Witam. Wyobraźcie sobie że potrzebujecie ogromnej ilości lejów (robicie jakieś automatyczne piece albo potkarki). Na 1 lej potrzeba 5 sztabek żelaza, 8 sztabek kosztuje 800AC czyli potrzebujemy 500AC żeby zrobić 1 lej, nie licząc skrzynki. Duże pieniązki! Ponadto ostatnio ciężej coś zarobić odkąd cena za itemki z mobów została zmniejszona. Moja propozycja to zmniejszyć cenę żelaza lub dodać lej do sklepu. Oczywiście żeby ten lej kosztował mniej niż 500AC bo wtedy wszystko wyjdzie na to samo.
Nie! Bo mając automatyczne potkarki znowu zarobimy więcej niż Administracja! I co to będzie? Administracja gorsza od graczy w grze? Nie! Nie! I jeszcze raz nie! _________ A tak serio... Jak najbardziej na TAK. Można by jeszcze dołączyć do tej propozycji przywrócenie starych cen (prochu itd), ale reakcja Administracji, przynajmniej jednej osoby z nich wyglądała by dokładnie tak, jak ten mój "żart" na początku, a wiadomo, jak jednemu członkowi Administracji coś się nie spodoba, to zazwyczaj tego nie ma (nawet, jak reszta jest na TAK).
Powiem tak. Zamiast obniżać cenę żelaza czy dodawać SAM lej proponowałbym dodać nowy dział do sklepu pt. "Mechanizmy". W nim znalazły by się leje, przedłużacze, komperatory, tłoki (w zasadzie wszystko co wiąże się z mechaniką redstone). + Nie chce mi się tworzyć nowego tematu. Czy można by było zastąpić itemy takie jak diax, redstone, lazuryt, szmaragd, węgiel ich rudami? Na coś by mi się w końcu przydało to szczęście 3 na kilofie. Tak jest troche bezużyteczne... [hr] A i no kwarc też zastąpić rudą kwarcu.
Według mnie powinna być zrobiona ankieta co do ceny prochu i dropów z mobów, powinny być zwiększone, może nie do startowego poziomu ale trochę droższe mogą być chociażby ze względu na ogromne ceny innych rzeczy takich jak rudy albo zamszowe cegły (coś koło 2k). Dalej jestem w stanie zarobić, po prostu dołożę dwa razy tyle spawnerow kosztem zwiększenia lagow. Na swoim przykładzie widzę ze parę milionów AC przy obecnych cenach skurczyło mi się do ledwo jednego przy zwykłym budowaniu domków przez 2 dni. Tak poza tematem napisze ze brakuje pajęczyn w sklepie, oraz tak jak kruku napisał rudy by się przydały nawet do budowania.