MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

wywalanie z serwa

Dyskusja w 'Pytania i Problemy' rozpoczęta przez użytkownika Smokx, 5 Wrzesień 2016.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Smokx

Smokx Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam

Mam pewien problem bo od kont mam minecrafta 1.10 to mnie wywala na hama niewiem czemu i nie dotyczy tylko craftapple ale karzdego serwera i singla prosze o pilnom pomoc

Reklama
  2. MrDarius_Pl

MrDarius_Pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    No i bardzo dobrze, za to ta strona dziala 24/7 http://sjp.pwn.pl

3. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    1.10.2 jest bardziej stabilne. Przynajmniej tak słyszałem, że ludzie jak mają problemy na 1.10 to znikają one na wersji 1.10.2

Możesz też spróbować usunąć cały folder .minecraft i zainstalować grę na nowo z wykorzystaniem tylko najnowszej wersji (1.10.2).

4. mati1x1

mati1x1 Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Kruku, kumplu, ja mam z tym samym problem.

Smokx, http://craftapple.pl/forum/thread-8152.html Tu jest te same pytanie.
    Można odświeżyć, jesznie nie będzie odkopu do 15 września xd

5. xXSoniaXx

xXSoniaXx Użytkownik

Docenione treści:
    8
    Kruku to jest ten sam problem co ja miałam :)

@Smokx musisz zwiększyć ram dla mc mi to zadziałało

6. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    Wypadałoby w takim razie dodać argumenty (instrukcje) jakich trzeba użyć w ustawieniach lunchera.
    Należy w luncherze (przed wejściem do gry) kliknąć po lewej na dole "Edit profile". Powinno ci się otworzyć okno ustawień wesji, lokalizacji Javy, folderu gry itd. Na samym dole znajduje się linijka "JVM Arguments". Należy kliknąć w ten mały kwadracik by ją zaznaczyć. Powinna podświetlić się linijka z kodem i teraz tak:

Kliknij prawym na ikonę Mój komputer i wejdź we właściwości. Tam powinna wyświetlić się ilość posiadanego przez ciebie RAM-u.

Jeśli posiadasz 4GB lub +4GB pamięci RAM w linijce JVM Arguments powinieneś wkleić tą frazę:

Kod:
    -Xmx2048m -Xms1024m -XX:+TieredCompilation -Xincgc -XX:+UseBiasedLocking -XX:+UseCodeCacheFlushing  -XX:+UseStringCache -XX:+OptimizeStringConcat -XX:-UseFastEmptyMethods -XX:-UseFastAccessorMethods -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:MaxHeapFreeRatio=25 -XX:MinHeapFreeRatio=20 -XX:SurvivorRatio=10 -XX:MaxTenuringThreshold=4 -XX:MaxPermSize=512 -XX:UseSSE=4 -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:ParallelGCThreads=4 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+UseCompressedOops -XX:ObjectAlignmentInBytes=16

lub

Kod:
    -Xmx2048m -Xms1024m -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:MaxHeapFreeRatio=25 -XX:MinHeapFreeRatio=20 -XX:SurvivorRatio=10 -XX:+PrintHeapAtGC -XX:+PrintTenuringDistribution -XX:MaxTenuringThreshold=4 -XX:MaxPermSize=512 -XX:UseSSE=4 -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:ParallelGCThreads=4

Jeśli masz 2-3GB pamięci RAM

Kod:
    -Xmx1024m -Xms512m -XX:+TieredCompilation -Xincgc -XX:+UseBiasedLocking -XX:+UseCodeCacheFlushing  -XX:+UseStringCache -XX:+OptimizeStringConcat -XX:-UseFastEmptyMethods -XX:-UseFastAccessorMethods -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:MaxHeapFreeRatio=25 -XX:MinHeapFreeRatio=20 -XX:SurvivorRatio=10 -XX:MaxTenuringThreshold=4 -XX:MaxPermSize=512 -XX:UseSSE=4 -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:ParallelGCThreads=4 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+UseCompressedOops -XX:ObjectAlignmentInBytes=16
    lub

Kod:
    -Xmx1024m -Xms512m -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:MaxHeapFreeRatio=25 -XX:MinHeapFreeRatio=20 -XX:SurvivorRatio=10 -XX:+PrintHeapAtGC -XX:+PrintTenuringDistribution -XX:MaxTenuringThreshold=4 -XX:MaxPermSize=512 -XX:UseSSE=4 -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:ParallelGCThreads=4

Przy 1GB RAM niewiele da ci zmiana tych argumetów

Kod:
    -Xmx512m -Xms256m -XX:+TieredCompilation -Xincgc -XX:+UseBiasedLocking -XX:+UseCodeCacheFlushing  -XX:+UseStringCache -XX:+OptimizeStringConcat -XX:-UseFastEmptyMethods -XX:-UseFastAccessorMethods -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:MaxHeapFreeRatio=25 -XX:MinHeapFreeRatio=20 -XX:SurvivorRatio=10 -XX:MaxTenuringThreshold=4 -XX:MaxPermSize=512 -XX:UseSSE=4 -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:ParallelGCThreads=4 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+UseCompressedOops -XX:ObjectAlignmentInBytes=16

lub

Kod:
    -Xmx512m -Xms256m -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:MaxHeapFreeRatio=25 -XX:MinHeapFreeRatio=20 -XX:SurvivorRatio=10 -XX:+PrintHeapAtGC -XX:+PrintTenuringDistribution -XX:MaxTenuringThreshold=4 -XX:MaxPermSize=512 -XX:UseSSE=4 -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:ParallelGCThreads=4

Po wklejeniu odpowiedniej frazy klikamy "Save profile", a następnie Play.

Możemy sprawdzić ilość aktualnie przypisanego RAM-u klikając w grze klawisz F3. W prawym górnym rogu ekranu wyświetli się ta informacja.

Od razu zaznaczam, że nie jest to pewna metoda i może nie zadzałać u każdego. Kod został zaczerpnięty z mądrej strony dot. optymalizacji minecraft. Sam używam jednego z nich i nie mam żadnego problemu z działaniem mojego MC. Ostatnia wywałka miała miejsce, gdy przypadkowo wyłączyłem JVM Arguments.

7. Smokx

Smokx Użytkownik

Docenione treści:
    0
    A poza tym znacie jakieś alternatywne serwery tego naszego ???(to opcjonalne pytanie)

Reklama
  8. xXSoniaXx

xXSoniaXx Użytkownik

Docenione treści:
    8
    Kolego jest totalny zakaz reklamowania nie zapominaj

9. Smokx

Smokx Użytkownik

Docenione treści:
    0
    A znacie jakis filmik do tego bo tych kodow ja nie rozumiem:'(

Status tematu: