MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Skiven

Dyskusja w 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' rozpoczęta przez użytkownika Skiven, 17 Czerwiec 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Skiven

Skiven Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Imię:
    Kacper

Dokładny nick w grze:
    Skiven, znany również jako BUBU_EUROPE

Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej:
    Najchętniej przebywam na serwerze Survival, ale można mnie także spotkać na creative. Jeśli chodzi o czas jaki jestem w stanie poświęcić serwerowi w dni robocze to do 7 godzin, a w weekendy 5. Prawdopodobnie będą zdarzały się dni, w których nie wejdę nawet na chwilę, ale myślę, że takie dni będą się zdarzały sporadycznie.

Data urodzenia:
    31 VII 2002r.

Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja:
    W minecraft grać zacząłem we wrześniu 2010 roku na wersji 1.1.2

Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple:
    Na craftapple gram już niecałe trzy lata, ale dokładnej daty nie pamiętam. Pewnie większość osób może mnie nie kojarzyć, gdyż wówczas grałem na innych nickach.

Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na serwerze gry lub forum:
    I tu muszę się przyznać, że tak miałem już kiedyś bana, ale na koncie BUBU_EUROPE za reklamę. Wiem, że zawiniłem. Miałem dużo czasu, żeby przemyśleć swój błąd i zastanowić się jakie kroki powinienem podjąć, aby ten błąd naprawić. Sprawa tyczyła się miecza z reklamą innego serwera. Znalazłem diaxowy miecz na arenie i zamiast zachować go dla siebie postanowiłem rzucić go innemu graczowi, a ten zaczął nim zabijać. W krótkim czasie cała sprawa wyciekła i zostałem postawiony w najgorszym świetle, czyli według administracji ja zrobiłem ten miecz. Wolałem się w tej sprawie nie wypowiadać, żeby nie pogorszać swojej sytuacji. Dostałem bana na 21 dni za reklamę. Nie ukrywam, że się tym trochę załamałem, bo to przekreślało moje szanse na zostanie pomocnikiem. Była to jedyna kara jaką dostałem na tym serwerze.

Czy pełniłeś/aś podobną funkcje poza Craftapple, na serwerach o ruchu min. 30 graczy online w szczycie:
    Tak pełniłem taką funkcję. Byłem viceadminem na serwerze 100 slotowym. Na początku dobrze mu się wiodło, ale potem
    został on wyłączony bez powrotnie ze względu na przejęcie firmy Mojang przez Microsoft. Właścicielowi się to nie spodobało, gdyż był wielkim fanem firmy apple. Wiem, że większość osób myśli sobie teraz, że to dziwne zamykać serwer, któremu dobrze się wiedzie ze względu na swoje upodobania. Jak widać takie sytuacje też się w życiu zdarzają.

Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple:
    Jest to trudne pytanie, gdyż każdy ma inne potrzeby, ale spróbuję to zrobić jak najbardziej obiektywnie.
    1. Zmniejszyć liczbę osób wulgarnych na serwerze
    2. Zmniejszyć liczbę konfliktów pomiędzy graczami

Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik:
    POMOCNIK MA OBOWIĄZEK
    1. Pomagać graczom w ich problemach i wyjaśniać działanie komend
    2. Być dyspozycyjnym
    3. Uczestniczyć w życiu serwera oraz forum
    4. Pomagać moderatorom w ogarnianiu czatu
    5. Zgłaszać błędy/bugi dla Administracji

POMOCNIK MA DOSTĘP DO NASTĘPUJĄCYCH KOMEND
    1. kick [NICK] [POWÓD] - wyrzuca gracza z serwera
    2. mute [NICK] [CZAS] - wycisza gracza na określony czas (do 7 dni)

Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać pomocnikiem:
    Nie jest to łatwe pytanie. Bardzo trudno na nie odpowiedzieć, lecz spróbuję się wysilić. Nie każdy wie, że na serwerze Team Speak [ts.craftapple.pl - Serdecznie Zapraszam] posiadam rangę moderator. Wymusza ona na mnie sprawdzanie daty na kanałach, objaśniania działania team speak, rejestrowania graczy itp. Nie jest to żaden argument, doskonale o tym wiem. Chodzi mi tylko o to, że wiem mniej więcej jak pomagać graczom w naprawdę różnych sytuacjach. Moim wzorem to naśladowania jest Kruku - człowiek, który w tak krótkim czasie zyskał sympatię u tylu ludzi. Jak pisałem podanie na pomocnika Team Speak liczyłem się z odmową, ku mojemu zaskoczeniu osoby, z którymi nie dokońca się lubiłem były na tak - liczę, że w tym przypadku też tak będzie. I jeszcze jeden mały szczególik - cała ekipa i administracja gra teraz na sky block, więc nie ma nikogo do pilnowania survival. Mnie osobiście sky block nie kręci, dlatego jestem w stanie zaopiekować się Survivalem.

