MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Obawa o działke

Dyskusja w 'Pytania i Problemy' rozpoczęta przez użytkownika Dawid24M, 29 Kwiecień 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Dawid24M

Dawid24M Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam ostatnio udało mi się znaleść nową działkę i nadrobić itemy ale obawiam się że kiedyś jakiś gracz może mi zacząć przeszkadzać jak ostatnio z poprzednią działką bo nie wiem jak oni mogli wchodzić na mój teren chociaż nic nie mogli ukraś.
    Wieć wobec tego nasuwają mi się pytania.

1. Czy gracze z VIP mogą włamywać się na cudze działki.

2. Co muszę zrobić by gracze nie mogli wchodzić na moją działkę oprócz stawiania bloku dźwiękowego.

3. Czy blok dźwiękowy na jakieś granice działania.

4. Jeżeli gracz bez Vip może postawić 15 działek czy to oznacza że może stawiać tylko 15 bloków dzwiękowych.

5. Czy można bezpiecznie dokonać zakupu w celu zasilenia swojego portfela na konto swojego profilu przelewem.

6. Jeśli kupie walute przez przelew np. 50 zł czy bede miał 50 zł portfelu na swoim koncie serwera MC. Bo Sms są droższe.

Reklama
  2. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    1. Nie, prawdopodobnie użyli owoców refrenu by dostać się do środka.

2. Na serwerze creative istnieje komenda blokująca wejście na działkę, na survivalu nie ma takiej możliwości.

3. Niezależnie od rangi (Gracz, vip, svip) każda działka ma dokładne wymiary 41x41 klocków i nieograniczona w wysokości. Możesz ją postawić tylko w taki sposób by swoim działaniem nie zahaczała o inną (cudzą) działkę. Cuboid zabezpiecza skrzynki, piece, statywy alchemiczne, wszelkiego rodzaju lejki, podajniki, dozowniki, guziki, płytki naciskowe, dźwignie. Blokuje także drzwi i furtki dębowe (drzwi i furtki zrobione z innych materiałów nie są zabezpieczone). Chroni też twoje zwierzęta przed atakami innych graczy.

4. Blok dźwiękowy to nie musi być koniecznie działka. Jeśli podczas stawiania bloku przytrzymasz Shift (kucniesz) Blok dźwiękowy nie będzie działką, a zwyczajnym blokiem.

5. Tak, przelew (o ile ty nie popełnisz błędu) jest pewną metodą dokonania płatności. Może nie tak szybką jak inne metody, ale zdecydowanie najtańszą (0% prowizji).

6. Jak już wyżej wspomniałem. Przelew to najkorzystniejsza metoda płatności. Jeśli doładujesz skarbonkę przelewem, kwotą w wysokości 50 zł to całe 50 zł wpłynie na twoją skarbonkę.

3. Dawid24M

Dawid24M Użytkownik

Docenione treści:
    0
    A to już wszystko jasne obcy gracze mogli wchodzić na starą działkę bo drzwi i furtka była zrobiona z drewna sosnowego. Czy to mogli być przyczyna włamania.

A z blokiem dźwiękowym to nie chodzi mi o to żeby słuchać płyt. Tylko chce sobie zrobić duża działkę jedna dużo czy jesli postawie 15 bloków dźwiękowych czy będzie oznaczać 15 działek.

4. wickedskinner

wickedskinner Brodacz

Docenione treści:
    58
    Tak, gracze mogą otwierać sosnowe drzwi i furtki na cudzych działkach. Chronione są jedynie zwykłe dębowe, jak wyżej wymieniono.

Pisząc blok dźwiękowy, rozumiemy to jako noteblock, cuboid - nie szafę grającą do odtwarzania płyt.

Zwykły gracz może postawić 4 działki. Vip może 15, a sVip 30, jeżeli mówimy o survivalu.
    Jeżeli gracz postawi więcej bloków dźwiękowych, niż przysługujący mu limit działek, to wtedy każdy postawiony blok dźwiękowy ponad limit nie tworzy działki (zatem jeśli przysługują Ci cztery działki, a postawisz pięć noteblocków, to liczą się jedynie pierwsze cztery, które tworzą działki).

Jeżeli więc porzuciłeś poprzednią działkę i zabierasz się za nową, to powinieneś pamiętać, aby z poprzedniej zabrać postawione bloki dźwiękowe, o ile tego nie zrobiłeś.

5. Dawid24M

Dawid24M Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Z poprzedniej działki zabrałem cuboity został tylko domek. Jezeli cuboit daje działkę 41 x 41 to oznacza działkę o wymiarach 1681 kratek kwadratowych.

Czy dozwolone jest budowanie zautomatyzowanych maszyn i płapek jako zabezpieczenie

6. Hate_you

Hate_you Użytkownik

Docenione treści:
    118
    Tak dozwolone jest jeśli mechanizm nie ma wpływu na spowolnienie serwera (lagi).

7. wickedskinner

wickedskinner Brodacz

Docenione treści:
    58
    Święta prawda, z tym że... wcale nie prawda.

Jeśli chodzi o automatyczne pułapki, to większość z nich nie ma zastosowania, gdyż gracze na twoich działkach nie mogą używać twoich płyt nasiskowych, przycisków, itp. Tym nie mniej, jeśli chcesz mieć pewność że nikt ich (płyt, przycisków) nie naciśnie, to radzę nie stosować drewnianych, gdyż ich obejście nie stanowi problemu, nie z winy CA.

Zostają ci jedynie pułapki, które nazwałbym "ręcznymi", czyli takimi, które sam musisz obsługiwać.

Reklama
  8. Hate_you

Hate_you Użytkownik

Docenione treści:
    118
    Wickedskiner hmm chyba źle zrozumiałem.Mi chodziło o takie pułapki,które sami uruchamiamy na przykład zapadnia,brama jakaś do zamku czy coś w tym stylu.Załóżmy,że gracz ma zamek ogromny i robi do niego bramę z pistonów 15na15 to chyba jak byś otwierał tą bramę i zamykał co jakiś czas to to będzie miało jakiś tam wpływ na lagi serwera.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę