Witam. Co mam zrobić żeby inni gracze widzieli mojego skina. Bo u siebie na komputerze widzę swojego skina bo podnienilem plik steva. Ale gdy spytałem się innego gracza czy widzi mojego skina. Odpowiedział że widzi skin steva. Więc co mam zrobić by inni gracze widzieli mnie takiego jakiego sam widzę na komputerze.
Podmieniając plik steva zmieniasz tylko teksturę domyślnego skina, czyli jeżeli gracz ma skina steva, to widzisz teksturkę skina, którego podłożyłeś w plikach. Takie ustawienia zmieniają tylko Twojego MC i skina, którego wybrałeś widzisz tylko ze swojej perspektywy- inni gracze widzą jako skina domyślnego- steve/alex. Jak chcesz, aby Twój skin był widoczny dla innych graczy, to użyj komendy /skin zmien nick lub kup MC PREMIUM, aby zarządzać swoim skinem niezależnie od serwera (na niektórych serwerach nie ma komendy na zmianę skina). W komendzie /skin zmien nick, w miejsce "nick" wpisujesz dowolny nick premium. Spis nicków masz tutaj: http://craftapple.pl/forum/thread-4329.html?highlight=skiny Jak masz jeszcze jakieś pytania, to śmiało pytaj.
Jeśli chciałbym kupić MC premium podobno kosztuje 80zł mogę kiedys tyle dać. Ale jeśli kupię to jaki login mam wtedy użyć żeby był ten. Czy jestem kupię na tej stronie i odinstalute stara i zainstaluje nowa z premium opłacona. Czy zachowam swoje konto. A jeżeli chodzi o zmianę skina na wybrany czy można swój dodać do listy skinów. By wybrać swój.
Przy kupnie Minecraft powinieneś użyć tego samego loginu, którego używasz na serwerze. Itemy i działki są przypisane do nicku (nie ma znaczenia czy masz premium czy nie), więc jak wpiszesz taką samą nazwę użytkownika jakiej używasz na serwerze twoje działki i przedmioty zostaną ci automatycznie przypisane. Lista skinów jest ograniczona do tych, które znał autor tematu. Nie musi być podany nick danej osoby byś mógł użyć jej skina. _________ Mam nadzieję, że zrozumiałem o co pytasz :/
1) Możesz sobie wybrać nick jaki chcesz, a tego skina sobie wybierzesz na oficjalnej stronie mc . 2) Tak, zachowasz swoje konto, bo Twoje konto nie jest zależne od mc. Będziesz mógł normalnie grać na serwerze, ale swoje konto zachowasz tylko wtedy, gdy wybierzesz taki sam nick jak masz teraz. 3) Nie, komenda /skin zmien działa tylko na skiny osób z premium. Niestety takie są uroki pirackiego mc.