MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Propozycja] Forum

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika Xymor, 22 Maj 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Wpadło mi dzisiaj do głowy, no i piszę tu oficjalną propozycję.<mam_pomysl>

Otóż, chodzi o nicki na forum osób, które są w ekipie (nie administracji). I tak jak Administracja na wejściu wyróżnia się na całym forum i od razu wiadomo, że to osoba ważna, tak członkowie ekipy nadal mieszają się między graczy (osób, które nie pełnią na serwerze żadnej funkcji).

Moim zdaniem fajnie by było gdyby forumowe nicki członków ekipy również były wyróżnione wzorem tych administracyjnych.

Kolejno: Pomocnik - jaśniejący błękit, Moderator - jaśniejąca zieleń.

Ot taka mała drobnostka dało by radę? ;]

Reklama
  2. Hate_you

Hate_you Użytkownik

Docenione treści:
    118
    Jestem za bo moderatorzy i pomocnicy się niczym nie wyróżniają od innych graczy na forum.

3. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Jest "Tytuł" pod nickiem.
    Jest miejsce w sygnaturze.

Naprawdę potrzeba jeszcze czegoś więcej ?

Powiedz mi jeszcze raz w czym to dokładnie ma pomóc ?

#DużeEgo #MożeszPomagaćIBezRangi <mam_pomysl>

4. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Pomóc? Mi? A w czym? :D

No może kilku użytkowników wiedziałoby, że rozmawiają z członkiem ekipy na forum, nic poza tym.

Nie każdy zwraca uwagę na taki szczegół jak Tytuł użytkownika :p
    Również nie każdy członek ekipy takowy tytuł ustawia :)

Co może zrobić taka zmiana?:
    Zaszkodzi? Nie ma szans
    Pomoże? Prawdopodobnie
    Wprowadzi miłą odmianę, szczególnie dla członków Ekipy? A i owszem : )

5. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Bo widzisz Kruku, jako serwerowy Adwokat Diabła, muszę Ci powiedzieć, że wygląda to przede wszystkim jak próba 'lansu' zdobycia 'respektu na dzielni'.
    Naprawdę myślisz, że ktoś ze Społeczności CraftApple nie kojarzy składu Ekipy ? o_O

6. Hewert

Hewert Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Widziwiacie.

Na IPB w ogóle nie stosuje się kolorków na forum, a o funkcji danej osoby decydują wyświetlane rangi pod awatarami.

7. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Kto wie, kto wie. Może nie każdy od razu otwiera dział rekrutacja po zarejestrowaniu :D

Na razie jeden z użytkowników uznał to za dobry pomysł o_O

Nie ma szansy dodać sobie +100 do lansu, poprzez nick bo to tak nie działa.

Poza tym, co to komu zaszkodzi? A będzie miłym wyróżnieniem dla członków ekipy :)

Reklama
  8. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Skoro w grze tak jest, to czemu nie miałoby być tak i na forum? Równie dobrze można by skasować kolorki i prefixy z gry i kazać graczom się domyślać, kto jest kto ;]

9. SebaDB

SebaDB Użytkownik

Docenione treści:
    2
    W czym mi możne pomóc pomocnik i moderator na forum ? Oni nie maja tu żadnych praw i niczym nie różnią się od zwykłego gracza, nawet zamknąć tematu nie mogą. Na nie. Nawet ja mogę więcej, bo jak kogoś zbluzgam to rangi nie stracę xD
    Wymię chociaż jedną rzecz, którą mod i pomocnik może na forum a zwykły gracz nie może to zmienię zdanie.

10. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    Obrazek przygotowany przeze mnie jest jedynie symulacją tego, jak mogłoby to wyglądać.

Właściwie nie wiem czy to dobrze wygląda, czy to ma sens.
    Ja absolutnie nie miałbym problemu z tym by zmiana weszła w życie oraz gdyby tej zmiany nie było.
    Mnie to całkowicie obojętne :) W końcu nie jestem tym kim jestem dla 'poklasku' ani dla 'szpanu' i nie chciałbym by mnie z tym kojarzono.

11. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Nikt z nas taki nie jest. Jeszcze raz powtarzam, kolor na nicku to nie jest powód do dumy, szpanu itp. (Wgl jaki cudem nick skojarzył wam się ze szpanem, to ja nie wiem...) Jest to zwyczajna informacja dla innych.

Wiecie co może być powodem do 'szpanu'? To jak co jakiś czas ktoś publicznie ci podziękuje za pomoc. Albo to jakie ludzie mają do ciebie podejście, jak cie traktują na tle innych. Moim zdaniem to są prawdziwe powody do dumy, a nie kolor nicku. Nie chciałbym by temat "szpanu" tu powrócił bo nie ma tu zastosowania.

Cała ta sprawa... zwykła kosmetyka, a debata co najmniej jak nad kwestią zamknięcia serwera. Tak strasznie nie chcemy pójść do przodu, czegoś zmienić. Nawet czegoś tak małego jak ten nick... Poprostu usiądźmy i nie róbmy NIC nowego. :D

Ostatnie pytanie: Czy ta zmiana jest tak bardzo niebezpieczna i trudna do zrealizowania, że zagroziła by stabilności serwera? (Wątpię :D)

12. Gabi48

Gabi48 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Myślę, że to dobry pomysł.
    Teoretycznie pomocnik graczowi na forum nie pomoże, ale myślę, że można mu bardziej zaufać. A tytuł użytkownika jest przez niektórych niezauważalny, więc jestem jak najbardziej za.
    Co do szpanu... Wątpię, że mogłoby być to odbierane jako próba zaszpanowania. Moim zdaniem ten dodatek na pewno należy się moderatorom. Co do pomocników- sama nie wiem. Choć jak dla ekipy, to raczej dla całej.
    Poza tym zawsze można spróbować. Na pewno nie przyniesie to szkód.

13. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Rangi na forum dla ekipy nie zostaną wprowadzone, ponieważ sprawia to kłopot podczas usuwania / dodawana osób.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę