Dzień Dobry, serwer CraftApple Network planuje nową edycje i jedno pytanie mnie kręci. Czy będzie drop z stone ?
Lista zmian będzie opublikowana tutaj Nadchodzi Nowy, Wspaniały Świat Ale możecie wykorzystać TEN temat do dyskusji nt. tego co chcielibyście zobaczyć w Nowej Edycji Survival'u.
Usunięcie Elytry ze item Shopu. Wystarczy na /warp sklep. Usunięcie note block, żeby samemu zrobić lub kupić.
Więcej mobków, za. Drop ze stone, przeciw. Kasowanie działek, przeciw. Creeperów ukoksić, żeby wybuchały.
1) Chestshop dla graczy - gracz konfiguruje co sprzedaje/kupuje i za ile. Skrzynki możliwe do ustawienia: a ) na działce gracza lub b ) na targowisku - nowy teren dostępny dla wszystkich, gdzie za opłatą np. tygodniowa (AC) można wynająć miejsce na N skrzyń (wielkość stoiska/liczba skrzyń można uzależnić od opłaty lub rangi)
n00ne, Można zrobić własny sklep na serwerze Survival za pomocą tabliczki [Trade], tak samo jak na serwerze SkyBlock.
^^Przydała by się taka informacja wraz z instrukcją w /pomoc, gram od jakiegoś czasu, przeczytałem poradniki ze strony a dowiaduję się teraz. Podobnie informacja o teleporcie, pamiętam, że na początku rozgrywki musiałem co chwilę odpalać przeglądarkę żeby połapać się w komendach. Mobów mogło by być rzeczywiście więcej, teraz jest tak że raz miałem wysyp, w jednym momencie kilka szkieletów wiedźma 4 creepery, a potem przez tydzień nic. No i Creeper mógłby chociaż poza domem szkody robić. Jak duża będzie mapa? Teraz była ponad 10K ale nigdzie nie znalazłem oficjalnej wielkości.
Jeśliby creepery miały wybuchać to tylko poza działką, drop ze stone to lipa dla przedszkolaków, utrzymajmy przynajmniej odrobinę realizmu w klockach, i surowsze kary za cheaty zwłaszcza za x-raya , przecież ludzie nie robią tego przypadkiem tylko celowo oszukują nas wszystkich, nie da się "przypadkiem" zainstalować x-raya , ban na ip po drugim użyciu