MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Drugie wcielenie Studio Demey - zapowiedź drugiego kanału.

Dyskusja w 'Hydepark' rozpoczęta przez użytkownika Dawid24M, 7 Lipiec 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Dawid24M

Dawid24M Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam i chciałbym powiedzieć że te forum nie jest na temat żadnego craftapple.
    Jednak pisze w tym dziale bo tu tylko mam forum a nie gdzie indziej.
    Na czacie zapytałem się jaki będzie najlepszy program do nagrywania filmów z gier w tym wypadku to będzie tematy minecraft.
    Yumisie udzieliła odpowiedzi że fraps tylko ile kosztuje pełna wersja.
    Jednak dlaczego pytam się o program do nagrywania gier.
    Myślę o założeniu kanału drugiego kanału na you tube. Temat minecraft.
    Tytuł będzie nosić Minecraft Maps Adventers. Będzie to recenzja mapek twórców o tych które nie pojawiły się przez znanych
    Youtuberów: Donkes, Roxmb, dealerq, Enzzi. Coś w rodzaju custom maps jednak ja będę recenzował to co jakiś widz napiszę. A ja go wybiore. Może być horror. Jednak nie tak często bo też się boję.

1. Czy ja you tube można założyć drugie konto Youtube pod tym samym adresem.

2. Jaką pierwsza mapę byś cię wybrali. Może experiment 404.

3. Jakie tematy by was interesowały. Jeden z nich ma być najlepsze seed-y.

4. Ile kosztuje pełna wersja fraps.

Wiem i mówię to nie jest a ten temat może będziecie się śmiali.

Reklama
  2. MCKAWKA

MCKAWKA Infomatyk, montażysta, fotograf

Docenione treści:
    3
    RE: Nie na temat

Możesz dać to do tematu "Ogłoszenia".
    Poza tym może to nie będzie zbytnio w "porządku" ale możesz poszukać cracków do Frapsa na chomikuj albo torrenty.
    Dużo jest darmowych programów do nagrywania, ale żadnego prawie z nich nie polecam.
    OBS jest dobry, ale strasznie skomplikowany i dopiero po jakimś czasie można cokolwiek nagrywać - pomimo, iż program obsługiwałam 3-5 razy, nadal nie potrafie nic nim prawie nagrać.
    Licencja Frapsa kosztuje ok. 200 zł jednorazowo.
    W sprawie twojego pomysłu i filmiku nie będę się zbytnio wypowiadała, bo kompletnie go nie rozumiem. Jedynie co zrozumiałam to tylko "recenzja mapek".

3. mati1x1

mati1x1 Użytkownik

Docenione treści:
    2

1. Nie można, chyba że chcesz zmienić nazwę na YouTube to tak.
    2. Nie wiem, dużo mapek jest do pobrania.
    3. --
    4. Po co fraps ? Jak są inne programy na nagrywanie, masz chyba Internet od tego.
    Ps: Mckawka, nie wiem jak pobierzesz na torrentach, jak strona nie istnieje.
    #pisanienatelefonie

4. Dawid24M

Dawid24M Użytkownik

Docenione treści:
    0

Niektórzy mówią ze można. Ale jesli nie można będę musiał zrobić w jednym kanale studia demey. Bo tam mam paintowe filmy.

Zdecyduj która popatrz. Dodam jeszcze temat mod minecraft te ktore enzzi nie pokazywał. NP mod sól.

5. Suspect14

Suspect14 Użytkownik

Docenione treści:
    0

Jak mozna kupic frapsa? xD jak sie umie zalatwic full wersje to sie ma za darmo :)

6. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101

Fraps to zło wcielone. Prawie straciłem swój komputer przez ten program...

Ja polecam programy Action! oraz Bandicam.

O cenę to trzeba się dowiedzieć na stronach twórców tych programów. Zazwyczaj wystarczy wpisać ich nazwę w google i któryś z pierwszych wyników powinien być stroną której szukasz.

7. Dawid24M

Dawid24M Użytkownik

Docenione treści:
    0

Temat ciągle o programie ja już go sobie poszukam.

A jaka mapę custo maps byś cię wybrali.

Reklama
  8. Polaczekk

Polaczekk ✪ Morsunista

Docenione treści:
    38
    Ja bym wybrał Puzzle. Mój ulubiony typ mapy escape :>

PS. Polecam Ci Frapsa, sam go mam :> (full werszyn z neta :v)

9. Dawid24M

Dawid24M Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Hmm puzzle to raczej logika niż horror czy Adventure. Wczoraj nagrałem A nightmare nie taki straszny horror jak opisują znalazłem fajny i całkowicie darmowy program do nagrywania OBS.
    Tylko ten program nagrywa w formacie fly a potrzebuje jeszcze dobrze zmontować ten film jak roxu to robi.

Czy może zna ktos lepszy program do edycji video. Obecnie korzystam z Starter Editor ale ten nie odczytuje formatu fly.

10. Polaczekk

Polaczekk ✪ Morsunista

Docenione treści:
    38
    Bierz Frapsa, a do montowania polecam Ci Camstasia Studio 8

11. Dawid24M

Dawid24M Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Jest problem oba te programy są płatne.

Ale jesli juz zacznę wrzucać mogę sprawdzić mapę puzzle. Dzieki za propozycje.

12. Polaczekk

Polaczekk ✪ Morsunista

Docenione treści:
    38
    W Camstasii Studio 8 możesz mieć triala na msc. A w Frapsie możesz demo pobrać

13. Dawid24M

Dawid24M Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Jakie są ograniczenia w demo fraps a camtasia studio po miesiącu nie da się korzystać.

14. Polaczekk

Polaczekk ✪ Morsunista

Docenione treści:
    38
    Zawsze możesz reinstall Camstasii zrobić. W ograniczenia Frapsa to nwm, wiem tylko, że nie można Pulpitu nagrywać (Camstasia daje ta opcje), ale na full werszyn też tego ni ma

15. Dawid24M

Dawid24M Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Nie potrzebuje nagrywać pulpitu chce tylko nagrywać minecraft adventure jeżeli Fraps ogranicza sie tylko do tego to moge pobrać.

16. Ocenzurowany

Ocenzurowany Użytkownik

Docenione treści:
    0
  17. Dawid24M

Dawid24M Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Teraz proszę pisać na temacie: pierwszy odcinek film już jest na Youtube

18. Necrist

Necrist Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Pozwól że wrócę jeszcze na chwile do programów. Nie wiem jakie są specyfikacje twojego komputera, ale wybierając program do nagrywania polecam kierować się płynnością rozgrywki w czasie nagrywania. Kolejną kwestią jest rozmiar nagranego wideo. Niektóre programy, owszem nagrywają z dobrą jakością, lecz rozmiar końcowego wideo sięga nawet kilkudziesięciu giga. Poniżej umieszczę programy do nagrywania na których sam pracowałem i które polecam.

Płatne:
    -Action! - Program łatwy w obsłudze, jakość wideo jest bardzo dobra. W niektórych konfiguracjach jest wręcz jak "żyleta" - niestety wielkość końcowego pliku też jest większa. Minimalny spadek fps w trakcie nagrywania.
    -Fraps - Minimalnie bardziej skomplikowany niż Action. Jakość wideo również jest zadowalająca, lecz z doświadczenia wiem że przy nieodpowiedniej konfiguracji końcowy plik waży kilkanaście ładnych giga. Nieco większe spadki fps niż w Action.

Darmowe:
    -OBS - Gorąco polecam ten program. Obsługa jest nieco bardziej skomplikowana niż obsługa jego poprzedników. Przy nagrywaniu praktycznie nie odczujemy spadku fps. Jego dużą zaletą jest możliwość tworzenia profili i ustawień do interesującej nas "sceny" nagrywania. Jakość wideo bardzo dobra, lecz wszystko zależy od konfiguracji. Rozmiar końcowego wideo jest dosłownie maleńki. Możemy wybrać sobie format nagrywania. Możemy również przy pomocy tego programu streamować. Według mnie najlepszy program do nagrywania spośród obu kategorii.
    -AMD Gaming Evolved - z opcji nagrywania tego programu korzystałem zaledwie 2 razy. Mogę jedynie powiedzieć że posiada bardzo mało opcji konfiguracji - jest po prostu ubogi. Program ten jest oczywiście ze stajni AMD.

Co do programów do montażu. W tym przypadku niestety znam same płatne, ale również chyba najbardziej popularne i dobre.

Płatne:
    -Sony Vegas Pro - Program w miarę prosty w obsłudze. Dużo możliwości renderowania filmu. Możliwość wgrywania pluginów. Posiadałem niestety tylko wersje scrackowaną i może dlatego miałem częste crashe programu.:D
    -Adobe Premiere Pro - Również nietrudny w obsłudze. Spory wachlarz ustawień renderowania. Możliwość wgrywania pluginów, których jest naprawdę sporo.
    -Camtasia Studio - To był mój pierwszy program do nagrywania i montażu. Od innych programów różni się tym że posiada możliwość i nagrywania i zarazem montażu wideo. Dla mnie jednak możliwości tego programu były niewystarczające. Mało ustawień nagrywania, montażu i renderingu. Polecam go osobom które chcą "skleić" ze sobą sceny/fragmenty filmu i nic poza tym. W innych przypadkach odradzam program, jeżeli zależy danej osobie na jakości i możliwościach.

Teraz wreszcie przejdę do tego co cię interesuje ;) Na początku chce zaznaczyć że Minecrafta jako tako nie oglądam, więc nie będę w stanie Ci za bardzo pomóc w tej kwestii. Ostatnio natknąłem się na mapę Lucky Block Race pewnego youtubera. Wydawała się być w porządku. Niestety żadne inne konkrety nie przychodzą mi do głowy. Mogę Tobie jedynie polecić stronę PlanetMinecraft, jest tam wiele map, między innymi escape itp.
    W razie jakichkolwiek pytań pisz na PW. Pozdrawiam :)

19. Dawid24M

Dawid24M Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Już jest wszystko zrobione mam już pobrane programy jest już film na youtubie

20. Necrist

Necrist Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Mógłbyś podać mi link do kanału? Chętnie obejrzę twoją produkcję ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę