MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

propozycja pluginu dot. regulaminu pkt.16

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika Mr_Diamencik, 6 Czerwiec 2014.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Mr_Diamencik

Mr_Diamencik Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Infi chciałam wypowiedzieć się w pt.16, ale zamknąłeś temat.I mam prośbę żebyś nie zamykał tego tematu tylko dlatego że podobny już był tylko przemyślal propozycje nawet jeśli rozpatrzysz ją negatywnie- to dla mnie i innych graczy być albo nie być.To co napiszę absolutnie nie dotyczy tego serwera odnoszę się do ogólnego ich funkcjonowania. Chcę by inni wypowiedzieli się w tym temacie. Craftapple to serwer, na którym chętnie gram, który poleciłam wielu osobom, bez lagów, itp.
    Zauważyłam pewną niepokojącą tendencję u samych autorów nowych serwerów.Na początku mają wielkie aspiracje, jak to ich serwer nie będzie wyglądał, a będzie lepszy rozreklamowany, kulturalny, dbający o graczy..., nie będe powielać błędów innych adminów i ich niesprawiedliwości itp. ... Normalna kolej i myślenie.Po niedługim czasie gdzieś po drodze gubią te założenia, dobre zwyczaje, zaczyna się ignorowanie uczestników gry, olewanie ich pomyslów, palenie za sobą mostów, i zamiast stawianie na jakość to stawianie na ilość...
    Moim zdaniem ten punkt 16 to nie jest dobre rozwiązanie i zbyt dobra reklama dla serwera, powinien być bezwzględny zakaz wulgaryzmów i obrażania graczy.

Zwracajmy uwagę na jakieś jeszcze zasady, wartości w grze, dzieci poniekąd kształtują w niej osobowość, a ja i wielu rodziców poprzez grę niejako powierzam opiekę dziecka osobom, które winny zagwarantować poczucie bezpieczeństwa i to żeby dziecko nie stało się celem przelewania czyichś flustracji czy złości na czacie. Uczmy ich więcej dystansu do siebie, że można zyskać o wiele więcej dobrym słowem niż chamstwem. Dla niektórych to jest prawie tak, jakby ich uderzyć- rodzi flustrację, bezsilność -kolejne spory --chaos kłótnie na forum i nie będzie komu ogarniać czat, uspokajać graczy, wyciszać konflikty bo panuje na to legalne przyzwolenie. Skutek może być odwrotny od zamierzonego, ja osobiście przyglądam się takiemu zachowaniu na serwerach, jeżeli widzę, że naprawdę jest źle i nikt nie reaguje, panuje bezprawie to sama nie gram i nie każe grać mojemu dziecku, a wierz mi Infi część rodziców tak samo reaguje,
    a na takie godne serwery jest deficyt.
    Jest proste rozwiązanie Infi jeżeli i tak nic nie zmieni Twego zdania to chciałabym byś pomyślał i wziął chociaż to pod uwagę -- Ja zdaje sobie sprawę, że tak jak pisałeś upomnienia, bany itp problemu nie likwiduje, ale można to załatwić krótkim pluginem, który blokuje reklamy i cenzuruje wulgaryzmy gwiazdkuje lub kropkuje bez potrzeby zmieniania regulaminu.Każdy wie, że dobrze dobrane pluginy to podstawa dobrego serwera! Są na to dwa sposoby 1 Sposób działania skryptu:

Gdy gracz napisze jakieś "brzydkie słowo" zostaje wyrzucony, dostaje 1 ostrzeżenie.

Kiedy liczba ostrzeżeń przekroczy 3, gracz zostaje zbanowany na (domyślnie) 24 godziny. (ja bym tu dała mniej na ok 30 min lub 1 h)

po 24h gracz dostaje unbana, a jego liczba warnów wynosi 0

Komendy:
    ./przeklenstwa - Informacje
    ./przeklenstwa odbanuj <nick> - UB dla gracza za przekleństwa!

​Permissions:
    .przeklenstwa.op - Omijanie zabezpieczenia i dostęp do komend​​

lub sposób 2 czatcenzor gdzie jest o tym sporo w necie.
    kropkuje lub gwiazdkuje, tutaj już dowolność modyfikacji np. wyskoczy "mam niewyparzony język " lub " to najlepszy serwer na świecie"
    można dodać też wulgaryzmy z błędami.

Te podpunkty powinny znaleźć sie na każdym serwie.
    1. Użytkownik zobowiązuje się do korzystania z forum w sposób zgodny z prawem polskim, a przede wszystkim w zgodzie z ustawą z dnia 7 października 1999 r. o języku polskim (w której to jest mowa o przeciwdziałaniu jego wulgaryzacji), netykiety i międzynarodowymi umowami obowiązującymi w Polsce.

2. Każdy użytkownik forum powinien starać się traktować innych uczestników dyskusji tak, jak sam chciałby być traktowany.
    Cenimy wolność słowa, ale z poszanowaniem godności. Nie wyśmiewaj i nie obrażaj innych użytkowników. Oczekując szacunku, pamiętajmy o okazywaniu go innym.
    Niech inni wypowiedzą się

Reklama
  2. N9q

N9q Duch przeszłości

Docenione treści:
    1
    Pięknie!
    Całkowicie popieram!
    Minecraft, a przede wszystkim CraftApple, to nie miejsce gdzie jakieś gimby z wahaniami nastroju mogą się wyżyć na innych!
    -,-

Proponuje dawać repki (+) temu użytkownikowi.

3. wdjx

wdjx Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Popieram, bardzo dobrze napisane

4. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Jeszcze przemyśle :)

5. Mr_Diamencik

Mr_Diamencik Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Minecraft należy do typu jeszcze możliwych miękkich gier, mnie nie rażą słowa typu spadaj dupka itp , domyślam się, że pisanie czy proszenie kogoś by się zastanowił nad cenzurą jest niepopularne.Martwi mnie przegrywana walka o zachowanie dobrych manier.Oznaką tego jest zwłaszcza coraz większa akceptacja ordynarnego słownictwa i jeszcze dla innych może być dziwne rozpatrywanie tego w kategorii zła uzależnienia,pozbawiania sie hamulców.
    Cieszę się i będę czekała na wiadomości w tym temacie.
    Fajnie, że są jeszcze osoby, które też to razi.
    N9q to czemu nie dałeś ???
    Dziękuje Pozdrawiam
    :)
    Diamencik

6. Toper

Toper Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Popieram w 100%. Odkąd usunięto cenzora na serwerze zapanował Chaos. Jeden wielki (przepraszam za słowo) burdel, jeśli chodzi o czat i słownictwo. Apple to serwer z kulturą a nie ordynarnym zachowaniem.

7. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Reklama
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę