MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

płyta główna, chłodzenie GPU

Dyskusja w 'Hydepark' rozpoczęta przez użytkownika Haio, 19 Lipiec 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Haio

Haio Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Heja!

Poszukuję:
    - Płyty głównej do komputera typowo gamingowego w cenie najlepiej nie większej niż 1000zł;
    - Chłodzenia GPU w cenie najlepiej nie większej niż 400zł.
    Obydwie części potrzebne są do tego zestawu - https://www.morele.net/inventory/info/5606Ow/

Z góry dziękuję za wszelaką pomoc c:

Reklama
  2. AshuIndra

AshuIndra Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Co ty będziesz robić, że chcesz chłodzić GPU?

3. Haio

Haio Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Komp typowo gamingowy, aczkolwiek coraz częściej zdarza mi się pracować na Sony Vegasie, Photoshopie od Adoba i innych, najczęściej autorskich, wymagających programach.

Z płytą główną, jeśli chodzi o przegrzewanie się problemów nigdy nie miałam, a do procesora - jak widać zresztą w koszyku - chłodzenie mam. Karty graficzne Gaming X teoretycznie mają "w sobie" dobre chłodzenie. Praktycznie? Moją poprzednią kartę graficzną - GTX 960 Ti Gaming X - nie raz rozgrzaną, parzącą wręcz wyciągałam z kompa, pakowałam w woreczek strunowy i wkładałam do miski z zimną wodą i lodem. GTX 1080/70/60 niby mają wszystko lepsze, ale ja wolałabym nie ryzykować i chciałabym zakupić to chłodzenie, w postaci "wiatraczka" najlepiej, tylko nie mam pojęcia gdzie szukać, pod jakimi parametrami, od jakich firm itd itd...

4. AshuIndra

AshuIndra Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Dziwne, ja przy kilkugodzinnym renderingu z użyciem CUDA lub graniem w wymagające gry typu Wiedźmin 3 nigdy nie miałem problemów z temperaturą karty. Moja obecna to MSI GTX 970.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę