MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Skarga] CharmingFlame

Dyskusja w 'Bany oraz skargi.' rozpoczęta przez użytkownika Djupte, 19 Maj 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Djupte

Djupte Użytkownik

Docenione treści:
    0
    1. Nick w grze: Djupte
    2. Nick oskarżonego/oskarżonych: CharmingFlame, Blazi1999
    3. Serwer: Creative
    4. Przybliżona data: 2016-05-19
    5. Opis wykroczenia: Osoba o nazwie CharmingFlame nie pełni swojej funkcji. Nie nosi pomocy, a wręcz przeciwnie, nosi streści agresywne o stosunku homofobicznym. Oskarżona groziła mi (Djupte) śmiercią w postaci strzału pistoletem w czaszkę. Głosiła ona, że "pedalstwo" to choroba a gorsza jest ona od dżumy. Prosiłbym o upomnienie owych osobników.
    6. Dowody:
    http://fotozrzut.pl/zdjecia/fe610de485.png
    http://fotozrzut.pl/zdjecia/59d60f7be3.png
    http://fotozrzut.pl/zdjecia/4d4e069fd4.png
    http://fotozrzut.pl/zdjecia/c67cf77feb.png

Reklama
  2. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Co za człowiek...
    W regulaminie nie widzę żadnych punktów na temat wyrażania poglądów na temat homoseksualizmu, a moje są dodatkowo poparte wiarą chrześcijańską. Jak chcesz, to mogę dokładniej wszystko na PW wyjaśnić.
    Ja komuś grożę? Nie sądzę, to po prostu radykalny sposób wyrażenia mojego poglądu, że homoseksualizm nie ma prawa bytu. Właściwie miało być coś o zbawieniu ukrytym pośród ołowiu, ale natchnienie mnie opuściło.
    Nie było w mojej intencji urazić kogoś konkretnego, po prostu gardzę ludźmi tego typu.
    Jakoś nie widzę, żeby ktoś użył wyrażenia "pedalstwo".
    Nie noszę pomocy? Na pewno? Przyjrzyj się uważnie moim działaniom. Czy wyrażanie swoich poglądów jest przeciwieństwem pomocy?

Moja opinia została wyrażona, możliwe konsekwencje prawdopodobnie są mi znane, nie mam z tym problemu, będę trwać przy swym zdaniu, nawet jeśli ma to doprowadzić moje konto do stanu zbanowania. Prawa człowieka, wolność słowa itd.

Tchesyo out.

3. fox12

fox12 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Brawo dla Charming :)

4. Djupte

Djupte Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Brawa dla niej? Żenada. Opuszczam serwer, skoro traktujecie mnie jak śmiecia.
    [hr]
    A jeśli ktoś wierzy w nazizm to ma prawo do mordowania ludzi? Jesteście chorzy! To wy jesteście chorzy, nie ja!

5. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    @Djupte: Spokojnie, po co te nerwy?

Mówiąc "wszyscy" masz na myśli 2 osoby? Nikt celowo nie zamierzał Cię w żaden sposób urazić, jeżeli tak się stało to jest nam bardzo przykro z tego powodu.

6. Djupte

Djupte Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Bo wy wszyscy mnie obrażacie!

7. Hate_you

Hate_you Użytkownik

Docenione treści:
    118
    Po pierwsze,proponuje się uspokoić,bo nerwy nic tu nie dadzą,po drugie nie widzę w tych oskarżeniach żadnego powodu do zdegradowania CharmingFlame.

Może po prostu ty to jakoś inaczej odbierasz,spróbuj się też postawić w naszej sytuacji,to tyle z mojej strony.

Reklama
  8. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Moim skromnym zdaniem jest to poważne naruszenie Netykiety połączone z groźbą o_O Dodatkowo bez cienia skruchy nadal/ponownie na forum afiszujesz się ze swoją pogardą dla innych ludzi.

Nikt Ci nie zabrania mieć swojego zdania, nikt Ci nie zabrania wygłaszania go. Ale jeśli jest ono niezgodne ze standardami przyjętymi na CraftApple to nie możesz go wyrażać na czacie. Załóż sobie bloga i tam siej nienawiść skoro czujesz taką potrzebę.

Osobiście mam nadzieję, iż osoba odpowiedzialna za Ekipę w końcu dostrzeże fakt, że nie ma dla Ciebie miejsca w Ekipie. Od Ekipy powinno wymagać się wiele więcej.

Żegnaj.

9. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Ładne pożegnanie. :)

Gdzie wy tam widzicie groźbę? Nie rozumiem was.

To się zapowiadało od dawna. Moje odejście nigdy nie miało być odejściem. Od początku w mych planach było, że jeśli mój czas nadejdzie, to zadecyduje o tym ktoś inny. Nie jestem z tych, którzy się poddają. Tchesyo może spaść na dno, ale nie może na nim zostać. Jeśli to rzeczywiście koniec, pozdrawiam fanów.

Jeszcze pytanko, jeśli wrzucę swój reflink do Warframe (zupełnie inna gra), zostanie to uznane za reklamę?

10. _Zielony_

_Zielony_ Głupek

Docenione treści:
    41
    Na tych ss'ach nie widać nic, co byłoby zgodne z opisem sprawy.
    Brak dowodów - do zamknięcia.
    Dodatkowo na żadnym ss'ie nie widać, żeby Charming groził.
    "Jedyny lek podaje się doczaszkowo"
    Nie widać w tym groźby z jego strony.
    No i nie ukrywajmy: jesteś homo - idź się lecz.
    Dorośnij i później zaczynaj wymianę zdań.

11. sniekr

sniekr Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Brawo dla Charming popieram to co powiedziałeś w 100 % !

12. Nazilord24

Nazilord24 Użytkownik

Docenione treści:
    18
    Kolejna skarga aby tylko była, żałosne.

A teraz odniosę się do wypowiedzi Three. Nie od dziś wiadomo że standardy są takie iż ekipa serwera musi siedzieć cicho i milczeć w każdej sprawie, nie może wyrazić swoich poglądów jeśli są inne od waszych bo inaczej od razu łapie minusy u administracji która wymaga aby osoby w niej się znajdujące były posłusznymi pieskami i nie robiły nic co jej się nie podoba bo od razu będzie się na celowniku. Także zanim powołasz się na te standardy przypominające te północno-koreańskie pomyśl chwilę.

• Lubię To Lubię To x 1
    • Burak Burak x 1
    • Lista
  13. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Czy ja muszę mieć wszędzie zwolenników? Jak przy pisaniu podania zadziałała kampania anty-ja, to może tutaj zadziała kampania propagująca mnie? :D

Tak, wiem, ktoś to uzna za nabijanie postów, ale kij.

14. wickedskinner

wickedskinner Brodacz

Docenione treści:
    58
    To jakie ktoś ma poglądy to jedno. Każdy jakieś ma. Można się zgodzić, albo nie. Można to wyrazić dosadnie, albo nie. Można przy tym kogoś urazić, obrazić, poniżyć - albo nie. To że na screenach jest wprawdzie niewiele, to widzimy, ale wypowiedź Charming w poście pod skargą mówi już o wiele więcej. I to na podstawie właśnie tej wypowiedzi jak mniemam Three wnosi o wyciągnięcie konsekwencji, czemu trudno się dziwić - od członków ekipy nie wymaga się wiele, ale na pewno wymaga się taktu.

Nie da się ukryć, że albo puściły Ci nerwy, Charming, albo nie masz w sobie za grosz empatii. Wierzę jednak, że to pierwsze, a jeśli jestem w błędzie to wolę z niego nie być wyprowadzonym. Ale też nie podoba mi się, że lecisz teraz na "fejm". Czy jest ktoś wśród tych "zwolenników" poważną osobą? Poważaną osobą?

Warto pamiętać, że nasza wolność - także słowa - kończy się tam, gdzie zaczyna wolność drugiego człowieka. To cienka czerwona linia, której nikt nigdy powinien przekraczać. Ku mojemu przerażeniu jest ona rozdeptana w co drugim poście w tym temacie.

Nie ma, nie było i nie będzie mam nadzieję przyzwolenia na czyjekolwiek, jakiekolwiek nawet próby kogoś; ośmieszania, poniżania, obrażania w sposób mniej czy bardziej wyszukany, prosty w przekazie, ironią czy sarkazmem skrywającym rzekomy potencjał intelektualny. To niepoważne, infantylne, zastanówcie się nad tym co piszecie, wiecie przecież jak to działa. "Kozak w necie"?

Jeszcze jedno, żeby była jasność. Nikomu nie życzę degrada. Każdemu z was zaś życzę jednak chwili refleksji, zastanowienia nad tym co napisaliście i być może napiszecie.

15. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Wiesz co? Nie chodzi chyba o to czy masz fanów czy nie. Jesteś członkiem ekipy, a więc jednym z przedstawicieli serwera. I tak jak na mc nie widać aż tak rażącego pogwałcenia prawa drugiego człowieka do wyboru, czy też orientacji, tak tu (moim zdaniem) nieco zbyt ostro wyraziłeś swój stosunek do pewnej grupy osób.

Craftapple jest o ile mi wiadomo serwerem publicznym. Co za tym idzie każdy, ale to naprawdę każdy kto zechce u nas zagrać będzie miał taką szanse.

I tu też trochę zahaczę o wypowiedź Nazilorda. Nie chodzi o to jakie masz poglądy tylko czy i jak je wyrażasz. Możesz mieć do każdego taki stosunek jaki tylko ci się wymarzy. Pamiętaj jednak, że jesteś reprezentantem CA. Prezentując otwarcie swoją taką a nie inną postawę stawiasz ekipę i administrację w niejako złym świetle.

Zarówno członkowie ekipy jak i administracji mają za zadanie dbać o dobre imię serwera. Nie możemy więc dowolnie wyrażać swoich osobistych poglądów na temat innych grup etnicznych, wyznaniowych, innych nie wymienionych. Nie jako ekipa.

Weźmy tutaj osobę, która (nie oszukujmy się) wzbudziła w nas nie małe kontrowersje ze względu na swoje wyznanie. Vexen (Gracz) może wyrażać swoje podejście do pewnych spraw bez większych konsekwencji i ograniczeń. Ale czy gdyby złożył podanie na pomocnika zostało by ono przyjęte w kontekście jego wypowiedzi? Nie.

I choć Three bardzo streścił swoją wypowiedź, że mogło to zabrzmieć wrogo to niestety, ale miał trochę racji.
    Sporo działań jakie podejmujesz wymaga częstych poprawek. Lubie cie, jesteś kontaktowy, energiczny, nieco uparty, a jak prosić cię o pomoc to nie widzisz problemu. Spójrzmy jednak obiektywnie, pretensje do ciebie nie są nieuzasadnione. Zbyt długie lub niesłuszne bany to chyba główna przyczyna takiego podejścia Three do ciebie i twojej rangi. Do tego dochodzi to co zaprezentowałeś na forum.

Nie zamierzam nakłaniać nikogo do podejmowania jakiejkolwiek decyzji.
    Nie ma to być coś co uznasz za atak na swoje poglądy. Może mi to nie wyszło, ale postaraj się sam wyciągnąć z tego naukę na przyszłość.

#PisaneNaTelefonie

16. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Piszcie sobie co chcecie o nabijaniu postów, napiszę to.
    To empatii nie mam, gdyby mi nerwy puściły, to nawet by tego nie było widać. Nie "lecę na fejm", ja po prostu nigdy nie traktuję minkrofta poważnie. Co do taktu, z tym u mnie nigdy nie było dobrze, co zresztą wnikliwi czytelnicy chatu mogliby dostrzec, gdyby im się chciało.
    Ignorowanie takich, którzy mają takie zdanie na temat refleksji, jak ty, dało mi rangę na ponad pół roku. :)
    Powtórzę jeszcze raz- niczego nie żałuję. Jestem w stanie ponieść konsekwencje, ale przepraszać za wyrażanie poglądów nie będę, choćby mi ktoś banem na IP groził.
    Raz mi się zapomniało, że minecraft to nie miejsce, gdzie można wyrazić swoje poglądy w słowach mocnych, że to miejsce, gdzie co druga osoba może obrazić się o byle co, a że w czasie mojego "urzędowania" na creative ponoć się spokojniej zrobiło, tego nie widzi nikt ;]
    Gwoli jasności- nie twierdzę, że nie mogę degrade dostać, po prostu lubię dyskusję, gdzie ludzie z dobrymi argumentami wypowiadają się przeciwko mnie, a w grze nikt nie jest w stanie mi tego dać. Nieważne, czy będę mieć z tego korzyści, czy nie- niczego nie żałuję.

Mam swoje pisanie długich wypowiedzi, doszła wypowiedź Kruka jeszcze. Co do tej wypowiedzi mam niewiele uwag.
    Przede wszystkim jestem graczem, ale widzę, że to przestaje mieć znaczenie, jak się jest kimś rozpoznawalnym i rzekomo ważnym.
    Niesłuszne bany? Nieodpowiednie myślenie przy odpowiednich dowodach, trzeba patrzeć uważnie. Co do długości, nie moja wina, nikt nie sprecyzował, kiedy uznaje się reklamę za nieumyślną. Ja ludziom nie ufam, więc według mnie każda "nieumyślna" reklama może być ukrytą reklamą celową.
    "That's so me."

Tak w skrócie- gdyby ludzie się tak nie afiszowali wszystkim, w co wierzą, jacy są, czy studiują prawo, to pewnie by do takiej sytuacji nie doszło.
    Szczerze? Nie sądzę, żeby to kogoś interesowało. Nie sądzę również, że ten komentarz mi pomaga, ale popiera moje stanowisko.

Degrade czy nie, uwaga, tu będzie trzecie powtórzenie. Tak, naumyślne. NICZEGO NIE ŻAŁUJĘ.
    Wracając do tego pamiętnego października... Nigdy nie zauważyliście, że mi nie zależało na tej randze, co?

Czy degrade dostanę, czy nie, to tylko decyzja Administracji, nikogo do niczego nie nakłaniam.

Jeszcze jedno- żądam w końcu odpowiedzi na pytanie- czy jeśli wyślę gdzieś tutaj swój reflink do Warframe, czy zostanie to uznane za reklamę/działanie na szkodę serwera?

Zgaduję, że jutro jak wrócę to już rangi mieć nie będę :D
    Z tego powodu żegnam tutaj wszystkich jako mod z przypadku, witam po minionych miesiącach jako zwykły szary vip. Kto wie, może to nawet lepiej?

Coś za dużo tego edytowania. Three dał neutralny punkt reputacji, w którym napisał, żeby usunąć konto i odejść. Czy to nie jest odciąganie graczy od serwera i działanie na jego szkodę? ;]
    Odejdę, kiedy nadejdzie mój czas, o to się nie martwcie. Może nawet dłużej niż wy wytrzymam.

Tl;dr: patrzcie na mój tytuł użytkownika.

17. Djupte

Djupte Użytkownik

Docenione treści:
    0
    "No i nie ukrywajmy: jesteś homo - idź się lecz."
    To jest normalne. Każdy ma prawo być kim chce.
    Będąc homoseksualny nie krzywdzę przecież innych.
    Miłość to miłość a ja akurat się taki urodziłem.
    Tego nie da się zmienić. A Ty ziiielony powinieneś zostać usunięty z ekipy.

18. Yumi

Yumi Użytkownik

Docenione treści:
    1
    To może ja też się wypowiem... :)

@CharmingFlame: Również jestem Chrześcijanką, ale nie przeszkadza mi to w tolerowaniu homoseksualizmu czy biseksualizmu. Nie przekonam Cię, do tego, iż te rzeczy to nic złego, nawet nie będę próbować, ale chciałabym uświadomić Ci, że poparcie Twojego zachowania Chrześcijaństwem nie jest poprawne. Rzeczywiście, homoseksualizm czy biseksualizm specjalnego uwielbienia w Chrześcijaństwie nie ma, ale w 10 Przekazaniach (w Piśmie Świętym z tego co pamiętam też) jest coś takiego jak "szanuj bliźniego swego" i nie ma określenia czy heteroseksualnego, homoseksualnego czy biseksualnego - po prostu chodzi o każdego.

@Djupte: Ja osobiście nic do Ciebie nie mam, nawet się nie znamy, ale chciałabym Ci delikatnie uświadomić, iż będąc tej orientacji musisz być przygotowany na mniejsze jak i większe złośliwości ludzi. Nie mówię, że jest to dobre, ale musisz być przygotowany na takie sytuacje i wiedzieć jak w jakiej zareagować. Przykładowo sytuacja z ScreenShot'a i "spod skargi". Na SS nic takiego nie było, nie potrzebnie się odzywałeś, wszystko to co tam było z Twojej strony (wszelakie wypowiedzi, skarga) było zbędne, wystarczyło się - że tak brzydko powiem - zamknąć i grać dalej. Z kolei wypowiedzi pod skargą (która była zbędna, jak wyżej wspominałam, jednak jak już jest to niech zostanie) bezkarne zostać nie powinny, przynajmniej te od CharmingFlame, jednak w tym już głowa Administracji, nie Twoja, tak więc tutaj też Twój udział był zbędny.

19. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    Ja tak to widzę;

Członkowie Ekipy jak i Administracji bardziej niż pozostali, powinni starać się nie atakować, ośmieszać, komentować w niemiły sposób poglądów innych osób na tematy religijne (wyznaniowe), polityczne oraz wszelkiego rodzaju upodobań i zainteresowań.

"O gustach się nie dyskutuje"

W skrócie, każdy ma swoje poglądy, zainteresowania, fascynacje, które musimy uszanować i tolerować.

@CharmingFlame: Nie musisz przepraszać za swoje osobiste poglądy tylko za zaistniałą sytuację, użyte przez Ciebie słowa, które mogły sprawić komuś przykrość.

20. Djupte

Djupte Użytkownik

Docenione treści:
    0
    A czy Jezus nie nakazywał przypadkiem kochać inność?
    To on nauczał o tolerancji! A jeśli chodzi o słowa CharmingFlame, o tym, co tak się człowiek stara o rangę a później traci ją za pierwszym wykroczeniem, to czy tak to nie działa w prawdziwym życiu? - Rodzimy się, uczęszczamy do szkoły.. pracujemy.. A później kogoś zamordujemy i idziemy do więzienia.. Czy nie takim własnie więzieniem jest "ban"?
    [hr]
    Mam problemy z radzeniem sobie z emocjami i nie wiem jak działać w takich sytuacjach.. Staram się.. ale moja osoba (autyzm - Zespół Aspergera) mi na to nie pozwala.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę