Nick w grze: Jumaj Nick oskarżonego/oskarżonych: Marcinek7, Ladavi Dowody: Odzyskałam kontakt z Albercikiem. Rozmawiałam z nim na jego serwerze Ts3, a czasem i na naszym. Gdy pewna osoba z CraftApple (nadal nie wiem kto) się o tym dowiedziała, zaczęła masowo wchodzić na serwer Albercika i pstrykać mnóstwo screenshotów, które po nie długim czasie rozniosły się po całej Administracji i Ekipie. Na screenach zazwyczaj byłam ja, z rangami typu DoS'er danymi mi dla śmiechu. Gdy screenshoty rozniosły się po Administracji i Ekipie straciła ona do mnie szacunek, w szczególności Ladavi oraz Marcinek. Wrzucali mnie do siebie na kanał wołając "o jumi, odwiedziłaś naszego ts'a, a podobno Alberta jest lepszy" "nie wracasz do Alberta?" "zdolna dziewczyna jesteś, wytrzymałaś z nami już trzy minuty" itp. Postanowiłam, iż po prostu będę rzadziej wchodzić na CraftApple. I to postanowienie wdrążyłam w życie. Wchodziłam rzadziej, ale pomagałam jak tylko mogłam. Dnia 20.06.2016r zostałam zdegradowana. Rozmowa o degrada była śmieszna, wyglądała mniej więcej tak: Zareagowałam lekko nerwowo, ale chyba nie ma co się dziwić. Rozmawiasz z kimś, tłumaczysz mu się z czegoś, co nie jest zakazane, ale on ma do tego pretensje, rozpisujesz się, a on zachowuje się jakby miał swój świat. Ale do rzeczy... Skarga głównie opiera się na tym, że zostałam wykickowana z kanału pomocy, której nie uzyskałam. Powód również był debilny - "afk na kanale pomocy". Sytuacja wyglądała tak, iż Ladavi oraz Marcinek siedzieli z kimś na kanale pomocy "na Ts3". Ja, z kilkoma innymi osobami weszłam na kanał "Wejdź, jeśli potrzebujesz pomocy". Gdy z kanału pomocy "na Ts3" wyszedł pewien użytkownik (nick miał podajże na A) Marcinek i Ladavi przenosili nas po kolei, osobno z kanału "Wejdź, jeśli potrzebujesz pomocy" właśnie na kanał pomocy "na Ts3". Gdy nadeszła moja kolej opisałam cały problem - nie widzę większości kanałów, nie mogę ich subskrybować. Koledzy nic nie sprawdzili, tylko kazali przeinstalować całego TeamSpeak'a, a następnie wyrzucili mnie z kanału. Pomocy nie uzyskałam, więc weszłam po raz drugi na kanał "Wejdź, jeśli potrzebujesz pomocy", a po paru minutach znów zostałam przeniesiona do Ladaviego i Marcinka na kanał pomocy "na Ts3". Tam powiedziałam, iż nie będę przeinstalowywać całego TeamSpeak'a, bo Administracji nie chce się rozwiązywać problemu. Dodałam również, iż problem ten mam tylko na serwerze Ts3 CraftApple. Znów otrzymałam debilną odpowiedź (nie pamiętam dokładnie jaką) i znów zostałam wyrzucona z kanału. Po raz trzeci weszłam kanał "Wejdź, jeśli potrzebujesz pomocy" i po raz trzeci zostałam przeniesiona na kanał pomocy "na Ts3", jednak tym razem się nie odzywałam, bo Marcinek i Ladavi znali dokładnie problem, czekałam jedynie, aż go rozwiążą. Jednak zamiast rozwiązania dostałam kick'a z powodem "afk na kanale pomocy" od samego Marcinka http://scr.hu/0q9zj/44kly Zachowanie, nie tylko to z kick'iem, ale całe nie jest godne Ekipy, a tym bardziej Administracji. Liczę, iż dzięki temu, że skarga jest publiczna Administracja zajmie się, bo na pw to było odsyłanie do innej osoby i zlewanie.
Zacznę od tego, że nasza rozmowa o degrada wyglądała zupełnie inaczej. Kilka razy zapytałem się czy będziesz wchodzić na naszego Teamspeaka i pomagać, czy wybierasz server Pana A. Musiałem zadać je kilkakrotnie, ponieważ za każdym razem dostawałem odpowiedź, która tak naprawdę mnie nie obchodziła. Zasada jest taka: jeśli nie będziesz wykonywać swoich obowiązków, to zostaniesz zdegradowana - proste. Nie pamiętam już czy to ja Ciebie przeniosłem czy był to ktoś inny. Nasza rozmowa wyglądała tak: http://screenshot.sh/m3elrNIpiRbPv Dodatkowo uważam, że taka osoba nie powinna reprezentować CraftApple: http://screenshot.sh/ovXA5Z5oFWkc7 Co do sytuacji na kanale pomocy: Masowo wbiliście na kanał. Każdego użytkownika servera Teamspeak traktujemy indywidualnie, dlatego pomoc udzielana Wam była osobno. Powiedziałas nam, że nie widzisz połowy kanałów. Sprawdziłem rangi, które posiadasz i żadna nie miała permisji, które mogłyby to ograniczać. Następnym krokiem było przeinstalowanie Teamspeaka. Zaproponowaliśmy Ci to, a Ty zareagowałaś mniej więcej tak: "Nie będę przeinstalowywać teamspeaka, jesteście administracją, więc to wy powinniście to naprawić." Na tym się nasza rozmowa skończyła, więc zostałaś wyrzucona z kanału, by pomóc innym graczom. Pomogliśmy im i znowu weszłaś na kanał. Przenieśliśmy Cię do nas i kilka razy spytaliśmy czy problem nadal występuje. Przez dłuższy okres czasu nie otrzymaliśmy żadnej odpowiedzi z Twojej strony, więc uznaliśmy, że jesteś afk i zostałaś wyrzucona. Skargę zamykam, bo nie ma ona najmniejszego sensu.