Cię zauważyła. Postaraj się, aby każdy miał o Tobie zdanie, ale nie byle jakie - tylko dobrą opinię.
Na początek prosiłbym Cię Adeluna7 o nie nabijanie postów pod Podaniem, wystarczy zeedytować swoją pierwszą wypowiedź. Rectuz, Ciebie też się to tyczy. Poza tym; Nie odczekałaś miesiąca od poprzedniego podania. [img=999x138]http://imageshack.com/a/img924/849/HHiPR4.png[/img] BBcode nie jest obowiązkowy. Polecam wypowiedź ThreeEyedMastera -> [Link] Ctrl+C, Ctrl+V czyli zwykłe kopiuj-wklej.
Moje przysłowiowe "NIE" uzasadniłem. Jeśli dobrze się wczytasz i otworzysz oczy moje zdanie mówi, że jeśli ktoś gra na innym serwerze i ma tam już "zajęcie" nie powinien mieć rangi na tym. Ale to tylko moje zdanie, każdy ma inne, ja twojego nie podważam, a ty nie podważaj mojego. <mam_pomysl> I dla informacji zawsze uzasadniałem moją wypowiedź. :]
Adeluna7 jeśli poważnie myślisz o zostaniu Pomocnikiem na CraftApple to uprzejmie radzę Ci nie pisać kolejnego podania przed 25 Maja 2016 roku. W tym czasie przeczytaj wszystkie swoje wątki w dziale Rekrutacja. Zapoznaj się z uwagami innych Graczy i spróbuj przez ten miesiąc popracować nad tym, aby Twoja kandydatura stała się atrakcyjna.