MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Propozycja] Nagrody forumowe!

Dyskusja w 'Propozycje oczekujące na realizację' rozpoczęta przez użytkownika Rectuz, 21 Czerwiec 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witajcie!

Chciałbym złożyć propozycję dodania pluginu MyAwards MyBB dla systemu naszego forum.
    Plugin ten jest ciekawy i dodaje wiele możliwości, które na pewno zachęcą większość użytkowników serwera do założenia forum oraz wypowiadania się na nim.

A więc plugin ten dodaje nagrody i ma dwie opcje: można ustawić, żeby przydzielał je Administrator lub forum z automatu. Jednakże Administrator zawsze ma na to możliwość wglądu. :*

Nagrody proponowane przeze mnie (oczywiście zachęcam do dodawania swoich propozycji):
    [​IMG] - Bogaty (nagroda przyznawana za przynajmniej 25 forumowej reputacji pozytywnej).

[​IMG] - Znany (nagroda przyznawana za 1 rok rejestracji na forum)

[​IMG] - Legenda (nagroda przyznawana dla osób, które tak zwanie tworzą szeroką sieć historii i posiadają 3 lata rejestracji na forum. Taka nagroda na pewno zapobiegnie też tworzeniu wielu multikont na forum przez niektórych użytkowników, każdy zaprzestanie na swoim koncie bo będzie miał jakąś tam ochotę na tę nagrodę.

[​IMG] - Lubiany (nagroda przyznawana dla osób po prostu lubianych, lub jeśli ma istnieć jakaś kryteria to dla osób, które mają więcej niż 80% pozytów od neutralek).

[​IMG] - Magiczny nagroda przyznawana dla osób, których profil forum jest ZAWSZE przyjazny, niewulgarny oraz profesjonalny.

[​IMG] - Porządny (nagroda dla osób, które wysyłają sporo raportów dla Administracji (chodzi o zgłoszenia)).

http://i.imgur.com/7pTTTKZ.png - Spamer (nagroda przyznawana dla Trolli, Spamerów i tych którzy lubią skopiować pomysły innych aby ich wnerwić) (nagroda ta będzie mało pożądana, ale na pewno nakieruje innych na dobrą drogę), (od nagrody będzie można się odwołać np.: kiedy Admin zauważy dobre zachowanie), (to chyba jedyna nagroda przyznawana ręcznie).

http://i.imgur.com/5qgF9lu.png - Pisarz (nagroda za wartość słowa i 100 postów).

http://i.imgur.com/qGj6vFH.png - Złota rybka (nagroda przyznawana dla osób zasłużonych), (do zwykłych graczy: To nie zawsze musi być członek ekipy/Administracji).

Mam nadzieję, że się spodobało i będzie jak najwięcej tego przysłowiowego: "TAK!". B) Przepraszam też, że trzy ostatnie nagrody są schowane, ale jest limit obrazków w wątkach. ;)
    Pozdrawiam,
    Rectuz! :]

Reklama
  2. Diarect

Diarect Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Bardzo fajny pomysł! :) Jestem ZA

3. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Tutaj macie jakby to wyglądało na poziomie profilu, oczywiście pole z sygnaturą też by było, ale musiałem coś wyedytować.
    http://i.imgur.com/9XxKoRn.png <----
    @edit: A i zapomniałem, jakby się celowało na nagrodę w tym polu to widać nazwę nagrody. To takie oczywiste, ale co tam. ;)

4. Hewert

Hewert Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Najpierw niech administracja ogarnie podstawowe funkcje na forum (bo są na chama poukrywane/wywalone), naprawi styl, a wtedy dopiero możemy mówić o dodatkach.
    Tak to zrobi się jeszcze większy syf, niż jest obecnie.