W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty:
    Powstałe konflikty załagodzę spokojną rozmową, jeśli to nie pomoże obaj gracze dostaną odpowiednią karę. Chyba, że się dogadają między sobą, w takim wypadku kara zostanie anulowana.

Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi:
    Tak posiadam taką umiejętność. Szczególnie mogą to zaobserwować ludzie rozmawiający ze mną na team speaku.

Opisz swoją osobę:
    Jestem przeciętnym trzynastoletnim nastolatkiem. Interesuję się rzeczami z naprawdę wielu dziedzin, dlatego można powiedzieć iż jestem człowiekiem renesansowym. W moim opisie warto wspomnieć, że dziedzina, w której czuję się najpewniej to informatyka. Z reguły jestem spokojny i staram się nie wchodzić w konflikty, a jak już są rozwiązuję je spokojną rozmową. Wychodzę z założenia, że pomocnik ma przede wszystkim pomagać, a nie karać, jednak zaobserwowałem na własnej skórze jak gracze traktują innego gracza, który zwraca komuś uwagę np. za złe słownictwo. Moją kolejną cechą jest to, że szybko się uczę nowych rzeczy. Jestem otwarty na ludzi i potrafię przyznać się do błędu. Zależy mi na tym, żeby każdy wiedział, że o pomoc może się zawsze do mnie zgłosić.

Określ swoją dyspozycyjność:
    W dni robocze jestem w godzinach 14-15 oraz 18-22.
    W weekendy jestem w godzinach 8-12 oraz 18-22.
    Jeżeli sytuacja będzie tego wymagała, to jestem w stanie stawić się na serwerze poza harmonogramem.

Umotywowanie podania:
    Od kilku lat moim marzeniem jest dostać się na to stanowisko. Na pewno wielu ludzi też by chciało. W sumie nie wiadomo dla czego. Są to dodatkowe obowiązki, ale mnie to wcale nie zniechęca i jestem w pełni gotów podjąć się tego działania.

Proszę o dojrzałe i uzasadnione odpowiedzi pod tym podaniem.
    Proszę także o nie skreślanie mnie z powodu mojego bana, tylko o pełne uzasadnienie swojej wypowiedzi. Jest to przestroga dla osób, które wkleją cytat z regulaminu mówiący o tym, że osoba, która naruszyła regulamin nie może zostać pomocnikiem.

Reklama
  2. Normaly

Normaly Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Jestem na nie, moim zdaniem nie nadajesz się do pełnienia tej rangi, złożyłeś już dużo podań na wcześniejszym nicku, i Ci nie pykło, wiec pomyslales ze zlozysz na tym to Ci się uda? Stanowcze nie, czasami tez widać, że się baaaaaaaardzo podlizujesz :/

3. Gabi48

Gabi48 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Podanie napisane wzorowo, przejrzyste, bezbłędne, miło się je czyta. Jest również odpowiedniej długości.
    Dużym plusem jest bardzo długi staż w MC i na serwerze.
    Co do karalności- myślę, że bana da się odpracować i Ty to zrobiłeś. Zwłaszcza, że nie zrobiłeś tego specjalnie.
    Jesteś też osobą z sporym doświadczeniem, co jest również ważne, zawsze łatwiej.

"Wychodzę z założenia, że pomocnik ma przede wszystkim pomagać, a nie karać..."- bardzo mi się podoba to podejście, jestem dokładnie tego samego zdania. Bardzo łatwo ukarać, zaś trudniej pomóc.

Myślę, że jesteś idealną osobą na to stanowisko, choć nie widziałam Cię przy pomocy graczom. Możliwe, że po prostu się mijamy. Twoje stanowisko, które pełnisz na ts'ie na pewno nauczyło Cię odpowiedniego podejścia do graczy.
    Poza tym widać, że jesteś opanowany i dojrzały.

Jestem na TAK.

PS: Uwierz, że nie jesteś sam. Jednego pomocnika też nie kręci skyblock i przesiaduje na starym, dobrym survivalu.
    Tylko, że ostatnio w godzinach porannych xd

4. Ladavi

Ladavi Więzień numer #3147

Docenione treści:
    592
    "Proszę o dojrzałe i uzasadnione odpowiedzi pod tym podaniem." Spoko.

Skiven jest osobą, która chętnie pomaga innym osobom i ma jakieś pojęcie o serwerze. Od czasu kiedy go znałem z teamspeaka (jak jeszcze miałem tam wysoką rangę) widać zmianę w tym człowieku, jest teraz o wiele bardziej rozgarnięty i uważam, że jego "czarna przeszłość" nie powinna znacząco wpływać na ocenę go zwłaszcza, że wyraził skruchę, a mógł równie dobrze udawać, że taki incydent nie miał miejsca i to wcale nie on w razie oskarżeń - plusik dla niego. Jest bardzo często dostępny nie tylko w grze, ale na teamspeaku gdzie pomaga nowym graczom w razie problemów z grą - uważam, że skoro jest kanał "Pomoc MC" to ekipa mc powinna tam królować.
    Harmonogram jest mocno ograniczony, ponieważ widać go częściej - są to godziny, w których na 100% można go spotkać, mogę zaręczyć. Podanie widać, że jest porządnie napisane, z głową, rażących błędów nie widać. Zna regulamin co jest miłym zaskoczeniem (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi).
    Większość podania jest szablonowa "rozmowa z graczami w celu rozwiązania konfliktów itd.", lecz to nie są słowa rzucane na wiatr, obserwując Skivena na teamspeaku widzę, że nie jest jednostronnie nastawiony, nie atakuje innych, generalnie jest spokojny. "Nie unosi się gniewem" #klasyk.

Nie będę ukrywał, nie przepadałem za nim na wcześniejszej edycji teamspeaka, ale w moim odczuciu Skiven przeszedł ogromną zmianę i prosto z mostu mogę powiedzieć, że nada się na pomocnika.

Jestem na tak.

5. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Powiem tak JA nie miałem czystego konta przy przyjęciu więc i od ciebie nie będę tego wymagał.

Dałeś się poznać jako opanowana, zorganizowana osóbka. Ze wszystkich niedawno przyjętych "pomocników" To TY zasługujesz na tą posadę najbardziej.

Podanie napisane wzorowo, grasz na CA dość długo by wiedzieć z czym to się "je".

Jestem na TAK.

6. Hate_you

Hate_you Użytkownik

Docenione treści:
    118
    Nie ma co pisać,gracz bardzo miły,pomocy. Jestem jak najbardziej na TAK. :)

7. Majka250

Majka250 Użytkownik

Docenione treści:
    24
    Nie będę się tu dużo rozpisywać, wszystko napisali moi poprzednicy.

Dużo pomagasz, jesteś aktywny, dobrze się z tobą rozmawia na ts'ie, więc jestem na TAK

Reklama
  8. Nazilord24

Nazilord24 Użytkownik

Docenione treści:
    18
    Nie przeszkadzasz mi, co już jest wielkim plusem przez ten natłok osób w ekipie i administracji które działają mi na nerwy :D poza tym wydajesz się być ogarnięty (z pewnymi wyjątkami, ale ideałów nie ma) i starasz się pomagać.

Więc możesz czuć się zaszczycony tym, że jestem pod twoim podaniem na TAK. :D

9. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    Bardzo się zmieniłeś od pamiętnych czasów terroru SprytnegoTrola.
    Jesteś jedną z milszych i bardziej pomocnych osób, co od razu u mnie punktuje.
    Oczywiście, popieram Twoje podanie :) TAK

10. XxCzarnyX

XxCzarnyX Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Skiven mówie ci krótko
    -Ładne podanie
    -Czytelne
    Jestem wręcz na TAK!
    I jak widze te oceny wrucisz na stanowisko!

#hasztag #mobile #sorkazabedy

11. Marcinek7

Marcinek7 Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    61
    W sumie podanie czytelne i ładnie napisane. Widać, że wszystko zostało dokładnie przemyślane.

No tak, każdy marzy o czymś innym...

Muszę się tutaj niestety przyczepić, ponieważ wielokrotnie słyszałem od Ciebie o tym, że po prostu nie chce Ci się grać już w Minecrafta. Wiążę się z tym to, że nie widziałem jak pomagasz graczom na czacie.
    Moim zdaniem powinieneś poczekać jeszcze miesiąc i ostro wziąć się do roboty, pokazać wszystkim, że świetnie sprawdzisz się w roli Pomocnika, a przede wszystkim więcej pomagaj ludziom na serverze.

W tej chwili nie jestem w stanie stwierdzić czy nadajesz się na Pomocnika, dlatego dam
    Neutrala.

12. xXValkarXx

xXValkarXx Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Jesteś ogarnięty i widać że pomagasz, często Cię widzę na serwerze, podanie napisane przejrzyście, myślę że zasługujesz na dostanie pomocnika.

Na Tak.

13. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Jestem na NIE.

Nigdy, ale to przenigdy, nie widziałem abyś pomagał na czacie. Często za to widziałem jak AFKujesz :\

Poza tym od kilku tygodni w każdej rozmowie co najmniej dwa razy wspominasz jak to już Ci się nie chce grać w Minecraft'a. A że ja bardzo nie lubię osób, które pchają się po rangę po czym znikają to chyba wiadomo nie od dziś. Spytaj Marcinek7, On wie o tym najlepiej.

Jeśli naprawdę zależy Ci na byciu Pomocnikiem, a co się z tym wiąże wypełnianiu jego wszystkich obowiązków, to daj sobie miesiąc. Podczas niego postaraj się udowodnić, iż naprawdę Ci na tym zależy i wtedy napisz podanie raz jeszcze.

PS. Dla mnie nadal jesteś moim ulubionym przyjacielem ST.

14. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Jestem na TAK!
    Edit: Zmieniłem zdanie co do gościa. Naprawdę się stara. Można to zobaczyć chociażby po jego konkursach na Creative.
    Pozdrawiam!
    Gold

15. spongehd

spongehd Użytkownik

Docenione treści:
    0
    podlizujesz sie zabardzo ...
    ale reszta dobrze

jestem na tak
    [hr]
    ty to zawsze masz szczęście nie tak jak ja ;( nigdy nic mi nie wychodzi chciałem tylko złożyć podanie
    [hr]
    życzę tobie dobrego pomocnika .. bo na 100% będziesz miał

16. MegaSuperGracz

MegaSuperGracz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Podanie napisałeś ładnie, nie spotkałem się z błędami ortograficznymi, ale może jakieś jest ale nie widziałem.

Moim zdaniem był byś dobrym pomocnikiem, a to że miałeś bana to nic, ja też miałem :D

17. Diarect

Diarect Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Tutaj to samo jak u innych. Podanie bardzo Mi się spodobało wszystko dopięte ta ostatni guzik, starannie i bezbłędnie napisane. Nie doszukałem się żadnych błędów, ale czy to wystarczy? Nie za bardzo :/ Na serwerze widuję Cię dosyć często, ale.. Tak jest jakieś ale - Wcale nie pomagasz, a przynajmniej ja tego nie widzę, bardzo często też jesteś i po prostu nic, tylko jesteś - afczysz. Pytania lecą i Ty dalej afczysz. Oczywiście, nie mówię, że to jest zabronione, ale Ty afczysz po kilka godzin (może przesadziłem) i tylko nabijasz czas na serwerze. W sumie gdyby to wszystko podliczyć, widziałem Cię na serwerze paręnaście razy, a ile razy widziałem, że pomagałeś? - Dwa, tak tylko dwa razy. Do tego tak jak mówi regulamin.

Ty ten regulamin złamałeś, ale tego się nie czepiam bo Administracja może zrobić wyjątek. Według Mnie, gdybyś się ogarnął przestał afczyć po kilka godzin i zaczął pomagać, miałbyś duże szansę na zostanie Pomocnikiem. Do tego zauważyłem, że bardzo latasz za członkami Administracji i Ekipy, może nie to, że się od razu Im podlizujesz żeby dostać tą range, ale moim zdaniem jesteś trochę nachalny i bardzo chcesz się przypodobać. Aktualnie jestem na NIE, ale gdy poprawisz to co napisałem będę w 100% na TAK!

Powodzenia :)

18. Nameless

Nameless Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Jak widzę cię że jesteś na jakimś trybie, to za pomocą komendy /who, ponieważ niestety masz afk, więc to od razu mówi że nie pomagasz wcale.
    widziałem jak parę razy dostałeś też kicka, ale to akurat nie ma takiego znaczenia.
    Wyrok:
    Zapomnij o tym
    (czyli nie)​

19. xXSoniaXx

xXSoniaXx Użytkownik

Docenione treści:
    8
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę