MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Zmiana działki.

Dyskusja w 'Pytania i Problemy' rozpoczęta przez użytkownika Dawid24M, 27 Kwiecień 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Dawid24M

Dawid24M Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam. Ostatnio koledze Brulalop w której postawiłem obok niego działkę okradli go z wszystkich itemow. Ja się zapytałem jak go okradli to powiedzial że zrobił sobie spawn w jego działce.

O dziwo w mojej działce nie mogli nic ukraść.

Czy serwer dopuszcza kradzież itemów z cudzych działek.

Wiec chciałbym wiedzieć czy mogę zmienić działkę bo tam chodzą teraz mocni gracze i przez nich nie będę mógł się rozbudować. Będą mi cały czas przeszkadzać.

Reklama
  2. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Hmm, zastanawiająca sytuacja. Jedyne co przychodzą mi do głowy to tylko 2 rozwiązania.

Pierwsze to, że Brulalop dodał "złodzieja" na działkę i prawdopodobnie o tym zapomniał. Mógł to być ktokolwiek, dawno temu dodany i Urulalop o nim/niej zapomniał.
    Nie są mi znane ŻADNE błędy dotyczące zabezpieczenia skrzyń na działkach, więc jeżeli zniknęły mu przedmioty wprost ze skrzyń to ktoś kto je zabrał musiał być dodany.

Możliwe też, że twój kolega zginął już tyle razy z ręki nieproszonego gościa, że mógł uznać, że ukradli mu wszystkie itemy.
    "zrobili sobie spawn na jego działce" oznacza, w moim mniemaniu to, że ustawili tam /sethome i tepają się tam komendą /home.

Odpowiadając na twoje pytania:
    1. Nie serwer nie dopuszcza takiej możliwości, wasze skrzynie są bezpieczne :)
    2. Wystarczy, że znajdziesz jakieś nowe miejsce i postawisz tam blok dźwiękowy. Ustaw nowy /sethome (np.)dom2. Przenieś itemki z jednej działki na drugą i gotowe. Gdy już zabierzesz wszystkie rzeczy do nowej bazy/domu, możesz usunąć starą działkę.

3. Dawid24M

Dawid24M Użytkownik

Docenione treści:
    0
    To jeszcze pytanie. Jak szukać wolnych działek za pomocą komendy bezpiecznie czy jest jakaś lista wolnych przestrzeni mc.

4. Hate_you

Hate_you Użytkownik

Docenione treści:
    118
    Dawid24M Nie ma żadnej komendy na szukanie wolnych działek polecam Random Teleport,który znajduję się na /spawn.On cie przeniesie w losowe miejsce.

Pozdrawiam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę