Heja! Poszukuję: - Płyty głównej do komputera typowo gamingowego w cenie najlepiej nie większej niż 1000zł; - Chłodzenia GPU w cenie najlepiej nie większej niż 400zł. Obydwie części potrzebne są do tego zestawu - https://www.morele.net/inventory/info/5606Ow/ Z góry dziękuję za wszelaką pomoc c:
Komp typowo gamingowy, aczkolwiek coraz częściej zdarza mi się pracować na Sony Vegasie, Photoshopie od Adoba i innych, najczęściej autorskich, wymagających programach. Z płytą główną, jeśli chodzi o przegrzewanie się problemów nigdy nie miałam, a do procesora - jak widać zresztą w koszyku - chłodzenie mam. Karty graficzne Gaming X teoretycznie mają "w sobie" dobre chłodzenie. Praktycznie? Moją poprzednią kartę graficzną - GTX 960 Ti Gaming X - nie raz rozgrzaną, parzącą wręcz wyciągałam z kompa, pakowałam w woreczek strunowy i wkładałam do miski z zimną wodą i lodem. GTX 1080/70/60 niby mają wszystko lepsze, ale ja wolałabym nie ryzykować i chciałabym zakupić to chłodzenie, w postaci "wiatraczka" najlepiej, tylko nie mam pojęcia gdzie szukać, pod jakimi parametrami, od jakich firm itd itd...
Dziwne, ja przy kilkugodzinnym renderingu z użyciem CUDA lub graniem w wymagające gry typu Wiedźmin 3 nigdy nie miałem problemów z temperaturą karty. Moja obecna to MSI GTX 970.