Moim skromnym zdaniem najlepszą opcją będzie GG. W fb przeszkadzają dane, a w ts brak możliwości mobilnego korzystania. Chyba, że ktoś zechce kupić, ale wątpię. Sama nie posiadam tego komunikatora, ale można to w prosty sposób zmienić.
Jakoś to dla mnie i innych osób nie stanowi problemu. Przynajmniej wiadomo, z kim się rozmawia, a przy tym nie ma kozaczków i innych szkodników, który co chwilę przychodzą pod nowym pseudonimem... Bo jak powszechnie wiadomo, na Fejsie pod tym, co napiszemy podpisujemy się własnym imieniem i nazwiskiem, a nawet swoim wizerunkiem. https://www.facebook.com/groups/1522569221386143/ A z resztą, 10 lat temu to bym zrozumiał - ochrona danych, wizerunku, etc. Dzisiaj anonimowość w internecie to czysta fikcja.
Niby tak, ale teraz spróbuj przekonać osoby, które nie chcą podawać swojego imienia/nazwiska. Każdy patrzy na to inaczej. Akurat dla mnie nie stanowi to wielkiego problemu. W takiej sytuacji trzeba zapytać całą ekipę o zdanie.
Fb to dobry środek komunikacji. Dla BLISKICH znajomych. Nie ukrywajmy znamy się TYLKO przez internet. Raz już (w ekipie poprzedniego serwera) podawałem swoje fb. Mało brakowało, a stałbym się "ofiarą" stalkingu w związku z zawartymi tam informacjami. I nie mówię tu, że jakoś się tego bardzo obawiam, ale ile można chronię swoją prywatność. Facebook jest dla mnie prywatną drogą komunikacji. Z ludźmi ze szkoły, znajomymi z dawnych lat. Nie dodaję osób których nie znam przynajmniej pół roku i nie jestem pewien, że mogę im w pełni zaufać. Ekipa się zmienia. Ludzie przychodzą i odchodzą. Lecz wcześniej zdobyte informacje (jak np. Adres, imiona i tożsamości znajomych i rodziców, numery telefonów, miejsca pobytu itd.) zostają. Mniej opanowane osoby mogłyby wykożystać takie informacje w złych celach. Szczególnie gdy taka osoba zostanie wyrzucona z ekipy... Najlepszym przykładem jest użytkownik Badubadubadu i jego szykany w stronę moderatora ts3 jumaja. Badu to były Moderator Mc i były pomocnik ts3 (pat277). Dostał degrada za nie wypełnianie obowiązków i spiskowanie. Teraz mści się na obecnej ekipie wykożystując informacje zdobyte właśnie poprzez serwis Fb. Nie chcę widzieć takich sytuacji, a FaceBook-owi mówię stanowcze NIE.
W tym momencie pozostają dwie opcje- GG i TS. Myślę, że z GG warto poczekać jeszcze miesiąc, wtedy będzie więcej czasu na rozrywkę. Jeżeli chodzi o TeamSpeak'a, to myślę, że również trzeba przemyśleć to opcję. Zresztą to ta sam sytuacja co z pierwszym komunikatorem. Może warto stworzyć kanał (ze strony serwera) "A&E MC", na którym ekipa i ewentualnie administracja serwera będzie mogła po prostu popisać lub porozmawiać. Jednak, gdy będzie to stanowiło problem, to można zawsze stworzyć zwykły kanał prywatny. Oczywiście będzie tam panowała ta samaa zasada: Wiadomo, że może nie wyjść, kanał będzie stał pusty. Może tak być, ale warto spróbować. Nic do stracenia. A co na to reszta Ekipy?
Zgadzam się z Yumi, kiedyś na tym serwerze było inaczej teraz juz nawet xXSoniaXx nie jest ta sama adsone która każdy lubial Procik