5. Nameless

Nameless Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Niestety muszę się zgodzić z panem Hewertem
    gdyby nie mój bystry wzrok który nie odróżnia czatu od paska windows, to bym nie wiedział jak wstawić sobie moją śmieszną sygnaturę, takie te przyciski małe.
    Pomysł nawet dobry, moim zdaniem coś takiego mogło by się pojawić w przyszłości.​

6. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    @Hewert i @Nameless - niedokońca rozumiem o co wam chodzi bo u mnie wszystkie przyciski są ładne i przejrzyste. :D A to, że forum jest nie raz rozwalone w szerokości to tylko wina graczy, którzy nie umieją zmniejszyć sygnatury. Temu nigdy nie da się zapobiec. Trochę szukacie dzióry w całym. Ale ogólnie dzięki za komentarze. :]
    *pisane na telefonie

7. EdiRos

EdiRos Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Rectuz, świetny pomysł ja jestem jak najbardziej ZA. Powodzenia. ;)

Reklama
  8. Hewert

Hewert Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Nie, nie szukamy dziury w całym.

Przez ponad rok pracowałem w polskim supporcie MyBulletinBoard (mybboard.pl), jako moderator forum, ale skrypt MyBB znam na wylot. To, co tutaj jest, to można nazwać "kastratem" MyBB. Styl jest brzydki i nie responsywny, wiele funkcji wyrzucono z szablonów (bądź nigdy ich nie było); mam na myśli tutaj funkcję "posty z ostatnich 24 godzin", "posty od ostatniej wizyty", czy też skrzynka na prywatne wiadomości została zakopana i trzeba wchodzić przez panel gracza - zamiast bezpośrednio odnośnika z ilością wiadomości via PW.

Ogólnie żenada - kwestia organizacyjna forum też wiele ma do życzenia, na shoutboxie ciągły jest spam z linkami do wątków, a ułożenie działów jest niewygodne i nieintuicyjne.

Ale administracja ma to gdzieś, tak szczerze... Dla nich liczy się to, czy napiszesz im wniosek na adres e-mail... To taka zabawa w firmę. Szkoda, że forum zaniedbano, bo to ono jest najważniejsze w kontaktach gracz-administrator, administrator-gracz. Kilka razy już o tym pisałem na shoutboxie, jednak nikt nigdy się na moje słowa nie odniósł, a moje wpisy gdzieś znikały w odmętach krzyku dzieci.

9. mati1x1

mati1x1 Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Jestem na Tak.

Ponieważ: Zachęca owych graczy do rejestracji na forum.
    Rangi są pozytywem dla mnie jak najbardziej.
    Heh. Mam 30% Ostrzeżenia ...

10. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Pomyślimy o wprowadzeniu takiego systemu awansów, jednak w planie mamy rezygnację z MyBB na rzecz XenForo.

11. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Po poprzeglądaniu silnika XenForo wydaję mi się, bardziej profesjonalny oraz też posiada możliwość wgrywania pluginów. Więc jestem nawet za przeniesieniem forum na jego strony.

Mam tylko pytanie. Czy da się zaaplikować całą zawartość forum tutejszego (MyBB) na jego silniki? Z doświadczenia wiem, że takie możliwości istnieją - nie wiem tylko czy XenForo takowe oferuje.
    Nie chodzi tutaj tylko o utracone posty po takiej zmianie, ale też o wielkość i trud zdobnych przez wielu graczy reputacji. Oraz datę/historie rejestracji.

Bo jeśli XenForo daje możliwość zaaplikowania tutejszych papierków to nawet dobra decyzja, bo jeśli nie - to wydaje się trochawo słaba i robi wiele pracy.

Jednakże dziękuję za przeniesienie propozycji do działu propozycji do zrealizowania na przyszłość.

Pozdrawiam! :]

12. Anhej

Anhej Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Wtedy forum będzie jeszcze bardziej zaśmiecone, dlaczego? Myślę że gracze aby zasłużyć na jakąś range będą dodawać posty. Co spowoduje, że aby dostać range będą dawać pozytywne odpowiedzi i nic nie dadzą swojego zdania.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę